moj primjer klasičnog hrvatskog razmišljanja 'uzmi makar ti i ne treba jer je besplatno'- kad idem na šišanje uvijek naglasim da ne želim feniranje jer s feniranjem plaćam oko 30-40 kn više, a i 'sruši' mi se frizura kroz par sati, posebno ako idem u popodnevnim satima, dođem doma, pogledam se i takoreč idem spavati. prvi puta nisam pitala i šišanje i feniranje sam platila 60 kn, čini mi se. jednom mi je frizerka rekla (nejdem uvijek kod iste, ali je isti salon) ovaj vikend imamo bespaltno feniranje i pristala sam, zašto ne? inače tu uslugu ne koristim jer mi je preskupa, ali taj put jesam jer je bila besplatna iako meni nepotrebna. i ako to predstavlja klasično hrv.razmišljanje 'uzmi bespaltno' neka ga predstavlja, pa šta!?
kad sam se prebacila kod sadašnje zubarice ona mi je sama rekla da će mi prvi put 'na crno' pregledati zube jer tek sa papirom iz hzzo postajem njena pacijentica. žena je stvarno super, ja nemam dopunsko i ako dođem samo na pregled s djecom, pogleda i meni zube i ne naplati participaciju
za lidać mislim da je trebala pitati koja usluga se plaća i koliko, ali opet ju na neki način i razumijem ako ju je strah od stolice zakočio