Neznam dali je ova tema već otvorena ali ju ja po normali ne mogu pronaći.
Ovako...u petom mjesecu trudnoće sam i do sada je sve bilo super,normalno se sve odvijalo i imala sam "zdravu" trudnoću bez ikakvih komplikacija.No na zadnjem pregledu ostala sam šokirana.Ušla sam u ordinaciju uzbuđena jer mi je ginekolog bio rekao da će mi taj put moći odrediti spol bebe a izašla sam blijeda ko krpa.Najednom,u roku od 3 tjedna između dva pregleda posteljica i beba pale su nisko i posteljica se kako sam shvatila okrenula zbog čega će mi i porod biti znatno otežan. Ugl dobila sam upute strogog mirovanja,eventualno skuhati i lagane šetnjice bez umaranja.
No normalno,kad sam došla kući,drugi dan mi je uslijedio novi šok.Pošto je moja susjeda medicinska sestra kod ginekologa,rekla mi je točno u detalje kako stvari stoje (ginekolog je nakon mog pregleda izašao popričati sa sestrom o mom slučaju).
Ne smijem,dignuti ni pola kile,ne smijem se niti malo umoriti (jedino kratka šetnja po ravnome dolazi u obzir),nema nerviranja,nema ničega jer u suprotnom mi se može dogoditi da prokrvarim a prokrvarim li,moram biti u bolnici u roku od 15 min maximalno jer postoji velika mogućnost da iskrvarim do smrti . Ne bi me to u tolikoj mjeri šokiralo da ja ne živim 45 km daleko od grada,a to mi je cca 30 minuta vožnje autocestom+ gužva u centru grada.
Ginekolog me trenutno poslao drugome kolegi na pregled (za 10 dana) jer ide na godišnji i očito ću morati na preglede svakih pola mjeseca zbog cjelokupne situacije jer kako sestra kaže,prešla je u "izvanredno" stanje.
Molila bi vas,ako netko zna bilo kakve informacije dodatne o ovome,ako je netko bio u barem sličnoj situaciji,trebam savjete.Prva trudnoća mi je i strah me užasno,strah me bilo svega općenito (pozitivan strah tipa dali ću biti dobra majka,kako će proći porod etc) ali ovo mi je strašno teško palo.Još kao dodatno,5 dana me viroza držala i danas je prvi dan da se bolje osjećam.
Medicinske savjete sam dobila ali drago bi mi bilo čuti o ovome još.Ne želim napraviti neku kobnu grešku i ugroziti i mene i bebu i želim izdržati ovu trudnoću do kraja iako je sestra rekla da je ginekolog i sam potvrdio da su mali izgledi da izdržim sve.Postoji i mogućnost hospitalizacije ali nadam se da neće doći do toga.
Što got da bude,trebam savjete jer želim svoje zlato upoznati sa vanjskim svijetom bez komplikacija za mene i nju/njega![]()