Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 197

Tema: Zubar mi debelo naplatio!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle moj socijalni zubar naplaćuje uslugu iznad standarda . To uključuje bolje plombe i kvalitetnije krunice, i rtg ( ako ne želimo ići na neku radologiju sa uputnicom).
    Popravak , anestezija , vadenje zuba ,pregled , čišćenje kamenca - ne naplaćuje .
    To smo sve isprobali u zadnjih godinu dana kod njega ( a detaljno mi se servisirala cijela obitelj).
    ali na dodatno plaćanje i cijene nas uvijek upozori prije samog postupka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči, ma iznenađenje u ljekarni navodim kao primjer srodan iznenađenju kod zubara.
    Očekujem da ću lijek platiti, treba mi i ne pitam cijenu, jer ga ionako moram kupiti, ali da me ponekad štrecne u ljekarni - štrecne.
    I mene je strecnulo kad sam sinu kupovala tablete i sprej za nos zbog alergije na uputnicu , pa sam shvatila da recept pokriva samo 50 % bez obzira sto je dijete u pitanju.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    lidać, stvarno si mislila daje zubar kompletno pokriven HZZO?
    Pitam jer mi je nevjerovatno da nitko od vas (tm, djeca, bake, djedovi...) niste bili u zubara.
    i ja sam to mislila do sada. zakaj je to tak nevjerovatno i čudno?!
    mi svi idemo kod soc. zubara redovito svakih 3-6 mjeseci (bili jučer djeca i ja) i nikad ništa nismo platili.
    meni promijenjene dvije plombe na jedinicama, platila 10kn participacije jer nemam dopunsko.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

trampolina-dolazim iz obitelji koje nikad nije bila obaveza tj.navika ici kod zubara...

tata mi nema zuba,mama napola s njima...ja odkada znam za sebe ne sjecam se sa je mama isla zubaru...tako da jos od malih nogu nemam "usaden"taj odlazak zubaru...i uz losu zubarku i ne usaden taj laganini odlazak na preglede,razvio se strah i sad sam tu di jesam...

mm zadnji put bio u osnovnoj,svi mu na broju,savrseno zdravi nece ni na pregled...

tako da stvarno nisam imala odkuda "cuti"...bivsa zubarka mi i za dijete plombicu naplatila...

ja znam da nije samo zubar kriv i ja sam...nisam pitala...nisam se valjda dovoljno informirala...

kada sam s njim razgovarala preko tel.reko je "dodi pa cemo vidjet"...bila sam 100%sigurna da ce me eventualno samo pregledati napraviti prijavu da cu biti njegov pacijent a da cu ja prije svega nositi na hzzo papir da se odjavim i prijavim...(tako je bio slucaj kada sam nedavno djete prebacivala sa pedijatrije)...
    no on me posjeo odmah napravio posao i tek tada mi dao da potpisem formulare i reko da on to sam salje na hzzo na kraju mj.
    znaci po tome jos nisam ni njegov pacijent...

i da netko je spomenuo da treba imati debelo povjerenje u pacijenta da mu kaze da plati drugi put ,jer ako ne plati on placa iz novcanika sam...

samo se pitam kako?
    ako ja ne trazim racun on se nemora nikome pravdat jer nema racuna ,niti dokaza da je sta radio...pa si moze sve slobodno u dzep staviti...
    a ako zatrazim racun onda je to druga stvar...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ali kako da ona zna kakvu joj je plombu i ispunu stavio i na koji način očistio zube ako to nije rekao prije nego što je počeo raditi?
    Možda joj je baš stavio bijelu plombu na zub koja je besplatna preko hzzo-a i to sad pokušava naplatiti bez računa

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hmm, lidac, ajmo izvjestaj. CSI zubic vila
    Koji zubic si popravila?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Hmm, lidac, ajmo izvjestaj. CSI zubic vila
    Koji zubic si popravila?
    joj,joj...ne pazis ma satu...

trojku sam popravljala...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lidać, samo mogu reć blago vam se, čim ne idete (valjda) ni niste imali potrebe.

Ja konkretno imam samo dva "netaknuta" zuba, svi osta ostali su plombirani u više navrata, a nekih ni nema.

Ali zaletila sam se, u stvari te razumijem jer je mm prije par godina stavljao bijelu plombu i došao kući oduševljen-ženo, imaju neko plavo svjetlo!

On zbilja ima savršene zube i sigurno nema pojma koliko šta košta (evo i potvrđuje).

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zubar je trebao reci sto radi i koliko to kosta.
    Uz sav strah i nelagodu, koji većina ljudi ima kod zubara, ljudima ne padne na pamet pitati.
    Ja imam super zubaricu, idem redovito i ne bojim se, ali ipak zmirim i nisam bas pri sebi dok mi radi oko zubi.
    Zazmirim i slusam muziku

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Smanjena mi koncentracija, ja sam na godisnjem odmoru i trenutno mi najveci problem da rijesim enigmu koju ti je plombu stavio. Bijelu od hzzo-a ili visokoestetsku koja se naplacuje.

Trebao te pitati koju ces od te dvije. Stvarno te trebao pitati!

Ako je vec odlucio nepitati, mogao ti je staviti besplatnu. Ali ne, zasto bi se "zabunio" na taj nacin.

Kako cemo sad saznati koju ti je stavio da rijesimo enigmu? Stvarno, sto ako ti je stavio ovu socijalnu a zeli naplatiti visokoestetsku. Cccc.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam na godisnjem odmoru i trenutno mi najveci problem da rijesim enigmu koju ti je plombu stavio.
    i ja sam na godišnjem, vidim da imamo istih problema

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zbilja ne razumijem neke postove. Plaćanje lijeka u ljekarni se može odbiti, ona nije imala prilike odbiti čišćenje kamenca.

Po mojem je mišljenju zubar griješi na tri načina. Ako negdje griješim, molim ispravite me.

Prvo i osnovno, pacijent ima pravo biti informiran o svakom zahvatu, što uključuje i njegovu privolu. Dakle, zubar ili bilo koji specijalist nema što počinjati bilo kakav zahvat koji nije hitan, prije nego pacijentu objasni što želi raditi i zašto. To možda nije pravilo u praksi, ali tako bi trebalo biti, postoji i Zakon o pravima pacijenata.

Drugo, doktori i zubari isporučuju usluge. Da bi je mogao jedni mogli pružiti, drugi je trebaju zatražiti ili odobriti, a vrlo važan parametar u odluci je i koštanje tih usluga. Nitko te nema pravo dovesti pred gotov čin, osim ako nije riječ o spašavanju života. Postoje propisi koji reguliraju stupanje u takve ugovorne odnose.
    Osim toga, neki ljudi stvarno nemaju te novce ili moraju vagati koliko im je neka usluga doista važna (npr. čišćenje kamenca od 150 kuna nekome doista spada u luksuz).
    I da, nevezano što postoji cjenik u ordinaciji, ako je pacijent na stolici, neće se ići dizati i gledati u cjenik nakon što je ovj najavio da će malo počistiti zube.

Tog zubara ništa nije sprječavalo da pacijenticu pita može li joj očistiti zube uz napomenu da to ne pokriva HZZO (ako ne pokriva) pa je sljedeće logično pitanje pacijentice, a koliko to košta (ako je njemu teško reći cijenu odmah). Također, pri stavljanju plombe dužan je navesti opcije i njihovo koštanje kako bi pacijentica sama odlučila kakvu plombu želi i koliko je za nju spremna platiti. Ovakav sam pristup doživjela od obje svoje HZZO zubarice i nisam ga do sad gledala kao na nešto super ljubazno, već na nešto što spada u korektno obavljanje posla.

Na kraju, meni je stvarno problematično da taj zubar ima jedne cijene ako izdaje račun i druge ako ne izdaje. Mislim, ako obavlja uslugu i naplaćuje je od pacijenta, dužan je izdati račun, u protivnom čini nezakonito djelo, vara državu i sve nas koji imamo koristi od javnih financija (dakle, sve građane).

Lidać, na tvom mjestu bih pitanje poslala nekoj od udruga pacijenata, a HZZO bih pitala što pokrivaju, a što ne od toga.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kad se već hvalimo; i ja sam na godišnjem

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Lidac, nadam se da se zubar vraca s godisnjeg prije nas, tako da imamo vremena pohvatati nastavak price kad mu odneses lovu

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I naravno da ti je dao vremena da mu doneses lovu naknadno, kad zna da ti je "na silu" uvalio uslugu koju nisi ni trazila.

Kako on zna da nisi dosla po socijalnu bijelu plombu na tricu? Ja mu to ne bi platila i amen. Za ovo ciscenje zuba bi jos i razmislila. Ali bijelu plombu na tricu mu ne bi platila kad nije pitao hoces li tu koja se placa. Amen.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Zbilja ne razumijem neke postove. Plaćanje lijeka u ljekarni se može odbiti, ona nije imala prilike odbiti čišćenje kamenca.

Po mojem je mišljenju zubar griješi na tri načina. Ako negdje griješim, molim ispravite me.

Prvo i osnovno, pacijent ima pravo biti informiran o svakom zahvatu, što uključuje i njegovu privolu. Dakle, zubar ili bilo koji specijalist nema što počinjati bilo kakav zahvat koji nije hitan, prije nego pacijentu objasni što želi raditi i zašto. To možda nije pravilo u praksi, ali tako bi trebalo biti, postoji i Zakon o pravima pacijenata.

Drugo, doktori i zubari isporučuju usluge. Da bi je mogao jedni mogli pružiti, drugi je trebaju zatražiti ili odobriti, a vrlo važan parametar u odluci je i koštanje tih usluga. Nitko te nema pravo dovesti pred gotov čin, osim ako nije riječ o spašavanju života. Postoje propisi koji reguliraju stupanje u takve ugovorne odnose.
    Osim toga, neki ljudi stvarno nemaju te novce ili moraju vagati koliko im je neka usluga doista važna (npr. čišćenje kamenca od 150 kuna nekome doista spada u luksuz).
    I da, nevezano što postoji cjenik u ordinaciji, ako je pacijent na stolici, neće se ići dizati i gledati u cjenik nakon što je ovj najavio da će malo počistiti zube.

Tog zubara ništa nije sprječavalo da pacijenticu pita može li joj očistiti zube uz napomenu da to ne pokriva HZZO (ako ne pokriva) pa je sljedeće logično pitanje pacijentice, a koliko to košta (ako je njemu teško reći cijenu odmah). Također, pri stavljanju plombe dužan je navesti opcije i njihovo koštanje kako bi pacijentica sama odlučila kakvu plombu želi i koliko je za nju spremna platiti. Ovakav sam pristup doživjela od obje svoje HZZO zubarice i nisam ga do sad gledala kao na nešto super ljubazno, već na nešto što spada u korektno obavljanje posla.

Na kraju, meni je stvarno problematično da taj zubar ima jedne cijene ako izdaje račun i druge ako ne izdaje. Mislim, ako obavlja uslugu i naplaćuje je od pacijenta, dužan je izdati račun, u protivnom čini nezakonito djelo, vara državu i sve nas koji imamo koristi od javnih financija (dakle, sve građane).

Lidać, na tvom mjestu bih pitanje poslala nekoj od udruga pacijenata, a HZZO bih pitala što pokrivaju, a što ne od toga.
    Slažem se sa svim.
    U slučaju da želi pisati prituzbu / upit na postupak moze i na ovu adresu ( ako zubar radi u Zagrebu)
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=48543
    Posljednje uređivanje od sirius : 19.07.2013. at 06:47

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja samo moram primjetiti da ako kod socijalca platis 200kn za bolju bijelu ispunu a kod privatnika 300 ispunu i rad onda i nije neka socijala... Pogotovo kad se sjetim da se ja s mojom privatnicom sve dogovorim oko termina, koliko uvijek ima vremena za raditi polagano, sve uvijek prvo provjeri s rtg, dodjem odmah na red kad je hitno itd...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa sve i ide ka tome da ljudi ulažu u preventivu, a popravci se plaćaju i to je ok. Zato više uopće nema protetskih radova na teret socijalnog. Sve se plaća iz vlastitog džepa i sve je skupo. Jako skupo. Imam kolegicu koja je digla nenamjenski kredit da bi si platila krunice na zubima.
    Vani je to još gore. Na proljeće je rođakinja koja živi u Londonu došla ovdje i obavila apikotomiju na zubu( operativni zahvat uklanjanja vrška korjena kad na njemu postoji proces) i stavila krunicu na taj zub. Zajedno s avionom ju je ta priča došla 500€ , a u Londonu bi samo zubaru platila 1000£ što je negdje oko 9000-10000kn ovisno o tečaju.
    Dakle, jedino nas preventiva spašava od visokih troškova, a one koji, na žalost moraju zubaru da plate i budu sretni kaj to nije skuplje.
    Meni se plomba od 150kn čini jako povoljna.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ja bih se nadovezala na to da lidać2 službeno nije njegov pacijent.
    Ako je ona taj dan kad je bila kod njega potpisala izjavu o prebacivanju, on slijedećih xy dana ne može nju tretirati kao socijalnog pacijenta dok ne napravi prijavu.
    Tako da se ne bih na kraju iznenadila da je on njoj naplatio normalno privatno svoje usluge, jer je u trenutku dolaska ona bila privatni pacijent.

Neka me netko ispravi ako griješim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    no on me posjeo odmah napravio posao i tek tada mi dao da potpisem formulare i reko da on to sam salje na hzzo na kraju mj.
    znaci po tome jos nisam ni njegov pacijent
    ...
    Evo vam rješenje enigme.
    Čovjek je normalno naplatio rad na pacijentu koji ne ide preko HZZO. :CSI:
    Posljednje uređivanje od Anemona : 19.07.2013. at 07:50

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo vam rješenje enigme.
    Čovjek je normalno naplatio rad na pacijentu koji ne ide preko HZZO. :CSI:
    Bravo .
    Znaci pacijentica je mislila da ide preko HZZO - a, a doktor je mislio da ona zna da jos ne ide preko HZZO - a.
    u svakom slučaju ja bih svejedno pitala sto se točno ( i koliko ) plaća kad postanem pacijent preko HZZO - a.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa da joj je rekao koliko usluga kosta, mogla je sacrkati tih par dana da postane njegov pacijent.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa da joj je rekao koliko usluga kosta, mogla je sacrkati tih par dana da postane njegov pacijent.
    Ma normalno da je mogao reči, a nije, valjda je pretpostavio da se to zna, uostalom i rekao je da nosi prijavu krajem mjeseca.
    Mogla je ona pitati, on reči,.... ali nije.
    Jednostavno je došlo do nesporazuma s obje strane.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U svakom slučaju ja bih ga direktno pitala sto i kako se plaća kad se postane njegov pacijent . Uskratio joj je pravo na informiranje na osnovi pretpostavke , obzirom da je lidac pacijent on je to dužan učiniti .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    U svakom slučaju ja bih ga direktno pitala sto i kako se plaća kad se postane njegov pacijent . Uskratio joj je pravo na informiranje na osnovi pretpostavke , obzirom da je lidac pacijent on je to dužan učiniti .
    X

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dosta vas govori da je jeftina plomba...da ju trebam platiti ok ali za ovaj zub bi trebalo biti besplatno...zasto bi platila i 10kn ako netrebam...

netko je napisao zasto se nisam odmah zalila...nisam ni znala da je ciscenje kamenca besplatno da mu to smomenem...takoder nisam ni znala da ako vec cisti da ako se syrojno placa imam pravo na ono drugo koje je sigurno besplatno...
    za plombu ako mi je uvalio onu sto se placa misam isto znala da imam izbora...

nisam stomatolog da znam da nisam stomatolog da ima 100 vrsta plombi...tako nisam ni znala sto trebam ni pitayi jer sam i dalje mislila pokriva dopunsko...

no ovdje sam puno toga saznala i drugi put cu biti puno pametnija..

no pitat cu prvo hzzo i tu udrugu pacijenta savjet...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

isprike na pogreskama...pisem s moba.nisam stigla ispraviti...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lidac ,on je tebi naplatio bez da si njegov pacijent , jer to formalno - nisi . Tek su papiri u obradi.
    sto se tiče ostalog , pitaj zubara direktno .
    Ne razumijem sto će ti zubar / liječnik / bilo tko ako sa njim nemaš dobar odnos temeljen na povjerenju.
    i dopunsko niti blizu ne pokriva - SVE.
    a niti HZZO niti blizu ne pokriva SVE samo osnovno i minimalno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pitanje je da li želiš ne platiti jer smatras da si ostecena ili želiš ostati kod tog zubara jer misliš da je ok ?
    to zahtjeva dva različita pristupa.
    u prvom zalis se službeno na razne adrese ( iako nemaš osnove jer nisi ništa platila , niti imaš račun).
    u drugom razgovaras direktno i otvoreno sa zubarom ( bez obzira sto je on sve trebao reci prije popravka ).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lidac2 ja tebe zbilja ne razumijem. prvo mi nije jasno da tebi ciscenje kamenca ne treba, vec njemu. mislim halooo

razumijem strah od zubara, ali reci da je zubar nesto napravio a tebi to ne treba, mi zbilja nije jasno.

i kako je sirius napisala mislim da nemas pravo se zaliti niti jednoj udruzi/ustanovi, jer ti nisi njegov pacijent.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    lidac2 ja tebe zbilja ne razumijem. prvo mi nije jasno da tebi ciscenje kamenca ne treba, vec njemu. mislim halooo

razumijem strah od zubara, ali reci da je zubar nesto napravio a tebi to ne treba, mi zbilja nije jasno.

i kako je sirius napisala mislim da nemas pravo se zaliti niti jednoj udruzi/ustanovi, jer ti nisi njegov pacijent.
    X

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam rekla da mi netreba ali ako moram platiti onda bi trebala imati pravo izbora kada cu to uciniti jer nije hitno...

on je sam rekao da nevoli poceti poceti popravljati zube dok nisu "ocisceni"i da ce prije svega to napraviti...bez da je pitao zelim to ili ne...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam rekla da mi netreba ali ako moram platiti onda bi trebala imati pravo izbora kada cu to uciniti jer nije hitno...

on je sam rekao da nevoli poceti poceti popravljati zube dok nisu "ocisceni"i da ce prije svega to napraviti...bez da je pitao zelim to ili ne...
    Potpuno je logično ocititi kamenc prije servisa , ispod kamenca moze biti pokvareno ili zbog kamenca upaljeno meso , i tako...
    radila sam u stomatologiji 5 godina i imam problema sa zubima pa zbog toga i debelo iskustvo sa zubarima ( raznim).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ok presla bi preko plombe koja mi treba (iako u ovom slucaju bi trebala biti besplatna)...ali ciscenje kamenca u ovoj prilici meni nije bila potrebna nego njemu kojem se neda raditi ako zubi nisu cisti...

da je napomenuo placanje ,odbila bi ga ali ovako sam si razmisljala nista mi ne kosta pa zasto ne...
    Ovo razmišljanje ne razumijem: kako čišćenje kamenca nije bilo potrebno tebi nego njemu? Pa nije ga sebi napravio. Također, nije stvar u tome da se njemu "ne da raditi" ako zubi nisu čisti - pa stvarno svašta - ti sama kažeš da godinama nisi bila kod zubara. Tko zna u kakvom su ti stanju bili zubi - vjerojatno je morao očistiti kamenac da vidi da li je još ispod kamenca negdje karijes, ne samo na tom zubu koji je radio, nego i na susjednim zubima u kontaktu. Dalje, da bi se plomba mogla kavlietno napraviti zubi moraju biti čisti - nije to stvar zubarove komocije, nego osnova stomatologije.

I ono što mi je još neprihvatljivo u tvom razmišljanju - ti si mislila da ti ne treba, ali ako je besplatno (a nije besplatno, sve usluge u zdravstvu plaćaju drugi, pa valjda i ti iz svoje plaće, i to unaprijed) onda može - klasično hrvatsko razmišljanje, uzmi makar ti i ne treba, jer je besplatno.

A zubar je po meni kriv jer nije vodio računa: da nisu svi pacijenti barem minimalno informirani i da će mu ipak doći netko čije je znanje ispod minimuma - vjerojatno nema često takve pacijente, pa si mu ti došla kao iznimka, o čemu nije razmišljao; ponudio je ti je plaćanje sa odgodom i nije ti izdao račun kad vidio da je tebi to vjerojatno problem platiti - i da, i zato je kriv - sad će radi toga i možda zaraditi neku prijavu - dobra mu je to škola za drugi put.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 19.07.2013. at 09:24

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Lidac ,on je tebi naplatio bez da si njegov pacijent , jer to formalno - nisi . Tek su papiri u obradi.
    O pa ne znam, ja bih i ovo pitala HZZO. Otkad počinje teći "pacijenstvo" kod doktora.

Ma bila ona njegov pacijent ili ne, ponovo bih ponovila svoj post. Morao ju je tražiti dozvolu za zahvat i upoznati je s cijenom. Zašto ga branite, zar je toliko teško biti fer prema pacijentu, odnosno, zar stvarno previše tražimo?

Ne želim stvarati zaključak samo na temelju svog iskustva, ali samo za ilustraciju, imam socijalnog i privatnog ginekologa i ne znam tko je ljubazniji, imam socijalnu zubaricu kod koje se naručujem telefonom i koje me pita i informira o zahvatima i cijenama, to je kulturan način ophođenja s pacijentima.

Znam da ima svakakvih doktora, ali ne razumijem zašto je vama ok da on nju samo posjedne na stolac, odradi što misli da bi trebalo i onda bubne cijenu. Pa nema tako ni npr. kod frizera, ni kod instruktora, zašto bi kod zubara bilo drukčije?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zuska ja sam shvatila da je on njoj rekao (barem je lidać tako napisala) da prijavu nosi na HZZO krajem mjeseca (što je legitimno).
    Vjerojatno je mislio da je iz toga jasno da je do tad privatni pacijent.
    Što je dalje sporno?
    Žena je došla popraviti zub, on je to napravio, a da bi bio siguran u rad, prije toga je očistio kamenac.
    Naplatio joj je najjeftiniji ispun i čišćenje kamenca 150 kn, koje je u večini ordinacija 200 kn.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Znam da ima svakakvih doktora, ali ne razumijem zašto je vama ok da on nju samo posjedne na stolac, odradi što misli da bi trebalo i onda bubne cijenu. Pa nema tako ni npr. kod frizera, ni kod instruktora, zašto bi kod zubara bilo drukčije?
    Nije tako bilo. Rekao je da će joj očistiti kamenac. A da će joj staviti plombu - zato je i došla, zar ne?

A kad dođem kod dr. opće prakse na cijepljenje od gripe, ona me cijepi i naplati - nije mi unaprijed rekla - pa zna se da se to plaća!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

O pa ne znam, ja bih i ovo pitala HZZO. Otkad počinje teći "pacijenstvo" kod doktora.

Ma bila ona njegov pacijent ili ne, ponovo bih ponovila svoj post. Morao ju je tražiti dozvolu za zahvat i upoznati je s cijenom. Zašto ga branite, zar je toliko teško biti fer prema pacijentu, odnosno, zar stvarno previše tražimo?

Ne želim stvarati zaključak samo na temelju svog iskustva, ali samo za ilustraciju, imam socijalnog i privatnog ginekologa i ne znam tko je ljubazniji, imam socijalnu zubaricu kod koje se naručujem telefonom i koje me pita i informira o zahvatima i cijenama, to je kulturan način ophođenja s pacijentima.

Pacijent postajes kad se papir potvrdi na HZZO -u , ne prije . Tako da ona nije njegov socijalni pacijent do tog trenutka.
    sto se informiranja tiče slažem se sa tobom, to je bila njegova obaveza .
    Ne mora biti loša namjera nego samo nesporazum.
    Ona nije ništa platila , niti ima dokaz o plaćanja tako da nikome ništa .
    ali zbog buduće dobre suradnje svakako pacijent mora znati koja su pravila.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naplatio joj je najjeftiniji ispun i čišćenje kamenca 150 kn, koje je u večini ordinacija 200 kn.
    I da dodam na ovo, vjerojatno je u trenutku naplate kad je shvatio da je došlo do nesporazuma i da pacijent nema novce, ponudio je da plati bez računa manje (kao "nadoknadu štete" zbog nesporazuma).

Naravno to je protuzakonito, ali sad bi ga pacijentica kojoj je išao "na ruku" najradije tužila svim ustanovama.

Jedino što je trebao napraviti je reči ovaj ispun će koštati 150 kn, ovo čišćenje isto tako, ali stvarno s druge strane ne vidim zašto.

Ona je svjesno došla popraviti zub još uvijek kao privatni pacijent, nije joj stavio zlatni zub bez pitanja nego najjeftiniju moguću opciju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Osoba je pacijent ordinacije nakon što ga HZZO upiše.
    Znači ovaj dr. nosi papire krajem mjeseca, i onda HZZO kroz nekoliko dana upiše pacijenta.

Ako pacijent nosi sam papir u HZZO kod nas imaju običaj odmah ga upisati.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da se osvrnem na ono da je shvatio da je nesporazum pa ponudio bez racuna...

to nije istina reko mi je prvo da iznos plombe kosta 150kn a onda sam ja spomenula kako je kod moje predhodne kostala 220kn a onda je on reko kako je i kod njega tako ako zelim racun a ovo je bez racuna,i da ide kao na ruke svojih pacijenta pa im daje "jeftinije"

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

to nije istina reko mi je prvo da iznos plombe kosta 150kn a onda sam ja spomenula kako je kod moje predhodne kostala 220kn a onda je on reko kako je i kod njega tako ako zelim racun a ovo je bez racuna,i da ide kao na ruke svojih pacijenta pa im daje "jeftinije"
    ma linića mu odmah treba poslati

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

da se osvrnem na ono da je shvatio da je nesporazum pa ponudio bez racuna...

Divan je, baš voli ići na ruku

Ma ja bi ga mijenjala, mene bi već ta rečenica iznervirala. A i pitala bih ga kako on to misli bez računa, malo bismo si popričali o tome.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma linića mu odmah treba poslati

ma odmah, a kako se tek usudio pustiti je, a da mu nije platila!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

frajer mi je prekjučer dostavio hranu bez računa. kada sam ga upitala za račun počeo se praviti blesav, da ako sam htjela račun trebala sam to naglasiti kada sam naručivala telefonom.
    ma još da mi je rekao: gle, nisam sad donio, ajde drugi puta budem, vidim da si ozbiljna - rekla bih ok, ali reći mi da sam trebala reći da hoću račun... me ispalilo na živce momentalno.
    rekla sam mu da mi odmah donese račun ako želi da mu platim, a ako neće slobodno neka dostavu nosi natrag. bome je donio račun za 15 minuta.
    dosta je što se sami pravimo blesavi, još bi radili i budale od drugih!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tko zna koliko ovaj zubar ima Lidaca!
    Neki mu donesu lovu, neki ne. Nadam se da mu HZZO nece kasnije jos i refundirati dio od ovog sto je potrosio, bude li joj pisao racun kasnije kad postane njezin pacijent.

Da nema ovog dijela s racunom i bez racuna, jos bi i pomislila: joj kako je dobar, dao joj odgodu placanja, sigurno je dusa od covjeka, oprostit cu mu sto mi nije rekao koliko ce to kostati prije zahvata.

Ma...

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    klasično hrvatsko razmišljanje, uzmi makar ti i ne treba, jer je besplatno.
    moj primjer klasičnog hrvatskog razmišljanja 'uzmi makar ti i ne treba jer je besplatno'- kad idem na šišanje uvijek naglasim da ne želim feniranje jer s feniranjem plaćam oko 30-40 kn više, a i 'sruši' mi se frizura kroz par sati, posebno ako idem u popodnevnim satima, dođem doma, pogledam se i takoreč idem spavati. prvi puta nisam pitala i šišanje i feniranje sam platila 60 kn, čini mi se. jednom mi je frizerka rekla (nejdem uvijek kod iste, ali je isti salon) ovaj vikend imamo bespaltno feniranje i pristala sam, zašto ne? inače tu uslugu ne koristim jer mi je preskupa, ali taj put jesam jer je bila besplatna iako meni nepotrebna. i ako to predstavlja klasično hrv.razmišljanje 'uzmi bespaltno' neka ga predstavlja, pa šta!?

kad sam se prebacila kod sadašnje zubarice ona mi je sama rekla da će mi prvi put 'na crno' pregledati zube jer tek sa papirom iz hzzo postajem njena pacijentica. žena je stvarno super, ja nemam dopunsko i ako dođem samo na pregled s djecom, pogleda i meni zube i ne naplati participaciju

za lidać mislim da je trebala pitati koja usluga se plaća i koliko, ali opet ju na neki način i razumijem ako ju je strah od stolice zakočio
    Posljednje uređivanje od rayna : 19.07.2013. at 11:24

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerujem da ju je stomatolog odradio kao svoju pacijenticu, a ne privatnu
    on je pogriješio sto nije prije rekao cijenu
    ja sam isla relativno često kod stomatologa i kad mi je stavljana bijela plomba na kutnjake
    receno mi je da se to placa
    dakle greška je njegova
    ali to drukanje, i to iz same struke, da ga se prijavljuje tamo i vamo, to
    mi je bzvz
    da je čovjek bio grub, bezobrazan ok, prijavljuj
    ali radi ovoga komplicirati čovjeku zivot
    mislim stvarno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

aleks, zašto misliš da ju je obradio kao svoju pacijenticu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    vjerujem da ju je stomatolog odradio kao svoju pacijenticu, a ne privatnu
    on je pogriješio sto nije prije rekao cijenu
    ja sam isla relativno često kod stomatologa i kad mi je stavljana bijela plomba na kutnjake
    receno mi je da se to placa
    dakle greška je njegova
    ali to drukanje, i to iz same struke, da ga se prijavljuje tamo i vamo, to
    mi je bzvz
    da je čovjek bio grub, bezobrazan ok, prijavljuj
    ali radi ovoga komplicirati čovjeku zivot
    mislim stvarno
    Ako misliš na mene

ja i dalje mislim da njegova jedina greška je ta da unprijed nije rekao koliko sve to košta u njegovoj ordinaciji.
    sto se tiče sa računom ili bez njega , to bi tek znali da je lidac platila , ovako je rekla kazala pa se ne uzima za ozbiljno .
    meni bi osnovna stvar bila znati pravila kod nekoga , pa tražiti nekoga drugoga ako mi ta pravila ne odgovaraju.
    Zaista bi tužno bilo za lidac da ostane kod zubara u kojeg nema povjerenja ili misli da ju želi preveslati , ili da zubar ima pacijenticu koja se na njega žali okolo ( bez da sa njim pokuša razgovarati prije i rascistiti stvari).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •