Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: mali prirast?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno mali prirast?

Danas je patronazna vagala Ivora (16 dana) - rodio se s 3850, iz bolnice izasao s 3500, a danas je imao 3860.
    Ona kaze da je to premalo i da ga po danu trebam budtit radi dojenja, ako prespava dulje od 3 sata, sto se meni nikako ne svidja.
    Dojim ga na zahtjev s tim da se tijekom dana uglavnom najede i zaspe, a predvecer samo jede i jede; izmedju 9 i 11 konacno zaspe za noc, a po noci jede 2 do 3 puta (oko 2 i oko 5-6 sati).
    Ne odaje dojam gladnog i izmucenog djeteta, meni se bas cinilo kako dobro napreduje i kako nam super ide, osim sto je proslo 5 dana bez kakanja, ali to nije za posebnu zabrinutost.
    Ono gdje mozda grijesim: htjela sam ga *natjerati* da izvuce sve do kraja pa sam mijenjala dojke nakon 2 sata. Je li to predugo? Mozda bi ih trebala cesce mijenjati.
    Je li taj prirast stvarno premali?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ivore, dobro nam došao!

Ovako: prirast nije mali, obično se kaže da bi beba u roku od 14 dana trebala vratiti porođajnu težinu.
    Minimum dobivanja je cca 113g tjedno, a Ivor je dobio više.
    Međutim, 5 dana bez stolice zahtijeva pojačani nadzor: pogledaj mu boju kože, vlažnost očiju, fontanelu...
    Koliko beba piški? Ima li barem 6 mokrih pelena u 24 sata?
    Odlično je što imate noćne podoje, prolaktin najviše "radi" noću pa ga je dobro "provocirati".
    Ta mijenjanja dojke svaka dva sata... nije to baš Sveto pismo. Mi kažemo da ne preporučamo češće mijenjanje, ali ako mama osjeti da joj je dojka i prije ispražnjena, naravno da može promijeniti.
    Ako ti imaš osjećaj da bi trebala, pokušaj i tako.
    Koliko podoja imaš tijekom 24 sata - nastoj da ih nikako ne bude manje od 8, bez obzira na vremenske intervale.
    Budući da je rođen kao velika beba i u terminu, nema potrebe buditi ga za obroke, pogotovo ako to kasnije nadoknadi češćim podojima.
    Molim te, odgovori mi na postavljena pitanja pa ćemo vidjeti kako dalje.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

5 dana bez stolice: sad spava pa mu ne mogu pogledati vlažnost očiju, ali nisam do sad primjetila ništa neuobičajeno. Boja kože mi se čini ok, svijetlo roza, ali patronažna je natuknula kako to što se nije do kraja ogulio znači da mu fali tekućine. 6 mokrih pelena ima svakako. Ujutro pelena bude poprilično teška, mislim da je što se toga tiče sve ok.
    Mislim da imamo baš 8, možda 9 podoja tijekom 24 sata.
    Probat ću sutra ne forsirat 2 sata nego mijenjat dojku svakih sat i pol.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Loli, pravilo kod mijenjanja dojke ti je sljedece: dajes istu dojku tijekom 2 sata

ali ako beba pusta dojku i trazi jos (place i/ili trpa rukice u usta ili je nemirna) das joj drugu.

Jednostavno je. Ne forsirati nista, nego pratiti bebu i njene zelje, to je najbitnije. I, sto je apricot rekla, 2 sata je samo preporuka, da bi dijete sigurno doslo do masnog mlijeka i napredovalo na tezini. Neke mame bi trebale mijenjati i cesce, a neke i svakih 3 ili 4 sata.

U ovoj dobi mi se 5 dana bez stolice cini dugo, ali mi se napredovanje bebe cini OK - to je 360 g za manje od 2 tjedna (info: napredovanje bebe se mjeri od najmanje tezine nakon poroda). Je li se danas pokakao? Je li mozda ti jedes nesto sto zatvara?

Glede toga sto se bebi koza jos nije ogulila, o tome ne znam bas puno, ali moja Lana je 4 dana starija od Ivora, a "ogulila se" tek jucer, osim nogica koje su jos malo suhe.

Javi se, da znamo kakvo je stanje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Loli, pokušaj danas i sutra povećati broj podoja jer je tih osam minimum koji bi trebao postojati.
    ne moraš ga baš buditi, ali pokušaj u polusnu.

možda da ti pojedeš/popiješ nešto što otvara pa da time stimuliraš rad njegovih crijeva? jesi li probala ono sa masažom trbuščića?

kako je bilo noćas? je li se u međuvremenu poakako?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kakao je u četvrtak, pa u nedjelju, pa jučer tako da mislim da je sad to sve ok. jučer je stvarno bilo obilno, sve je iscurilo van iz pelene
    Ja redovito pijem donat, a trbuščić mu masiram svaki put kad mi se čini da ga napinje. Dosta dugo mu treba i da se podrigne.
    Noćas je opet jeo dvaput, ali je nakon hranjenja oko pol pet tražio 'nadoknadu' pa sam stalno bila prištekana.
    Idem sad tak da ga puno češće hranim kad je budan da ga ne moram buditi, a u ponedjeljak ćemo ga opet vagati.
    Hvala na pomoći, curke.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Loli, onda Ivor najvjerojatnije ima takav metabolizam.
    Svejedno, povećaj broj podoja, doji noću, prati pelene i njegovo opće stanje.
    I javi se opet!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

evo danasnjeg rasporeda dojenja:
    02.00
    4.30-5.30
    8.30
    10.30-11.30
    14.30
    16.10
    17.40-19.30 (zaspao je ali se meskolji pa mozda i nismo gotovi za sad)
    obično bi sad zaspao i probudio se oko 21, jeo i spavao ponovo do 22.30 kad bi ponovo jeo i zaspao za noć.
    Nije kakao, ali puno piški.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Danas smo ga ponovo vagali i ima točno 4000.
    Pomoglo je češće mijenjanje dojki. Mislim da je to sad sve ok, iako još uvijek ne kaka baš svaki dan.
    Još jednom, hvala na pomoći!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •