Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Cica ili duda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Cica ili duda?

Moja beba ima nepunih mjesec dana,sto ce reci da smo jos uvijek pocetnici u dojenju,zato trebam savjet vas iskusnijih.
    Dakle,preko dana jede normalno,svaka 3-4 sata,no oko 10,kad hocu ici spavati,ona bi stalno bila na cici.Makar je jela prije 20 minuta.Ponekad povuce i cuje se da guta,ali vecinom samo drzi siku u ustima.I tako se bori sa snom.Ako zadrijema,pa joj sika ispadne,odmah pocne ludovat i vrtit glavom trazeci je.Sva se uznemiri.
    Jel u tom slucaju bolje joj dati dudu varalicu ili da joj udovoljim i dam cicu koliko hoce.Moram priznat da prilicno iscrpljuje glumit dudu varalicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daj sisu koliko hoce. Ne glumis ti dudu varalicu nego duda varalica glumi sisu Nije ti njoj samo do sisanja nego do tebe. Ne moze joj komad plastike to nadoknadit.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nina, pročešljaj stare postove, ima nas tolikoooooooooooo.....
    Daj sisu!

A da iscrpljuje - iscrpljuje. Ali neće dugo, em se brzo navikneš, em klinci brzo odrastu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nabavi si jastuk za dojenje, (onaj u obliku veeelike banane).. lezi s bebicom i stavi si ga iza leđa da ti ih podupire. tako je puno lakše.

vjerujem ti da te to iscrpljuje i da si umorna, ali dijete ima potrebu za sisanjem, koje ne mora uvijek biti hranjenje. to je nenutritivno dojenje. osim hrane, treba tvoju blizinu, toplinu.. želi se maziti.
    osim toga, za optimalnu proizvodnju mlijeka je važno da dijete nema dudicu, jer to može poremetiti zakon ponude i potražnje. i zato je bolje da joj ne daješ dudicu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

macek, molim te, pojasni kako duda varalica utječe na zakon ponude i potražnje. Jasno mi je da davanje čaja utječe na zakon ponude i potražnje, jer on završi u bebinom želucu, ali kako utječe duda varalica :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato sto beba svoju potrebu za sisanjem namiri na dudi, pa dojkama ne signalizira koliko joj treba

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

eto, baš zato..

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Daj sisu koliko hoce. Ne glumis ti dudu varalicu nego duda varalica glumi sisu
    Potpisujem

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dr. Sears veli da probaš dijete naučiti da zaspi i na drugi način- nosajući, masirajući bebu, pjevajući joj itd.- ali to se ne odnosi na tako male bebice!
    Bojim se da cure imaju pravo- Daj sisu ! Stvar je možda više u stavu- ako znaš da te beba treba i da je zato to što radiš ispravno, možda je lakše prihvatiti situaciju, štoviše, uživati u njoj .

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cicu 8)

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni se isto to dogodilo jednu noć: imao je grčeve i toliko me isisao da kad mu je došao obrok nije bilo ništa mlijeka. Trebala mu je sisa, ali mlijeko je išlo. I tu noć sam mu dala dudu. Mislim da sam spasila i njega i sebe. Naravno da sam ga i dalje mazila i ljubila, ali on je cucao dudu, tako da je imao što za jesti kasnije. Ali on dobro zna što je duda, što sam ja. I kad hoće mene, nema greške. A dudu rijetko uzme, samo kad je u polusnu pa mu treba da utone u san i da ne liže ogradicu od kreveta, jer je počeo sve lizati oko sebe .
    Ali ako nemate još mjesec dana, ja joj ne bi davala dudu. Izdrži još malo, pa onda vidi.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ruby prvotno napisa
    i da ne liže ogradicu od kreveta, jer je počeo sve lizati oko sebe .
    moja sisa partiklicu dok spava tojekom dana, pogotovo joj je slasno ako je ista maloprije pobljuckana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •