Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Odjednom mrzi kupanje !

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Odjednom mrzi kupanje !

Mali ima 16 mj i do sada nije bilo problema s kupanjem, sve do jedne večeri dok je poceo protestirati i vristati prilikom stavljanja u kadicu! Od tada muku mučimo s kupanjem, večeras je opet urlao, dok se stariji braco kupa u bazenu on ne želi niti blizu.... Za tj i pol idemo na more, to ce biti strašno :/ ima jos netko da je imao tu fazu, da se dijete samo odjednom ne želi kupati.....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imali smo tu fazu s obje cure. Starija otprilike u toj dobi, bilo je raznih faza:
    - samo se tušira, voda ne smiju ući u oči
    - voda ne smije u uši - urlanje kod pranja kose
    - sjedi u kadi s cca. 2 god. i kupa se ali drame oko pranja kose do cca 3,5
    -smije ući voda u uši ali još uvijek ne u oči
    -sad s 5,5 god normalno se kupa, tušira - nikakav problem

Mlađa cura:
    - do 2 god. luda za kupanjem, polijeva se po glavi
    - faza vrištanja kad treba prati kosu, peremo jedom tjedno uz urlanje
    - sad s 3 godine nema problema jedino drži na očima mali smotani ručnik kad tuširamo glavu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ali on ni ruke ne želi prati! Ko da se boji vode odjednom

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moja curka vec par mjeseci ne zeli kosu prat(uvijek prode uz vristanje), prije par dana je i vrijeme kupanja skratila(kratko je u vodi i onda vice gotovo, ocekujem uskoro otpor i prema ulasku u kadu), pranje ruku, lica i zubiju odbija vec nekoliko tjedana i uvijek je uz viku i natezanje. Uz sve to skupa, odbija i sve druge stvari uz higijenu: ciscenje usiju, mazanje kremom, rezanje noktiju, cesljanje, o mijenjanju pelene ili odlasku na wc da i ne pricam, ma apsolutno sve... Dani nam uglavnom prolaze u borbi oko svega jer joj je odgovor uvijek: nece. Samo se nadam da ce uskoro prestat odbijat apsolutno sve, no to je za neku drugu temu

Ja se na tvom mjestu ne bi previse brinula, vidjet cete na moru hoce li mu voda biti OK ili ne, ne mora nuzno biti u vodi ako je na plazi...

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Da ne otvaram novu temu, pišem ovdje.
    Malac je obožavao kupanje do nekih 6,7 mjeseci i onda se samo iz čista mira počeo strašno bojati vode.
    Kupamo ga u prosjeku jednom tjedno (a naravno svaki dan osvježimo guzu i ostalo, ali ne peremo kosu niti cijelo tijelo odjednom u kadi).
    Volio je i kupanje u kadici i prskao na sve strane, i tuširanje mu je bilo ok. Nije se dogodilo ništa traumatično (da je voda bila vrela ili hladna, da se podskliznuo, zagrcnuo...). Samo je pri jednom kupanju počeo očajnički plakati i grčevito se držati uz nas. Odonda svako kupanje tako prolazi. Plače histerično i drži se uz nas kao majmunčić. Kad je kupanje gotovo i počnemo ga brisati, smiri se i igra kao da ništa nije bilo. Boji se i kad uđemo u kupaonicu, a tata se tušira. Čim napravim korak bliže prema kadi s njim, počinje panika.
    Probali smo ga kupati i u kadici u dnevnom boravku i puštati mu da lagano sam priđe kadici namamivši ga igračkicama koje plutaju u vodi. Imate li kakav savjet kako da kupanje ne bude trauma? Razmišljam već bismo li se trebali uputiti psihologu, s obzirom da to sad već traje mjesecima. Pedijatrica je rekla da neka djeca jednostavno ne vole vodu, a druga vole.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Proći će. I nama je sada tako. Stoji u kadi, cendra, tuša se užasava pa ga rukom peruckamo, boji se odvoda, nema šanse da sjedne a prije se nije vadio iz shantale i bazenčića. Boji se na moru i pjenice od valova. Užasava se i našeg kupanja.
    Nije mi to za psihologa. U pubertetu ih nećemo moći izvaditi iz kupaonice.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    U pubertetu ih nećemo moći izvaditi iz kupaonice.
    Mislim da će biti obratno, osim ako ne bude neka ljubav u pitanju

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne znam, moje dijete je i sad pretjerano čisto. Izvan sebe je ako se stvori crno pod noktom. Tim još gore što cendra pri pranju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    Malac je obožavao kupanje do nekih 6,7 mjeseci i onda se samo iz čista mira počeo strašno bojati vode.
    Kupamo ga u prosjeku jednom tjedno (a naravno svaki dan osvježimo guzu i ostalo, ali ne peremo kosu niti cijelo tijelo odjednom u kadi).
    Volio je i kupanje u kadici i prskao na sve strane, i tuširanje mu je bilo ok. Nije se dogodilo ništa traumatično (da je voda bila vrela ili hladna, da se podskliznuo, zagrcnuo...). Samo je pri jednom kupanju počeo očajnički plakati i grčevito se držati uz nas. Odonda svako kupanje tako prolazi. Plače histerično i drži se uz nas kao majmunčić. Kad je kupanje gotovo i počnemo ga brisati, smiri se i igra kao da ništa nije bilo. Boji se i kad uđemo u kupaonicu, a tata se tušira. Čim napravim korak bliže prema kadi s njim, počinje panika.
    Probali smo ga kupati i u kadici u dnevnom boravku i puštati mu da lagano sam priđe kadici namamivši ga igračkicama koje plutaju u vodi. Imate li kakav savjet kako da kupanje ne bude trauma? Razmišljam već bismo li se trebali uputiti psihologu, s obzirom da to sad već traje mjesecima. Pedijatrica je rekla da neka djeca jednostavno ne vole vodu, a druga vole.
    Ma to je česta pojava... zapravo faza. Moj mlađi je bio takav negdje u toj dobi pa do kraja prve godine. Znam da se napokon otkravio na moru (nakon prvog rođendana) i to zadnji dan od 2 tjedna koje smo tamo proveli.

Djeca od 6 mjeseci razumiju više od beba, a djeca u dobi od godine dana razumiju više od šestomjesečnih... Doći će to na mjesto.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

uh, nadam se da će ga proći. znam da nije neka tragedija, ali bilo bi nam svima lakše i ugodnije da opet zavoli kupanje.
    ovo sad traje već mjesecima.
    što mislite bi li bilo pametno češće ga kupati, kako bi to postalo nešto normalno, ili nastaviti kao i do sada rjeđe da mu stvaramo što rjeđe šokove (a i ne mislim da se beba od godinu dana uspije toliko zaprljati. ponavljam, svakodnevno se u umivaoniku umivamo, peremo guzu, ručice..., ali baš kupanje sa šampončićem je u prosjeku jednom tjedno)?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

uh, nadam se da će ga proći. znam da nije neka tragedija, ali bilo bi nam svima lakše i ugodnije da opet zavoli kupanje.
    ovo sad traje već mjesecima.
    što mislite bi li bilo pametno češće ga kupati, kako bi to postalo nešto normalno, ili nastaviti kao i do sada rjeđe da mu stvaramo što rjeđe šokove (a i ne mislim da se beba od godinu dana uspije toliko zaprljati. ponavljam, svakodnevno se u umivaoniku umivamo, peremo guzu, ručice..., ali baš kupanje sa šampončićem je u prosjeku jednom tjedno)?
    Jesi li probala to kupanje prikazati kao igranje u vodi? Kod nas je pomogla izrada brodića od papira + gledanje koji će prije potonuti... (snađi se, druže). Čak je i umakanje glave (ronjenje) bilo prikazano sa svrhom "da vidimo kako brodić izgleda s donje strane..." Imali su peraje (male dječje) i naočale za bazen. Nema kraja roditeljskoj kreativnosti, he he he...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

samo da vam javim kad vidim da ste već apdejtale ovu temu :D dečko o kojem sam pisala ne izlazi iz kade van, kupa se sa starijim bracom i sad ga molim da izađe iz kade :DDDD sve su to faze..... :D

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj je bio isto takav, zato sam i otvorila temu. mi smo donjeli njegovu kadicu u dnevni pred kutiju sa igračkama, onda smo ga u kadici vozili po stanu, pa ubacili unutra igračke i tako ga nabrzinu uspjeli okupati..... kasnije smo preselili kadicu u kupaonu, a sad se kupa u tuš kadi sa starijim bracom i rade nered ) proći će ga ta faza kad vidite da baš jako jako odbija kupanje nemojte ga forsirat jer ćete opet dobiti kontra efekt. samo polako.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Probali smo par puta donijeti kadicu u dnevni boravak i nabacati unutra igračke koje voli. Oprezno bi prišao i malo se igrao, ali čim bi njega krenuli stavljati u kadicu, gotovo.
    Probat ćemo s brodićima. Još je malen za neka objašnjavanja, ali nešto s igrom će sigurno upaliti, kad tad.
    Iva, super!
    Nadam se da će i ljeto pomoći, jer planiramo često igranje s koritima vode, prskanjem, vodenim balonima...
    Naručila sam one plastične loptice pa planiram njih staviti u kadicu i učiti da se igra s njima u njoj pa polagano dodavati vodu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ništa ga nemoj siliti , ako neće ući u vodu, neće kaj sad. kod nas ne prolaze igračke za kupanje, mi imamo boce od šampona, prazne, razne čašice plastične, plastične žlice pa se igramo da kuhamo u vodi :D :D proći će ta faza moj ju je isto imao tak negdje sa 8 mj. stalno smo u nekim fazama!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

prošla sa starijim. trajalo cca 2 godine uz razne varijacije na temu voda i (ne)kupanje. sad je ok iako malo drami oko kose. mlađi, unatrag 2 mjeseca isto zamrzio vodu (ima 16 mj.) pa ćemo vidjet do kad će trajat

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mi prvo svoju nismo mogli natjerati u vodu, onda kad je skužila da može pljuskati po njoj, kad smo joj uvalili pjenu i punu kadu igračaka sad se neda van.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •