Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
Pa sve i ide ka tome da ljudi ulažu u preventivu, a popravci se plaćaju i to je ok. Zato više uopće nema protetskih radova na teret socijalnog. Sve se plaća iz vlastitog džepa i sve je skupo. Jako skupo. Imam kolegicu koja je digla nenamjenski kredit da bi si platila krunice na zubima.
Vani je to još gore. Na proljeće je rođakinja koja živi u Londonu došla ovdje i obavila apikotomiju na zubu( operativni zahvat uklanjanja vrška korjena kad na njemu postoji proces) i stavila krunicu na taj zub. Zajedno s avionom ju je ta priča došla 500€ , a u Londonu bi samo zubaru platila 1000£ što je negdje oko 9000-10000kn ovisno o tečaju.
Dakle, jedino nas preventiva spašava od visokih troškova, a one koji, na žalost moraju zubaru da plate i budu sretni kaj to nije skuplje.
Meni se plomba od 150kn čini jako povoljna.
O daaaa,vani je to sve toliko skuplje da se vec razvija medicinski turizam - u stilu dodjite na Jadran na odmor i usput rijesite zube....
Nasi iseljenici to vec odavna tako rjesavaju...ne mali br. puta sam bila u cekaonici sa Hrv. Amerima koji su dosli posjetit rodbinu i na remont...u privatnika naravno....

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
Žena je došla popraviti zub, on je to napravio, a da bi bio siguran u rad, prije toga je očistio kamenac.
Naplatio joj je najjeftiniji ispun i čišćenje kamenca 150 kn, koje je u večini ordinacija 200 kn.
Koliko to ciscenje traje? Ja sam nedavno bila u Zg u moje paradontologice iz Perkovceve,sad je posla u privatnike i ciscenje sam platila 400kn....
(prije sam u Perkovcevu isla sa uputnicom i platila bi samo mali postotak usluge)
To je trajalo cca 30 min, u 3 navrata je s necim cistila,prvo kopala ispod linije desni (e to boli ko vrag) pa onda tek kao sa ultra jakim vodenim tusem...
Vjerujem da se to tako inace ne radi....