-
poluprivatni doktori, putni nalozi, vodenje trudnoce u bolnic
Nisam znala kako da stavim naslov, situacija je slijedeca: ovo mi je cetvrta trudnoca, treca koju vodim kod dr. u bolnici kojem vjerujem. Prvu trudnocu sam vodila u doktorice jer sam kod nje isla na prvi gin pregled kao klinka (bilo me sram kod muskog ici). Ta doktorica je u medjuvramenu presla u privatnike, i naplacuje zenama koje joj salje zdravstveno 50 kn. Skupa s kartom za autobus, to je meni svaki put bilo 150 kn. Nisam znala da imam oravo na putni nalog koji mi refundira 80 kn od karte. Druga trudnoca je bila molarna, i doktorica me salje dr. u bolnicu, gdje i ostajem, i oporavak i citavu trecu trudnicu vodim preko uputnice i putnog naloga koje mi izdaje doktor opce prakse. Sad je zabranjeno doktorima opce izdavati uputnice za ginekologiju u bolnici, vec mogu izdati samo putni nalog za dodijeljenog ginekologa, pa tako za svaki pregled putujem 15 minuta do dr opce, po putni nalog, s kojim idem u doktorice, kojoj putujem sat vremena, da mi da uputnicu za doktora, kojem opet moram ici drugi dan sat vremena u jednom smijeru, jer rade u suprotnoj smjeni na dan kad je on dezuran. Pokusala sam prebaciti karton u drugog doktora, koji radi u istoj smjeni kao i moj, da rijesim uputnice i pregled isti dan,ali ima zabranu primanja novih pacijenata. Ono sto me zanima je, da li smije doktor koji te prima preko zavoda naplacivati pregled trudnicama? Vec sam kesala 400 kn u bolnici jer sam dosla bez uputnice, nema mi je tko pokupiti u gradu.
-
-
Osoblje foruma
isvetica, čestitam na trudnoći .
da li djelatnik koji ima ugovor sa fondom moze naplaćivati pregled dodatno?
Ne znam , nisam sigurna. Znam da je nedavno bila neka frka sa pedijatrom koji ima ugovor sa fondom , ali je naplaćivao dodatne usluge. Treba zapravo vidjeti sto piše u ugovoru sa HZZO - om.
Mozda bi bilo najednostavnije da nazoves telefon za informacije u HZZO -u pa da im opises svoj slučaj .
-
Zar ne možeš dobiti uputnicu za više pregleda i putni nalog za više puta?
To govorim iz primjera fizikalne terapije. Ide se oko 15 puta sa istom uputnicom i svaki put isti putni nalog u koji oni upisuju datume i na kraju HZZO isplati odjednom.
Možda to može i za trudnoću? I-čestitam!
I zar ne možeš telefonom naručiti uputnicu kod svog ginekologa i neka ti ju ostavi na šalteru, bila njihova ili suprotna smjena?
-
Isvetice, ja par puta u prvoj trudnoci nisam imala uputnicu za medarevo pa su mi rekli da donesem neki drugi dan da ne placam bezveze 200 kn. Javi mi se u pp, mogu ti ja pomoci i preuzeti uputnicu i odnijeti gdje treba. I cestitam na novoj trudnoci
-
Hvala cure, i isprike na totalnoj nepovezanosti price. Beba mi je ovih dana kurila u febri, idem sutra s njom u pedice da mi potvrdi trodnevnu groznicu, pa cu pokusati i ovu petljavinu raspetljati, nekako mi je lakse kad vidim napisano razmisljati, a i nabacile ste mi neke odlicne ideje o kojima cu pitati ginicku. S2000 hvala ti, pitati cu je za ovo sto Beti3 kaze, ako ne nadem rijesenje javim ti se
-
Kad he termin? Uputnica vrijedi 2 tjedna pa mozda ju uzmes sutra ako ti je sljedeci pregled u tom terminu (iako neki govore i o duzem trajanju uputnice). Najbolje da nazoves ginekologiju u bolnici i pitas koliko smije biti stara.
-
Onda je i to novost, dosad su vrijedile mjesec dana, narucena sam 08.08. u bolnici , zvrcnuti cu ih sutra nadam se da nisu i to mijenjali.
-
Uputnice vrijede mjesec dana, mada meni dr. nikad ne stavi datum, pa vrijedi "uvijek".
Dogovori s dr. da ti ostavlja uputnicu u drugoj smjeni, kao što kaže Beti.
-
Evo bila danas, poljubila vrata, godisnji odmor... Drugu smjenu nema, to je njena privatna ordinacija
-
ni ja ne znam nista o tome samo sam svratila da ti cestitam bas me razveseli ova vijest
-
Ja sam zadnje s uputnicom bila na infektologiji i tamo vrijedi 2 tjedna. Zato ti kazem nazovi odjel i pitaj, pa ces biti sigurna koliko vrijedi na ginekologiji. Ako uspijes telefonski rijesiti uputnicu kod ginekologice, ja ti ju pokupim i ti je samo skupis na dan pregleda prije nego odes na medarevo.
-
isvetica, zar nemaju telefon? Mi sve riješimo telefonom.
-
Javlja joj se telefonska sekretarica, pricekati cu da im zavrsi go, pa cu zvati, a na gin. je vrijednost uputnice mjesec dana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma