Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 197

Tema: Zubar mi debelo naplatio!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Zubar mi debelo naplatio!

promjenila sam zubara i jucer prvi pur otisla k njemu...

uhvatio se prvo ciscenja kamenca a onda stavio plombu na trojku za koju je rekao da se nadoplaciva 150kn...

kasnije ispolirao zube i reko sve zajedno 300kn-150plomba ,150 kamenac...

ja u soku za kamenac mi nije nista ni reko a trojka bi koliko ja znam trebala biti besplatna...
    kaze bez racuna 219kn a bez 150kn...

danas bi mu trebala nositi novce i uopce neznam kako da mu se postavim i ne platim toliku cifru?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako je to privatnik, onda je jako jeftin.
    Za one preko soc. ne znam sta se nadoplacuje, nisam isla kod soc. zubara vec 15tak godina.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja stalno idem kod socijalnih, obje su mi bile (jedna je još) izvrsna. U principu dođem na pregled i čišćenje kamenca i ne uzme mi ništa (e sad, ja imam i dopunsko, ali nije mi za to uzimala lovu ni kad ga nisam imala). Nadoplatila sam dvaput samo kad mi je mijenjala plombe pa sam nadoplatila bijele, cijena je, zaboravila sam, ali oko 200 kn?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nije privatnik i imam dopunsko...

inace imam problema sa zubima a i zubarima...

najgore je sto svaki radi po svome i ja NEZNAM kako se postaviti...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    nije privatnik i imam dopunsko...

inace imam problema sa zubima a i zubarima...

najgore je sto svaki radi po svome i ja NE ZNAM kako se postaviti...
    Da - dobro si uočila problem.

Ovako - prvo porazgovaraš, PRIJE nego si sjela na stolac: "Dobar dan, slušajte - imam takve i takve probleme (pa nabrojiš da imaš fobiju od boli, da ovo, da ono...) i molim vas da mi PRIJE nego započnete unaprijed kažete:

- što ćete mi raditi
    - koliko će to trajati
    - koliko je to bolno (pa tražiš anesteziju za stvari koje npr. meni nikad ne bi pale na pamet da su bolne)
    - koliko će to koštati
    - koje su mogućnosti izbora i na što imam pravo (neke bijele plombe od boljih materjijala se plaćaju i kod državnih zubara - imaju oni regule)

I gotovo!

Onog trena kad si sjela i pustila ga da radi, zapravo si pristala na njegove uvjete. Daklem - prvo razgovor, onda rad.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.07.2013. at 12:29

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kamenac se naplaćuje. ako si stalni posjetitelj, mnogi zubari neće naplatiti, ali ako dođeš jednom, hoće
    bijeli ispuni se naplaćuju i kod svakog zubara postoji cjenik
    pogledaj, popričaj i dogovori što i koliko će ti raditi

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni je moj zubar rekao da imam pravo na čišćenje kamenca 2 puta godišnje, a evo članak u kojem ima nešto više podataka

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja imam soc. zubarku koja naplaćuje samo ono što mora, i uvijek dobijem račun (i prije fiskalnuh blagajni). Uklanjanje kamenca ne plaćam, kao ni poliranje zuba, i u čekaonici jasno piše da to ide na teret HZZO-a. Plaćam bijele plombe ako nisu jedinice i dvojke. Plaćam anesteziju na moj zahtjev (a ne plaćam kad zubarka misli da je potrebna)

I tu piše:

http://www.hzzo-net.hr/17_01_01.php

Koja su prava osiguranika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na usluge u dentalnoj medicini?

Osiguranici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) imaju pravo na sljedeće usluge u dentalnoj medicini:
    Kurativnu zdravstvenu zaštitu, npr. liječenje zuba, vađenje zuba, upućivanje na specijalističko liječenje izdavanjem uputnice za teže zahvate po procjeni izabranog doktora dentalne medicine, liječenje parodontoze na uputnicu.
    Preventivnu zdravstvenu zaštitu, npr. čišćenje kamenca do dva puta godišnje, odnosno u skladu s medicinskom indikacijom. Protetske radove, npr. zubne krunice, djelomične i totalne zubne proteze, ovisno o dobi, prema utvrđenom standardu.
    Kompozitni (bijeli) ispun za jedinicu, dvojku i trojku u gornjoj i donjoj čeljusti, a za ostale zube amalgamski ispun. Postupci liječenja i plombiranja zuba nisu ograničeni brojem postupka godišnje, nego se mogu raditi onoliko puta godišnje koliko doktor smatra potrebnim. Navedeno je pokriveno obveznim zdravstvenim osiguranjem.
    Ako osigurana osoba želi bijeli ispun na zubima od 3 (trojke) na dalje, to je usluga iznad standarda koja se plaća prema cjeniku Hrvatske komore dentalne medicine.
    Općim aktima HZZO-a utvrđeno je što doktori dentalne medicine u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite obavljaju ne teret obveznog zdravstvenog osiguranja. Cjenik dentalnih usluga formira Hrvatska komora dentalne medicine, a ne HZZO i odnosi se na zdravstvene usluge iznad standarda HZZO-a i na naplatu kojih pacijent treba dati pristanak izjavom ili potpisom u svoj zdravstveni karton te zatražiti račun. Cjenik mora biti izložen na vidljivom mjestu u ugovornoj ordinaciji, a njime su određene minimalne cijene utvrđene od strane Hrvatske komore dentalne medicine.
    Na razini specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u djelatnosti ortodoncije HZZO pokriva trošak aparatića za zube osiguranim osobama do 18 godina starosti. Osigurana osoba ima pravo na teret obveznog zdravstvenog osiguranja na pomične, nepomične i retencijske ortodontske naprave jednom tijekom provođenja ortodontske terapije do navršene 18.-te godine života i to prema medicinskim indikacijama utvrđenim općim aktom HZZO-a.
    Osigurane osobe HZZO-a za trošak koji smatraju neopravdanim mogu zatražiti povrat sredstava od HZZO-a, a u upravnom postupku bit će utvrđeno je li zahtjev osnovan. Rad ordinacija dentalne medicine u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kontrolira Služba za nadzor i kontrolu HZZO-a, u redovnim i izvanrednim nadzorima.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 18.07.2013. at 12:47

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    meni je moj zubar rekao da imam pravo na čišćenje kamenca 2 puta godišnje, a evo članak u kojem ima nešto više podataka
    Ali nije svejedno kako se čisti - ovo je standardno. Meni radi neko čišćenje s poliranjem zubnih vratova, a to nije besplatno, tak da ipak treba razgovarati i točno znati što se radi, što se plaća i koliko, a što i kada može besplatno.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tako je, ima vise nacina skidanja kamenca. Ono obicno ciscenje je besplatno 2 puta godisnje. I da, besplatne su bijele plombe za prednje zube (do trojke ili cetvorke) i njih ne naplacuju ako ces standardne ispune (navodno imaju samo par nijansi bijele i nisu kvalitetni). A ako zelis visokoestetske bijele kvalitetne plombe one se nadoplacuju, tj kostaju 250 kn. Mene zubarica uvjerava da je bolje da na prednju dvicu stavim visokoestetsku plombu za 250 kn. E nisam se dala smesti, rekla sam joj da stavi socijalnu bijelu besplatno, i evo bome drzi jos uvijek. Ako ispadne, pozuti, ili ne znam sta - stavit cu novu. Opet besplatnu ofkors! U kutnjacima imam par sivih plombi, koje cu ici promijeniti u Trebinje, za 20 maraka, vrhunski zubar, pola Dubrovnika kod njega popravlja.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala na natuknicama...

jer ja jednostavno neznam kako da se.postavim i sto da pitam...kada ni sama nemrem shvatit sto treba platit sto ne?...

ovo za ciscenje kamenca me doveo na gotovo bez da mi je reko da se placa...njemu je to kao prva radnja da moze raditi na "cistim" zubima...
    ali opet mislim da bi to trebala biti MOJA odluka jel zelim ili ne....uglavnom u mom nekom syrahu i svega toga me doveo do gotovog cina (iako je znao da sam u totalnom strahu)...mozda i zato...

anesteziju sam kod stare zubarke 40kn placala,ovdje mi jucer dao i nista naplatio...

citam po netu do trojke je besplatno ostalo se nadoplaciva...
    uopce neznam dal da mu idem platiti ili prvo na Hzzo...nije da mi novci padaju s neba...

ovo mi je preparena cifra i to onak nabrzinu...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije da je utjeha, ali ja sam nedavno 2 bijele plombe na kutnjacima platila sa participacijom oko 550 kuna.
    Jedna od plombi je išla duplo jer je bila velika. Znači dvije plombe 530 kuna.
    I socijalni je zubar.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam 2 plombe na kutnjacima platila 219 kn kom prošli mjesec.
    do 5tice je besplatno
    čišćenje kamenca se ne naplaćuje
    sve možeš provjeriti tako da nazoveš hzzo
    ja bi zubara prijavila i ne bi mu platila

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Onog trena kad si sjela i pustila ga da radi, zapravo si pristala na njegove uvjete. Daklem - prvo razgovor, onda rad.
    zapravo ovo nije istina
    on je nju trebo pitati da li želi čišćenje kamenca i očistiti ga besplatno ako ona to želi (jer na to ima pravo preko hzzo-a)
    + reci joj što točno radi te pitati da li želi plombu za 219, 70 ili onu crnu besplatnu tj. uvjerena sam da je na 3 besplatna i bijela

tako radi moja zubarka, govori mi sve što radi i koliko se naplaćuje tako da ne ostanem šokirana na izlazu iz ordinacije

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Informiraj se (to radiš) i onda odi k njemu na razgovor, pitaj ga sve što ti nije jasno, reci mu što ti smatraš nekorektnim i reci mu da ćeš platiti samo ono što stvarno moraš i traži račun. Ako sam dobro razumjela, on jednu cijenu nudi s računom, a drugu bez računa? To je protuzakonito i to mu isto reci. I kad riješite situaciju, odi k drugom zubaru.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zuska-to bi bilo lako kada bi svi bili isti...a svaki vodi svoju politiku ,drzi drugu cijenu...
    i ja zaista NEZNAM kako da se postavim a da me on sa opet necim trecim ne poklopi...

ocito samo gledaju kada ce um uletit netko "slab" da ga mogu iskoristit...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam čitala sad sve odgovore, ali prijateljica zubarka mi rekla baš neki dan da su cijene porasle, da je obična bijela plomba 150 kn.
    Ako ti je čistio kamenac "strojno" (UZV ili kako več) onda ti ga redovno naplati, to je ok.
    Tako da mislim da si platila redovnu i sasvim normalnu cijenu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa upravo sam ti dala savjet kako da se postaviš. Ako odeš tamo glumiti žrtvu, to ćeš i biti. Ako odeš i kažeš, gledajte, "imam problem s vašim računom. Naime, vi ste meni radili bez pitanja to i to...naplatili toliko i toliko.. u međuvremenu sam se raspitala, HZZO pokriva to i to, dakle, vi to ne biste smjeli naplatiti meni, već njima, pa vas molim da mi izdate novi račun... (ako uopće treba nešto nadoplatiti. Osim toga, nije mi se svidjelo što imate dvije cijene, s računom i bez računa, to vam je , znate, protuzaonito..."
    Kod takvog stava koji možeš pokazati i sa smješkom, bez ijednog uznemirenog tona, čovjek će vidjeti da te ne može vozati, a osim toga, iako je nisi izrekla, implicirala si prijetnju (čim se spomene protuzakonitost i neće se htjeti zezati s tobom.

Dakle, imaš priliku izboriti se za sebe i biti ponosna na sebe i platiti manje ...ili otići tamo i olakšati se za kintu...i biti neraspoložena jer si ispala žrtva.

Druge opcije stvarno ne vidim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Besplatno čišćenje kamenca je "ručno čišćenje" - znači kad ti "trga" kamenac onim željeznim priborom i poslije malo gumicom ispolira.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala sad sve odgovore, ali prijateljica zubarka mi rekla baš neki dan da su cijene porasle, da je obična bijela plomba 150 kn.
    Ako ti je čistio kamenac "strojno" (UZV ili kako več) onda ti ga redovno naplati, to je ok.
    Tako da mislim da si platila redovnu i sasvim normalnu cijenu.
    Ček malo, pa nije li čišćenje kamenca na teret HZZO-a? I kako može imati cijene s računom i bez?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ček malo, pa nije li čišćenje kamenca na teret HZZO-a? I kako može imati cijene s računom i bez?
    Napisala sam u drugom postu koje čišćenje je besplatno, ako joj je radio ultrazvučno čišćenje ili kako se več zove kad ti ne "trga" stomatolog kamenac svojom snagom, nego "strojno" to se plaća.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

anemona-ja sam svijesna da se plombe naplacuju ali ne na prednjim zubima...

mozda i ciscenje ali trebao mi rec da to kosta...

zuska-imas pravo bas tako kako si napisala trebam i napravit...
    on bi trebao na godisnji zato navalio da mu donesem danas/sutra ali razmisljam mu doc tek nakon go.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla da se kvalitetnije naplate i na prednjim zubima, a on te očito nije obavijestio da ti ne stavlja "socijalne".

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jel ti dao fiskalni račun?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Jel ti dao fiskalni račun?
    ne...nisam mu jos platila...
    ako hocu racun onda je cifra veca za 70kn...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne...nisam mu jos platila...
    ako hocu racun onda je cifra veca za 70kn...
    Meni je jedini problem u cijeloj priči što ti čovjek nije izdao račun na licu mjesta, a zakonski je morao.
    U teoriji ti je išao na ruku, a to ne bi smio.

E sad, kakve inače imate odnose to ne znam. Meni je logično da ti mora napomenuti prije zahvata to košta xy, ali opet je i logično da pitaš.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno u

nisi citala ocito sve...

jucer sam prvi put kod njega bila...
    sto se tice pitanja placam li sto ii ne za kamenac je sam odlucio "maknut" bez da me pitao zelim ili ne...
    mislila sam "jbg mora tako"...naravno u tom trenutku...i nije mi ni na kraj pameti bilo da trebam pitat kosta li sto...
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 18.07.2013. at 14:18

Puella avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Prije nego sjednete na stolicu, traziti i vidjeti koliko kostaju usluge

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nisi citala ocito sve...

jucer sam prvi put kod njega bila...
    sto se tice pitanja placam li sto ii ne za kamenac je sam odlucio "maknut" bez da me pitao zelim ili ne...
    mislila sam "jbg mora tako"...naravno u tom trenutku...i nije mi ni na kraj pameti bilo da trebam pitat kosta li sto...
    Čovjek je sigurno mislio da ti to znaš, jer ljudi uglavnom znaju. Nova si mu, a ne zna ništa o tebi. Pristupio ti je kao i svakom drugom pacijentu. Nije mu na pamet palo da ti imaš problem s odlaskom zubaru, sa strahom od boli (ne da mi se sad tražiti link na topic gdje si to napisala) i da nemaš baš puno iskustva sa zubarima i njihovim uslugama.

Osim toga - prema mom iskustvu muški (ne samo zubari) su teži na komunikaciji, a da si došla kod zubarice, možda bi te žena pitala... Nemam pojma. Nije ni važno. Idući put objasni čovjeku sve redom (bolje previše riječi nego premalo) i bit će sve ok. Ako ti je mrsko, nađi nekog privatnog. Obično će te tamo sve pitati, ali to i košta. Puno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.07.2013. at 14:41

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako ti je mrsko, nađi nekog privatnog. Obično će te tamo sve pitati, ali to i košta. Puno.
    Ne zelim ispasti nepristojna, ali meni se cijene koje ti je naplatio cine jako niske , moze biti da ti zato nije niti unaprijed govorio, nije mozda smatrao potrebnim.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

peterlin -zna sve o mom strahu,o mome "neiskustvu" u vezi zuba i sl...jer sam s njim o tome unaprijed razgovarala...doduse telefonom...

deaedi-meni to nije mala cifra,vjerujem ni drugima...
    najvise me ljuti sto svaki vodi svoju politiku,naplacuje kako im puhne...

evo npr.jedna zubarica kod koje moja sogorica ide...do sada joj nikada nista nije naplatila,a imala dosta popravka i stavljanje bjelih plombi...
    nazalost nije u zagrebu...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ne zelim ispasti nepristojna, ali meni se cijene koje ti je naplatio cine jako niske , moze biti da ti zato nije niti unaprijed govorio, nije mozda smatrao potrebnim.
    To nisu niske cijene za HZZO stomatologa.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

.
    po tome su porasle za preko 100%
    još prije cca 2 tjedna su bile 70 kuna

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja i dalje mislim da zubar mulja i da pokušava uslugu naplatiti 2 x i to od nje (naravno bez računa) i od hzzo-a sa računom
    i to me baš ljuti, pa da je i 10 kuna, a ne 300 što nije malo ako te neko pokušava preveslati

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čovjek je sigurno mislio da ti to znaš, jer ljudi uglavnom znaju. Nova si mu, a ne zna ništa o tebi. Pristupio ti je kao i svakom drugom pacijentu. Nije mu na pamet palo da ti imaš problem s odlaskom zubaru, sa strahom od boli (ne da mi se sad tražiti link na topic gdje si to napisala) i da nemaš baš puno iskustva sa zubarima i njihovim uslugama.

Osim toga - prema mom iskustvu muški (ne samo zubari) su teži na komunikaciji, a da si došla kod zubarice, možda bi te žena pitala... Nemam pojma. Nije ni važno. Idući put objasni čovjeku sve redom (bolje previše riječi nego premalo) i bit će sve ok. Ako ti je mrsko, nađi nekog privatnog. Obično će te tamo sve pitati, ali to i košta. Puno.
    Slažem se s ovim postom.
    Nekako mi je to u rangu privatnog ginekologa (bez obzira što je tvoj zubar "socijalni", ali dio usluga se plaća). Kad dođem kod ginekologa, nikad me ne pita, ok sad ćemo raditi papa test, da li ste svjesni koliko to košta, sad ćemo UZV, da li znate koliko to košta,...
    Nekako čovjek pretpostavi kad sam več došla da znam koliko košta ako šutim i prihvaćam uslugu, ako ga zaustavim i imam nekih pitanja, to je druga stvar.

Ili kod dr. baš nisam doživjela ako dobivam neki lijek koji se dodatno plaća da me dr. pita da li znam koliko to košta?
    Napiše mi recept, pa se snalazi u ljekarni.

Ne smatram da je to ok, ali čovjek se mora informirati.

A ove cijene koje ti je naplatio su vrlo uobičajene cijene.

I bez obzira na propuste skidam kapu zubaru koji je dopustio da novce doneseš, to se rijetko događa.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 18.07.2013. at 16:00

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za točne cijene kod nas ću se ispitati do večeras, pa napišem.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ja i dalje mislim da zubar mulja i da pokušava uslugu naplatiti 2 x i to od nje (naravno bez računa) i od hzzo-a sa računom
    i to me baš ljuti, pa da je i 10 kuna, a ne 300 što nije malo ako te neko pokušava preveslati
    x

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mene ovakvo razmišljanje baš žalosti.
    Po tome ispada da moj auto (i ja) ima veća prava i bolji tretman kad ga vodim na servis, nego pacijent koji sjedi u ordinaciji na zubarskom stolcu.
    Jer ja kad ostavim auto zovu me i pitaju za svaku sitnicu (bez obzira što me prvi put vide!), a u ovom slučaju je ona dobila mogucnost placanja sa ili bez računa bez ikakvog objašnjenja i mogucnosti izbora.

I ovo "nađi privatnika pa ces platiti još i više" nije ok.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Slažem se s ovim postom.
    Nekako mi je to u rangu privatnog ginekologa (bez obzira što je tvoj zubar "socijalni", ali dio usluga se plaća). Kad dođem kod ginekologa, nikad me ne pita, ok sad ćemo raditi papa test, da li ste svjesni koliko to košta, sad ćemo UZV, da li znate koliko to košta,...
    Nekako čovjek pretpostavi kad sam več došla da znam koliko košta ako šutim i prihvaćam uslugu, ako ga zaustavim i imam nekih pitanja, to je druga stvar.

Ili kod dr. baš nisam doživjela ako dobivam neki lijek koji se dodatno plaća da me dr. pita da li znam koliko to košta?
    Napiše mi recept, pa se snalazi u ljekarni.

Ne smatram da je to ok, ali čovjek se mora informirati.

A ove cijene koje ti je naplatio su vrlo uobičajene cijene.

I bez obzira na propuste skidam kapu zubaru koji je dopustio da novce doneseš, to se rijetko događa.
    ali nije ona otišla kod privatnog zubara, nego socijalnog. i baš zato što se dio usluga plaća, a dio pokriva HZZO, za onaj dio koji ti hoće naplatiti bi zubar trebao pitati.
    mene zubar uvijek pita za takve stvari i unaprijed mi izračuna koliko je nešto pa ja odlučim što želim
    Posljednje uređivanje od rossa : 18.07.2013. at 16:28

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    ali nije ona otišla kod privatnog zubara, nego socijalnog. i baš zato što se dio usluga plaća, a dio pokriva HZZO, za onaj dio koji ti hoće naplatiti bi zubar trebao pitati.
    mene zubar uvijek pita za takve stvari i unaprijed mi izračuna koliko je nešto pa ja odlučim što želim
    e baš sam to htjela napisati
    ja kad idem kod privatnog ginekologa znam da ću platiti recimo 500 kuna i znam koliko koja pretraga košta, ako tih novaca nemam odem kod socijalnog i ništa ne zbrajam jer znam da je besplatno

a kod zubara to ne znam i ok je pitati kakvu plombu želite ako ima na izbor 3 vrste od besplatne do one za 200 i nešto kuna

i mene uvijek pita što želim i izračuna cijenu prije stavljanja

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam sigurna da li je to točno, ali čula sam da je od 01.07. Novi pravilnik donešen i da nema više besplatnih bijelih plombi za prednje zube.
    Provjerite to.
    Śto se tiče neizdavanja računa; pa zubar nije uslugu naplatio i zašto bi joj dao račun? Na povjerenje? Tko njemu garantira da će on svoje novce dobiti, a ako izda račun onda mora platiti 25% pdv na iznos koji možda neće nikada dobiti. Dakle, plaća iz svog džepa.
    Ovo čisto pišem hipotetički jer vidim da se stvara ideja o zubaru lopini koji hoće prevariti i pacijenticu i državu.
    Moźda je čovjek samo oprezan, a ne pokvaren.
    Uostalom, tko više u današnje doba ne pita unaprijed za cijenu, odnosno ne reagira ako liječnik radi nešto van dogovora?
    Meni ni zubar, ni ginekolog, nikad nisi radili ništa bez dogovora i unaprijed dogovorene cijene.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da, naslov topica nije fer jer zubar nije ništa još naplatio, a kamoli debelo kao što naslov sugerira.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

anemona-kao sto rekoh nisam isla kod zubara bas cesto pa je logicno da ne pitam jel se placa jer smatram imam dopunsku koja to pokriva...

ok jesam mozda blesava ali po toj tvojoj logici bi trebala pitati za sve kosta li sto ljek,kosta li otvaranja zuba,kosta li brusenje i sl...

kod ostalih doktora to nije tako znam da papa nista ne kosta,ultrazvuk,vadenje zuba takoder,vadenje krvi i sve ostalo pokriva dopunsko pa cak neke stvari samo i osnovno osiguranje...

a ono sto se placa barem racun dobijem...

ok presla bi preko plombe koja mi treba (iako u ovom slucaju bi trebala biti besplatna)...ali ciscenje kamenca u ovoj prilici meni nije bila potrebna nego njemu kojem se neda raditi ako zubi nisu cisti...

da je napomenuo placanje ,odbila bi ga ali ovako sam si razmisljala nista mi ne kosta pa zasto ne...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ovo se dogadja svaki dan i nista nije crno bijelo. Krivac je nedosatak komunikacije. Ili i doktor i pacijent. Ovaj prvi jer ne prica, ovaj drugi jer ne pita.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tanci-jos jednom kako da pitam za nesto dal se placa kada sam uvjerena da je pokriveno dopunskim?????...ni na kraj pameti mi nije bilo da se to placa pogotovo kod socijale...

ali tek sada vidim da se kod zubara sve placa...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo se dogadja svaki dan i nista nije crno bijelo. Krivac je nedosatak komunikacije. Ili i doktor i pacijent. Ovaj prvi jer ne prica, ovaj drugi jer ne pita.
    Slažem se s ovim.
    lidać2, žao mi je, ali neznanje ne lišava čovjeka "krivnje".
    Tako i zubar može reči da mu nije bilo na kraj pameti da žena ne zna da se kod njega plaća.

Mene isto smeta naslov, jer nije točan, čovjek je sve legitimno naplatio, odnosno zaračunao, naplatio još nije.

Išla sam provjeriti - bijeli ispuni do 3. su besplatni, pokriva ih HZZO, ali naravno zubar može staviti kvalitetniji ispun i naplatiti, što se tebi i dogodilo.
    Ne smatram da je to ok, nije - trebao te pitati, predložiti, ali opet nije naplatio ništa previše ni masno, nego legitimno, samo nije fer što nije pitao.

Kamenac, izgleda da je po novom i UZV čišćenje preko HZZO, ali ako je radio poliranje (odnosno službeno pjeskarenje), a izgleda da je, to mora naplatiti, što je tebi i napravio.
    Opet, nije korektno od njega što nije pitao/predložio, nego te doveo pred gotov čin.

Račun izdao nije, jer se dogovori da ćeš donjeti novce, od njega vrlo korektno (nakon 2 nekorektna poteza), ali krši zakon.

Lidać2, jel pitaš dr. opće prakse koliko se nadoplaćuje neki lijek? Ja ne.
    (isto imam i dopunsko i osnovno osiguranje, pa opet dođem u ljekarnu i platim).

Da li pitate kod specijaliste kolika je participacija, da li vam specijalist govori prije pregleda kolika je točno participacija,...?

Meni ne.

Jesu to na neki način kruške i jabuke, ali poanta je da dotični zubar nije ništa debelo naplatio, samo je nekorektno prešutio što radi, a lidać nije pitala.

Da ne čitam sad ponovno, da li si ga lidać pitala na kraju zašto je to naplatio i da si ti mislila da je besplatno?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 18.07.2013. at 17:48

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U današnje vrijeme kad se sve plaća u većoj ili manjoj mjeri je meni nevjerojatno ne pitati unaprijed za eventualni trošak, već ležerno sjesti na zubarski stolac "jer dopunsko sve pokriva"
    Opet kažem; ja pitam, uvijek i svuda i nema nesporazuma.
    Prije dva tjedna sam opet bila na hitnoj zbog upale uha i doktorica mi je napisala recept za granule protiv boli i rekla mi je da ću lijek doplatiti iako imam dopunsko, a za Sumamed nije ništa rekla pa sam ju pitala i rekla mi je da se za Sumamed ne doplaćuje.
    Ovo je samo primjer kako ja komuniciram s liječnicima.
    Informaciju sam traźila i dobila i iznenađenja u ljekarni nije bilo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tanči, ma iznenađenje u ljekarni navodim kao primjer srodan iznenađenju kod zubara.
    Očekujem da ću lijek platiti, treba mi i ne pitam cijenu, jer ga ionako moram kupiti, ali da me ponekad štrecne u ljekarni - štrecne.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma kužim i ja ljekarnu navodim kao primjer.
    Sve razumijem i bijes zbog neplaniranog troška i sve ostalo o čemu se tu piše.
    Samo ne razumijem kad se netko ne informira, prešuti zubaru i onda se naknadno žali.
    Ja bih zubaru odmah rekla što me muči i isti tren raščistila nedoumice.
    I to je to.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Koliko god sam zubarskihordinacija prošla (a prošla sam ih)u svakoj je bio istaknut cjenik. I to na takvom mjestu da ga ne možeš fulat.

Bez obzira gdje idem raspitam se o troškovima, i to odmah pri ugovaranju poslova.
    Mislim da je u današnje doba to ipak stvar kupca, obveza prodavača je da istakne cijene za svoje usluge.
    Druga je stvar što ne znam puno stvari o stomatologiji pa zato pitam što mi nije jasno.

lidać, stvarno si mislila daje zubar kompletno pokriven HZZO?
    Pitam jer mi je nevjerovatno da nitko od vas (tm, djeca, bake, djedovi...) niste bili u zubara.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •