Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Što ovaj nalaz znaći?

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno Što ovaj nalaz znaći?

Bila sam danas na pregledu i CTG-u u Petrovoj. Nalaz zvuči ovako:

Cerviks 1 čl. ušće otvoreno 2 prsta. -> Što to znači???

Pošto se spremam za koji dan ići u Njemačku i tamo roditi (T je 27.7.), pitam se da li je to dobra ideja? Mislim, jesam li još dovoljno zatvorena da nebi na putu došlo do iznenađenja?

Mama sam već 2 djece pa bi to trebala znati, ali sam još malo na ratnoj nozi s hrvatskim jezikom, pa mi oprostite ako glupa pitanja postavljam...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da to znači da je cerviks dužine 1 članak (vjerojatno je već skraćen) i da si otvorena 2 prsta. što ustvari ne znači ništa, tj. nije pokazatelj da će porod uskoro krenuti. može, a i ne mora.
    ne znam kakvi su ti bili prijašnji porodi.
    a što se može dogoditi? da rodiš potpuno fiziološki i neometano u autu? kaj je to tak strašno ?
    ja bih se normalno držala plana

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ipak moram napisati, s obzirom da sam i sama majka troje djece, ne bih dugo čekala sa odlaskom u Njemačku ako imam namjeru tamo roditi. Sa trećim djetetom ne bi stigla do bolnice da već nisam ležala od prije tamo. A nemam više od pola sata do bolnice čak i kada je na cesti gužva, usred noći kada su me uhvatili trudovi cesta bi bila prazna i opet ne vjerujem da bi stigla na vrijeme. Tako da ako ti je već namjera roditi tamo putuj što prije. Ne mora biti da ćeš roditi prije termina, ali ako si 2 prsta otvorena, znači da porod može krenuti svakog trena, iako može i tek za 2-3 tjedna.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    a što se može dogoditi? da rodiš potpuno fiziološki i neometano u autu? kaj je to tak strašno ?
    Ne znam da li se zezaš ili ozbiljno misliš, moglo bi biti oboje

Za svaki slučaj, napisat ću; nije strašno pod pretpostavkom da ništa neće krenuti po zlu, ali je zastrašujuće. Iskreno, ja ne bih voljela rađati u autu ni da mi netko garantira da neće biti komplikacija.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li se zezaš ili ozbiljno misliš, moglo bi biti oboje

Za svaki slučaj, napisat ću; nije strašno pod pretpostavkom da ništa neće krenuti po zlu, ali je zastrašujuće. Iskreno, ja ne bih voljela rađati u autu ni da mi netko garantira da neće biti komplikacija.
    de gustibus...

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Prvo dijete je stiglo 4 dana nakon termina. Drugi porod sam 5 dana nakon termina dala inducirati. Pa neće treče valjda baš na dan putovanja doći i onda još u roku od pola sata!?
    Ako se odluči doći prije - onda je ionako svejedno, roditi ću u ZG-u.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa onda nema problema ako ti misliš da ćeš roditi ili tu ili tamo. Samo, postoji i opcija da to ne bude ni u Zagrebu, ni u Njemačkoj, nego između, na putu. Da li si za to spremna? Koliko dugo putuješ? Da li si i u prethodnim porodima bila otvorena 2 prsta ( to je i više od 3 cm, jer se računaju muški prsti) dva tjedna prije poroda? I, ono najvažnije, što ti je rekao liječnik u vezi dužeg puta autom( zar ne?) nakon ovakvog nalaza cerviksa?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Meni kao viserotkinji (4) ovaj nalaz zvuči potpuno u redu. Cerviks 1clanak mislim da nije skraćen, a 2prsta otvorena trecerotka, dva tjedna prije termina je uredan nalaz. Ja mislim da nema razloga za zabrinutost

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja bih svakako sto prije za njemacku.pomogucnosti ne autom. Ii jedva cekam,bar se nadam da budes nam napisala kako je tamo/tu dozivjeti iskustvo
    Sretnoooo

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Iz organizatorijskih razloga ne mogu prije ponedeljka putovati, tako da mi ništa drugo ne preostaje nego se nadati da princeza neće htjeti ranije vani.
    Ako budem osjećala bilo kakve trudove, naravno se neću uputiti. Ali ako sve bude 5, onda idem. Putovat ću jedno 8-9 sati. Daj Bože da ne krene sve baš u to vrijeme.
    A i da krene - već sam malo čačkala po net-u da vidim koja su rodilišta u blizini Ljubljane, Muenchena, itd...

Sanja, svakako će biti izvještaja!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj deeeyoo prvotno napisa Vidi poruku
    Iz organizatorijskih razloga ne mogu prije ponedeljka putovati, tako da mi ništa drugo ne preostaje nego se nadati da princeza neće htjeti ranije vani.
    Ako budem osjećala bilo kakve trudove, naravno se neću uputiti. Ali ako sve bude 5, onda idem. Putovat ću jedno 8-9 sati. Daj Bože da ne krene sve baš u to vrijeme.
    A i da krene - već sam malo čačkala po net-u da vidim koja su rodilišta u blizini Ljubljane, Muenchena, itd...

Sanja, svakako će biti izvještaja!
    Wiii super
    Pon.je blizu,bit ce sve super

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bude, bude! Šaljem jasne poruke bebici i svemiru. haha...

Počeli su lagani trudovi. Ali samo na večer, i to vrlo kratko traju.

Zbog GD su me htjeli u Petrovoj hospitalizirati, ali odbila sam. Objasnila im svoje planove.
    Nije mi baš jasno zašto se inducira porod kod rodilja koje imaju GD, i to prije termina, kod nekih već u 39. tt.!?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U Vinogradskoj ne induciraju, ako je dijabetes pod kontrolom. Čeka se da porod krene.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Bude, bude! Šaljem jasne poruke bebici i svemiru. haha...

Počeli su lagani trudovi. Ali samo na večer, i to vrlo kratko traju.

Zbog GD su me htjeli u Petrovoj hospitalizirati, ali odbila sam. Objasnila im svoje planove.
    Nije mi baš jasno zašto se inducira porod kod rodilja koje imaju GD, i to prije termina, kod nekih već u 39. tt.!?
    Trudovi kazes,nego jesi se spakirala

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

@Anemona Dobro je znati! Hvala na info.

@ Sanja
    Ukoliko ću morati ovdje u rodilište - kofer je već 2 tjedna spreman. Torbe za Švabiju moraju čekati još malo. Preko vikenda pakiram djecu koja idu na more, a onda ostatak.
    U pon. ću još jednom skoknuti do gin. Prije nego što krenem na put me zanima da li sam se još više otvorila i kakav je CTG. Oko mene se svi uspaničarili jer ih je strah da ne rodim na putu. Ne slušam ih uopće!!! La-la-la-la-laaaa

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    misiš da je to skroz bezopasno, s obzirom na GD?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa ako beba nije ogromna (ili premala, mislim na zastoj u rastu), onda GD ne igra nikakvu ulogu u samom porodu (kad porod već krene).

Držim fige da ne rodiš prije odredišta (iako obje žene koje znam da su rodile u autu kažu da im je taj porod bio najlakši i najljepši).

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    misiš da je to skroz bezopasno, s obzirom na GD?
    da

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako beba nije ogromna (ili premala, mislim na zastoj u rastu), onda GD ne igra nikakvu ulogu u samom porodu (kad porod već krene).
    Jesi li sigurna da znas o cemu pricas? Djeca majki sa GD obicno odmah nakon rodjenja upadnu u tesku hipoglikemiju i potreban im je medicinski nadzor tako da se ta hipoglikemija sprijeci.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hipoglikemija kažeš? Kod onih žena koje špricaju inzulin, možda?

U svakom slučaju - dobro sam stigla u Njemačku, nisam rodila usput.
    U subotu sam rano jutro naručena da se pokrene induciranje ako bebač do onda ne stigne. Počet ćemo lagano sa cocktail-om, a ako to ne pomogne, ide dalje s gelom...
    Već sam jaaaako uzbuđena!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nakon cuge baci se na seks, pa ako to ne upali tek tada razmisli o gelu.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hipoglikemija kažeš? Kod onih žena koje špricaju inzulin, možda?

U svakom slučaju - dobro sam stigla u Njemačku, nisam rodila usput.
    U subotu sam rano jutro naručena da se pokrene induciranje ako bebač do onda ne stigne. Počet ćemo lagano sa cocktail-om, a ako to ne pomogne, ide dalje s gelom...
    Već sam jaaaako uzbuđena!!!

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Malo off topic
    Beba se moze roditi u hipoglikemiji ako je mamin šećer na porodu visok, a ne nizak. Nisam sigurna doduše koliko se to cesto desava kod majki koje imaju "samo" gestacijski dijabetes. Moj se sin rodio u hipo, kapnuli su mu malo glukoze na jezik

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sretno deeeyoo

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš onako jedan mali quickie u wc-u klinike?

LolaMo
    Hvala!

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

@Sanja
    Posljednje uređivanje od deeeyoo : 26.07.2013. at 07:39

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Malo off topic
    Beba se moze roditi u hipoglikemiji ako je mamin šećer na porodu visok, a ne nizak. Nisam sigurna doduše koliko se to cesto desava kod majki koje imaju "samo" gestacijski dijabetes. Moj se sin rodio u hipo, kapnuli su mu malo glukoze na jezik
    Dogadja se, ne uvijek srecom al rizik je ipak prisutan. U situacijama koje su stresne za organizam (racunaj i porod) jetra otpusta u krv glukozu iz spremljenih zaliha, zbog cega bebaci mogu imati viska inzulina u krvi s obzirom na uvjete koji ih cekaju vani. LINK

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Deeeyoo jesi rodila ?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

OFF, ali čisto da prenesem svoje iskustvo. Ja sam imala GD i jedna curka mi je bila u hipo kad se rodila, druga ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •