Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Hvar

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Hvar

i tako, idemo mi na Hvar tj. Stari Grad ove godine. smještaj imamo, cijena trajekta je ajme, al dobro. otok je.
    psihički se pripremam za nenormalne cijene voća i povrća (bilo nekidan u novinama da je 70 kn kilo grožđa)
    kakve su ostale cijene po dućanima? ne da mi se vuči hrpu hrane, ako tamo mogu sve kupiti.

imate li kakve preporuke? neki pristojan restoran s normalnim cijenama, omiljene plaže, neki skriveni OPG di se može kupiti fino vino i domaći proizvodi.

zapravo, sve me zanima

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    i tako, idemo mi na Hvar tj. Stari Grad ove godine. smještaj imamo, cijena trajekta je ajme, al dobro. otok je.
    psihički se pripremam za nenormalne cijene voća i povrća (bilo nekidan u novinama da je 70 kn kilo grožđa)
    kakve su ostale cijene po dućanima? ne da mi se vuči hrpu hrane, ako tamo mogu sve kupiti.

imate li kakve preporuke? neki pristojan restoran s normalnim cijenama, omiljene plaže, neki skriveni OPG di se može kupiti fino vino i domaći proizvodi.

zapravo, sve me zanima
    Za Stari Grad ne znam, ali ako planirate izlete svakako posjetite Svetu Nedilju s druge strane otoka. Prekrasna plaža do koje se spušta usjekom u stijeni, dobar restoran "Bilo idro" s bazenom, podvodnim vinskim podrumom, a sam dolazak je kroz minirani tunel u stijeni tako da je i to doživljaj.
    Iz Svete Nedilje brodicom se dolazi u uvalu Lučišća: prekrasna plaža, svakako je posjetite ako stignete.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni kuma sve kozmetičke potrepštine kupuje dole u DM-u, sa kuponom za -15%, čini mi se da je čak rekla da je u Starigradu.
    Istina, ona ima još pelene, a one zauzimaju puno mjesta.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Stari Grad nije ni upola tako skup kao Hvar...
    U dućanima su cijene malo skuplje nego u Zagrebu, al' nije, ono, totalna astronomija...
    Ideš s autom pa ti nije problem skočit u trajektnu luku, tamo imaš Tommy veliku butigu (bivši Kerum) i veliki DM, uglavnom ćeš naći sve što ti treba... Ako su cijene ok za domaće pučanstvo, kojima je tako stalno, onda su valjda i za turiste koji dođu na kratko ...

A restorani... to ćeš sama pogledat' i vidit' šta ti se i "koliko" ti se sviđa

A kad ono ideš?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A u Hvaru imaš i veliki Konzum, a u Jelsi koja ti je bliže autom i manji Konzum. Ako si navikla na njihov asortiman .
    Inace apsolutno sto forka kaže, opskrba u trajektnoj luci i nije to tako skupo ko sam grad Hvar.

A sto se tiče plaža, ne znam sta bih ti rekla, nisi bas odabrala mirisni dio otoka, pa ćeš morat duže gazit ili autom negdje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pratim temu... i mi ćemo na Hvar ovog ljeta
    (ali bit ćemo na južnoj strani otoka)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim temu... i mi ćemo na Hvar ovog ljeta
    (ali bit ćemo na južnoj strani otoka)
    I ja pratim, ali s nostalgijom... Hvar je otok moje mladosti, a sad si ga ne mogu priuštiti (predaleko je, a doma ostavljamo više starijih osoba .... Ranije su djeca bila mala, a sad su roditelji stari i bolesni... Morat ćemo smisliti neku logistiku za iduću godinu da se malo odlijepimo od kopna).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako su cure rekle, ja rijetko kad nosim sa kopna, obavimo kupivinu u trajektnoj luci (jelte ovisno ko je vlasnik ducana). i po potrebi jos odemo tamo. Na plac odemo u Jelsu, za starigrad ne zam kakav je.

Meni vozikanje po otoku i nije tako traumaticno sad kao sto je nekad bilo, svi koji su ikad isli "onom" cestom do grada Hvara ili pak tunelom, kad si se morao zaletiti da sto prije prodjes znaju o cemu pricam. sad je Hvar skroz OK, tunel ima i signalizaciju, do grada Hvara si ko gospodin covik, jelte.

rossa uzivaj, i nemojte samo u starigrad. znam da si vrtiguz pa da ces ici i po otoku. tad juznu stranu nemoj propustiti. Sv. Nedilju, Ivan Dolac. od plaza imas lijepu u Ivan Dolcu, vecu u samom mjestu, pa malu i veliku Nožicu. pa u Bojanic bad.
    odite u muzej riba u Vrboskoj. Otocka mjesta Vrsnik, Svirce isto imaju sarm. Grad Hvar pa kao izlet je lijep, ali guzva i cijene su mu ipak malo previsoke.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 17.07.2013. at 09:27

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I moje mladosti je to otok Mi cemo vjerojatno na 10ak dana u Vrbosku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je li bio netko u Grapčevoj špilji? Vidim da je otvorena za posjet prije par godina...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi jednom krenuli prema njoj pjesice, od onog selca do kojeg se moze doci autom, ali smo nakon pola sata hodanja odustali - bilo je prevruce, a i nismo bili sigurno da ce bit otkljucana. Imas na odredjene dane organizirane ture iz tog selca.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U Hvaru, ujutro na štrudele od višanja (ili jabuka) u slastičarnu Hvar (zapravo, za ime nisam sigurna, prije je bilo Garip, sad mislim da se zove Hvar). Kad silaziš Pjacom i dođeš do Rive, prva s lijeve strane na Rivi. Normalne cijene, domaći tu dolaze (i turisti, naravno). Mi tamo idemo i na slaju/kupove.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nama je u planu obići sve što stignemo u 10 dana. U Hvar idemo definitivno barem jedan dan na izlet. te kilometre po otoku ni ne računam u trošak, to nam je standardno. Na Visu smo u 7 dana napravili 470 km, pojma nemam kako. Prošle godine na Dugom Otoku ista stvar.
    Kad ima svih dućana, onda nosim samo svoje maslinovo ulje. Znam da ima i tamo kupiti al mi žao trošiti, kad već moram kupovat vino

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Za Stari Grad ne znam, ali ako planirate izlete svakako posjetite Svetu Nedilju s druge strane otoka. Prekrasna plaža do koje se spušta usjekom u stijeni, dobar restoran "Bilo idro" s bazenom, podvodnim vinskim podrumom, a sam dolazak je kroz minirani tunel u stijeni tako da je i to doživljaj.
    Iz Svete Nedilje brodicom se dolazi u uvalu Lučišća: prekrasna plaža, svakako je posjetite ako stignete.
    Taj usjek u stijeni malo opako zvuči. Mogu djeca od 5 godina to svladati?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako budete radili izlet na južnu stranu otoka (Zavala, Ivan Dolac...), svakako preporučam uvalu Goromin Dolac - kupanje tamo divota.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Taj usjek u stijeni malo opako zvuči. Mogu djeca od 5 godina to svladati?
    Ma bez problema... al nije ta plazica vise sto je bila Isli su je prosirit pa su je grdno zezli :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ma bez problema... al nije ta plazica vise sto je bila Isli su je prosirit pa su je grdno zezli :/
    Dijete mi je odraslo na toj plaži prije Plenkovićevog Bilog Idra. Nisam je vidjela već dugo. Kaj je stvarno tak užasna?? Nekad je iznad plaže u stijeni, zaklonjena trskom, bila "ilegalna" birtija: moglo se dobiti samo prefinog domaćeg prošeka i travarice. Kava=nula bodova, nije bilo struje. Kaj je s tim?? Nekad se jelo prema plaži u restoranu... hm, mi smo to zvali "Kod Borka". Najbolje lignje i salata s domaćom kvasinom ikada. U uvali Lučišća se moglo dogovoriti s jednom nonom i barbom ručak: svježa riba iz vrše netom ulovljena. Ima li toga još?

Usput, ako idete u Zavalu-ne jesti u Skalinadi! Ako se ništa nije promijenilo u nekoliko godina to je bio najgori pojedeni ručak ikada. Gotovo i najskuplji.

Južna strana, pogotovo Nedilja, nekad je bila odsječena od svijeta pa smo čitali 3 dana stare novine ako je netko išao u Jelsu. Kolale su od kuće do kuće dok se nisu raspale, djeca su jela kod one obitelji kod koje su se zatekla, vrata su bila stalno otvorena, a s lokalnim vlasnikom trgovine se moglo dogovoriti da zelenjavu ostavi na stolu na terasi pa se platilo kad se išlo u dućan. Ma, milina od ljetovanja!!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mate li kakve preporuke? neki pristojan restoran s normalnim cijenama
    Mi smo bili smjesteni u Hvaru, ali smo isli na izlet u Stari Grad, i jako, jako dobro smo jeli u restoranu Antika.
    Ne sjecam se cijena, ali bilo je jako fino.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete mi je odraslo na toj plaži prije Plenkovićevog Bilog Idra. Nisam je vidjela već dugo. Kaj je stvarno tak užasna??
    Ma nije uzasna, al nije vise ni predivna. Al znas kako se prije po onim kamencicima fino gazilo, kad da gazis po najfinijem pijesku. E sad su one stijene iz kojih su se ti kamencici "oslobadjali" razvalili bagerom ne bi li dobili sto vecu plazu. I sad je i taj grubi materijal iz stijena svuda po plazi i sad je sve bockavo, kao i na drugim sljuncanim plazama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •