Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: hallux valgus, ortoped

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno hallux valgus, ortoped

Ima li netko problema s uvlačenjem nožnih palaca prema unutra?

Ja sam prije nekih 10-15 godina nosila medicinske kožne uloške zbog toga, tada su mi spominjali i operaciju.
    To se sve nekako zaboravilo, ulošci tko zna gdje su ...

Uglavnom, posljednjih dana taj me dio noge jako boli (vjerujem da se zbog težine i pritiska na stopala ta bol ponovno vratila). To je takva tupa dubinska bol koju se ne može smiriti s nikakvom masažom niti bilo čim drugim...

Je li netko operirao te kosti?
    Znate li možda nekog dobrog ortopeda koji to radi (mislim da više nemam pravo preko zdravstvenog nego bi si sama to trebala platiti)?
    Gdje se mogu kupiti neki zavoji i sl. koji bi mi malo olakšali?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja ti to imam, ali još sam daleko od faze da želim operaciju.
    iako, ova dubinska tupa bol mi je jaaaaaaaako poznata, javlja se ili kod promjene vremena ili kad mi raste ta "kost".

ono što znam o operacijama (moja mama se za to interesira, a bile su i neke njene frendice) - nipošto nemoj otići na klasičnu operaciju, već otiđi na lasersko uklanjanje. kod klasične operacije oporavak zna biti bolan i dugotrajan, kod laserske toga nema. također, puno je manje zahebancije kod laserske operacije.

ja znam samo za jednog super doktora u brežicama koji to radi.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i ja ti to imam, ali još sam daleko od faze da želim operaciju.
    iako, ova dubinska tupa bol mi je jaaaaaaaako poznata, javlja se ili kod promjene vremena ili kad mi raste ta "kost".
    i ja, takodje. mada su se u poslednjih par godina nesto primirili. niti rastu,niti me toliko jako boli. ja sam svojevremeno nosila neke gumene radtavljace za prste, ima ih od "Scholl-a" koji su mi dosta pomagali da se palcevi ne krive dalje i da manje boli. a bila je da se kupi i nekakva spravica, kao plasticna kasika za palac, koja se fiksir za skocni zglob i vuce palac prema spolja preko noci. od kako imam decu, nezgodno mi je tda to nosim, jer ustajem nocu, ali bas mi je pomagalo.
    Sto se tice operacije, i meni su rekli isto sto i Lutonjica zna. A ovo za lasersku nisam ni cula. Neka, dobro je znati, kad zglobovi "podivljaju" ,da ima leka.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pardon, RASTAVLJACE.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM je operirao hallux valgus (u ortopedskoj bolnici u Biogradu) , i poručuje ti da se ne gnjaviš s time ako baš nije potrebno. Oporavak je stvarno dugotrajan i bolan. Sad nosi noćni uložak koji mu je propisao ortoped, a po danu one siikonske jastučiće između prstiju iz DM-a. Ako se odlučiš za operaciju, raspitaj se za taj laser.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam je li potrebno ili nije, ali stvarno me zna boljeti danima i prije trudnoće, i sada

ne znam puno o operaciji osim s interneta (čitala sam da je oporavak dug) i ne znam koliko bi meni uopće pomogla

(no ako će mi se prsti nastaviti kriviti - imam genetsku predispoziciju - bake i tete imaju sve takve prste - moram nešto poduzeti)

mislila sam to možda riješiti dok sam na porodiljnom ...

potražit ću savjet ortopeda i pokušati s tim "rastavljačima" i ulošcima za cipele

hvala!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad sam se još nečeg sjetila : većina stručnjaka ne preporučuje operaciju (ni klasičnu ni lasersku) prije nekih 50 godina, jer se te kosti do onda znaju još kriviti, pa je operacija zapravo uzaludna (odnosno, nakon nekog vremena mora se ponoviti).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sad sam se još nečeg sjetila : većina stručnjaka ne preporučuje operaciju (ni klasičnu ni lasersku) prije nekih 50 godina, jer se te kosti do onda znaju još kriviti, pa je operacija zapravo uzaludna (odnosno, nakon nekog vremena mora se ponoviti).
    nisam baš mlada ali mi se ne da trpiti bolove još 20 godina

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

moja mama je to operirala na obje noge /ona je svarno morala na operaciju, trpila je grozne bolove godinama, nije više mogla naći niti jedne cipele u koje bi mogla ući/ - oporavak je bio dugotrajan i bolan, i što je najgore oni ti ne mogu garantirati da će ti operacija riješiti problem u potpunosti :/
    dakle, mami je situacija recimo nešto bolja s jednom nogom nakon svega, ali s drugom baš i nije - nije uspjelo, a i te kosti ti imaju tendenciju da se opet krive vremenom, i to puno brže nego što mislite. ona je bila na klasičnoj operaciji, tada još nije bilo laserske opcije, možda je to sada bolje i učinkovitije...

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Danas se hallux ne operira osim ako zbilja gori...
    Upravo zbog dugotrajnog oporavka, rezultata koji nisu baš najbolji i mogućnosti ponavljanja operacija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podizem ovu temu jer sam otvorila novu a vidim da se vec raspravljalo o tome. sorry

meni to nije jako iskrivljeno , ali se bojim kako me svremena na vrijeme zna boliti da mi se ne iskrivi i htjela bi nesto poduzeti na vrijeme. a koliko vidim pomazu ti "rastavljivaci" pristiju i ulosci. pretpostavljam da je za uloske najbolje otici ortopedu? jel zna neko nekog dobrog?

eh da i molim moderatora da onda obrise onu temu gore sto sam otvorila.
    hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, ja opet podižem temu i zanimaju me iskustva drugih, preporuke za liječnika i ostalo.
    Ne trebam za sebe (još), nego za mamu (60 god.)

U stvari sam vrlo ljuta na nju, jer ima s tim problema već bar 5-6 godina, ali nije htjela ići doktoru jer joj je netko rekao da se to ne isplati operirati. Sad je došla do stupnja da jedva može obuti cipele, stopala su joj totalno izobličena i jedva hoda
    Nakon dugog nagovaranja, otišla je jučer Tiefenbachu, ovaj se zgrozio kad je vidio na što to liči. Rekao joj je da se odmah javi na Šalatu za operaciju.

E sad, mene zanima, zna li netko uopće kakve su perspektive u toj dobi i u tom stadiju iskrivljenja, imate li neku korisnu preporuku, i sl.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja svekrva je tih godina, prošle je godine operirala na jednoj nozi, a prije otprilike mjesec dana na drugoj, oba puta na Šalati. Oporavak je stvarno dug, svekrvi ova friško operirana noga još otiče i boli ju, još uvijek nosi nekakvu posebnu udlagu/cipelu/kalup (ne znam stručni naziv) ali ona prije operirana noga je sad puno bolje. Prije operacije je vrlo malo toga od obuće mogla nositi koliko ju je boljelo.
    Inače, kod mene je to jako izraženo na desnoj nozi, moram paziti da nosim komotnu obuću (mislim da sam salonke zadnji put obukla na krstitkama kćeri, i tad sam mislila da hodam po noževima). Vrlo bih rado to operirala, ne mogu stalno nositi tenisice, ali za sad si ne mogu dozvoliti taj luksuz da budem 'van pogona' par mjeseci.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm, za koga god da čujem da je to operirao, svi imaju vrlo sličnu priču :/
    Audrey, drago mi je bar ovo što kažeš da je svekrvi sad bolje, nakon operacije.
    Možeš li mi reći tko ju je operirao na Šalati? Može i na pp.

A što se tiče ovog

za sad si ne mogu dozvoliti taj luksuz da budem 'van pogona' par mjeseci.
    točno tako razmišlja i moja mama, pa se zato i dovela do ovog stanja u kojem je sad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel može i meni ime ortopeda?
    jel na šalati?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •