Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 197 od 197

Tema: Zubar mi debelo naplatio!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm,

kako je ovo forum, dopuštam sebi ispisivanje jedne čiste pretpostavke. Možda je dotični zubar radio zub, ali misli, žena će mu biti pacijent, pa kad bude, tada će tek evidentirati rad na tom zubu i izdati račun za dio usluge koji HZZO ne plaća. I možda ona njega zbog nedostatka komunikacije prevari i njegov rad i trošak od prije neki dan ostaje njemu na teret.
    A možda sam sasvim u krivu. Imam osjećaj koji prevladava da je ona obrađena kao privatni pacijent dok ne postane preko HZZO-a.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam spomenula da sam i poslikala tri zuba odmah nakon sto sam zavrsila i donjela mu slike...da me tretirao privat onda bi i to naplatio...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    pituljice, ne nosiš više sama karton od jednog do drugog, nego samo potpišeš izjavu kod novog i nosiš (ti ili zubar) u HZZO prijavu. Kartone pribavlja novi zubar sam od starog.

Vezano za "bijele" ispune, njih ima više vrsta i svaki "bolji" se plaća. Ja ih plaćam redovno za sve zube, a pogotovo bih platila na prva 3 u slučaju kad bih imala popravak koji se "vidi iz vana".

Čišćenje kamenca sam več navela do nedavno se plaćalo UZV čišćenje, to je sad besplatno, ali ako uz njega ide pjeskarenje, a večinom ide, ono se plaća.

I opet ponavljam u ovom slučaju je moglo sve biti legalno naplaćeno ili kao privatnom pacijentu, ili preko HZZO pa je stavljen bolji ispun (koji je meni vrlo poželjan) i pjeskarenje zubi.
    Da, ima više vrsta bijelih ispuna. Ovaj jeftiniji često ispadne na kraju skuplji, jer manje traje, poroznost mu je veća, pa u zub prodiru bakterije itd. To su materijali kojima zubari rade kada vidite one ponude na grupnim kupovinama. Vjerojatno i HZZO pokriva bijeli ispun loše kvalitete. Trojka je jedan od ključnih zubi koji su jako bitni, jer je de facto prvi od prednjih zubiju koji mogu biti nosači protetskih radova, tj. mosta. Zato, ako mislite dok ste mladi štedjeti na zubima, nakon 40-te ćete sve to plaćati sa debelim kamatama. To govorim i iz vlastitog iskustva - i ja sam digla nenamjenski kredit da platim 2 mosta, a još moram napraviti 3 mosta, za što nemam love i čekam prvu priliku da si to sredim.

lidac je napisala da je zvala hzzo, pa me zanima da li si se raspitala i ovrsti materijala koji je besplatan ili si samo pitala koji se zubi besplatno popravljaju?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle on ti je dao uputnicu?
    Iako te nema kao svog pacijenta ili pak on ima svoj rentgen?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ili ti je dao bijelu uputnicu na plaćanje ( ne crvenu)?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni ovo lici na sapunicu. Svaki dan dolazimo do novih cinjenica koje razbukatju raspravu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovo lici na sapunicu. Svaki dan dolazimo do novih cinjenica koje razbukatju raspravu.
    Baš tako.

I potpis na Deadi s dodatkom da ovo nije prvi topic koji je Lidać otvorila na temu zubara i na kojem joj ponovno pišemo identične stvari

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odista ima previše nejasnoća u cijeloj priči. No, potpuno je ne fer ne platiti uslugu prema dogovoru tj. uopće se ne pojaviti drugi dan, a već je dobivena odgoda.

Ja bih platila, 70kn više, tražila račun i onda se infromirala i eventualno podnijela prigovor.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona, UZV čišćenje kamencom se ne plaća barem zadnje 2 i pol godine koliko sam kod nove zubarke. Bivša je sve naplaćivala.
    Ja bih rekla da je to stvar njezine dobre volje, inače "po pravilima" se plaćalo do nedavno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Odista ima previše nejasnoća u cijeloj priči. No, potpuno je ne fer ne platiti uslugu prema dogovoru tj. uopće se ne pojaviti drugi dan, a već je dobivena odgoda.

Ja bih platila, 70kn više, tražila račun i onda se infromirala i eventualno podnijela prigovor.
    X

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dobila sam crvenu uputnicu a rengen je u tom dom zdravlja

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e pak sad mi nista vise nije jasno
    sad opet otpada ideja o privatnom pacijentu, jer da je lidac platila rtg sigurno bi to naglasila
    a da joj je on slikao ne bi rekla da mu je nosila slike

da, karton se ne nosi osobno
    zapravo se ne bi smio nositi
    već ga stari dr. šalje službenom postom po primitku izjave o promjeni izabranog liječnika
    ali mnogi ga jos daju pacijentu na ruke, sto ne bi smjeli

slažem se, nefer je ne otići platiti
    ako nista, bar otići drugi dan pa razgovarati i raspraviti, vidjeti sto je zapravo bilo, sto je naplaćeno, kako, kao privatnom ili sluzbenom....
    ali se pojaviti, a ne uopće ne doci

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok ja iznabadam na iPhone -u pojavi se 5 novih postova
    dakle crvena up, nije privatni pacijent
    Anemona, nebuš se zaposlila u CSI

dakle, pod pretpostavkom da je isla kvalitetnija plomba upitno je samo skidanje kamenca

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, pod pretpostavkom da je isla kvalitetnija plomba upitno je samo skidanje kamenca
    Ma nije ni to upitno ako je pjeskario.
    To pjeskarenje nije ništa spektakularno, malo s onim gumicama dodatno oglanca,... uglavnom nije to ništa što bi iz aviona vidio da košta 200 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ha, nove informacije dolaze na svijetlo dana.

1. Da li je ispun bolji ili standard?
    ako je bolji trebao je pitati. Ako je standard treba ga pitati zašto ( i koliko ) naplaćuje usluge koje pokriva HZZO .
    2. Da li je čišćenje bilo standardno ( ono ultrazvucno sa vodom ) ili neko specijalno ( imam neko novo sa pjeskom , prvi put čula neki dan , nisam isprobala na vlastitim zubima)?

uglavnom sve to treba pitati zubara . Mislim lidac i tako nije platila , a očito niti ne misli. Ali bi bilo dobro da i zubaru kaže da ne misli dvostruko plaćati usluge koje pokriva HZZO ( u slučaju da je tako bio slučaj ).
    Obzirom da ima jos dosta toga sto treba popraviti ( ako misli ostati kod tog zubara).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    H Mislim lidac i tako nije platila , a očito niti ne misli. Ali bi bilo dobro da i zubaru kaže da ne misli dvostruko plaćati usluge koje pokriva HZZO ( u slučaju da je tako bio slučaj ).
    Obzirom da ima jos dosta toga sto treba popraviti ( ako misli ostati kod tog zubara).
    Ako je čovjek uopće i želi zadržati kao pacijenta - nekoga tko mi ne dođe platiti po dogovoru sigurno ne bi zadržala kao pacijenta.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga, to ti misliš
    ako je on nju već prijavio njegova je i božja
    ne može se liječnik "riješiti" pacijenta ako on sam ne želi otići
    pacijent može mijenjati dr kako hoće, iz opravdanih, ali i totalno nebuloznih razloga
    liječnik nema to pravo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je čovjek uopće i želi zadržati kao pacijenta - nekoga tko mi ne dođe platiti po dogovoru sigurno ne bi zadržala kao pacijenta.
    Ok, ona nije platila , ali bojim se ( po informacijama koje se tu spominju ) da nije bilo dogovora. Već samo presutnog sporazuma sa obje strane, ali čini se da je svatko mislio svoje . Ono u stilu : " ja sumom , a ti drumom."

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja više ne znam što bih mislila o ovom slučaju :/

Čas mi se čini da je lidać u pravu, čas zubar.

Dobro bi bili da se javi koja zubarka da nam razjasni situaciju, ovde se ne zna ni ko pije ni ko plaća .

Slažem se da je to trebalo srediti najkasnije sutradan, a na različite cijene nemam riječi-sasvim sigurno to kod mene ne bi prošlo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, ona nije platila , ali bojim se ( po informacijama koje se tu spominju ) da nije bilo dogovora. Već samo presutnog sporazuma sa obje strane, ali čini se da je svatko mislio svoje . Ono u stilu : " ja sumom , a ti drumom."
    Ali i ovdje je tako - mi svi gledamo iz svojih cipela, svog iskustva i dajemo svoje mišljenje, a najmanje pol priče ne znamo.

Netko je malo prije zaključao topic i već sam se ponadala da je trajno. Ovak me samo dovodi u napast da komentiram, a zapravo nema smisla.

Iskreno - mene bi bilo sram ne platiti niti se javiti bar na razgovor da razjasnimo situaciju. Ja bih kao i alex pregrizla (dok još imam čime), izvukla lovu i smatrala to poučnom situacijom za idući put.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma da ovo cita i ministar zdravstva ne bi mu bilo jasno, kad nemamo pojma kakva je plomba stavljena na tricu, ni zasto je cistio bez pitanja i sve naplatio. Po meni, on nju ocito obraduje kao hzzo pacijenticu, ali je uspio progurati visokoestetsku plombu i skuplje ciscenje kamenca. Jer on tako zaraduje. I vjerojatno svakom to uvali. Umjesto da preporuci, pa da pacijent sam odluci da li ce skidati kamenac i da li ce staviti osnovnu bijelu plombu koju pokriva hzzo. Nego mene zanima: moze li se provjeriti ovo: ako ja odaberem visokoestetsku plombu i platim ju 250 kn, da li mogu doci do informacije da li je zubar slucajno prijavio da mi je zub popravio obicnom bijelom hzzo plombom i naplatio se i o njih?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Za zasad skuliranu: čišćenje kod paradontologa se zove kiretaža i mehanički se lomi kamenac s vratova zuba ispod desni, uglavnom pod anestezijom. Ja sam to radila u četiri navrata, svaki put jedna četvrtina usta i nakon toga dobila još neku masu za stiskanje desni. To nije uobičajeni postupak.
    nije mi radila kiretazu, sve sam rijesila odjednom i bez anestezije,nije mi toliko "raskopala" desni pa da je trebala ta masa!
    mislim da je ovo samo malo temeljitije ciscenje,mislim da je u 2gom navratu koristila i ovaj neki pjesak o kojem se prica...sjecam se da je sestri rekla,dodaj mi sa okusom tresnje.... predivno je mirisalo,okus i nije bio nesto....

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa ljudi, zar je lidac pobjegla i neplatila? Zubar je otisao na godisnji i ici ce u njega kada se vrati raditi, do tad skuplja info da moze razgovarati s njim- da ne bude kao prvi put da ne zna ni sto treba pitati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ljudi, zar je lidac pobjegla i neplatila? Zubar je otisao na godisnji i ici ce u njega kada se vrati raditi, do tad skuplja info da moze razgovarati s njim- da ne bude kao prvi put da ne zna ni sto treba pitati.
    Eto, sad sigurno zna kao će razgovarati .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dogovor je bio da plati drugi dan, prije godišnjeg.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ali i ovdje je tako - mi svi gledamo iz svojih cipela, svog iskustva i dajemo svoje mišljenje, a najmanje pol priče ne znamo.

Netko je malo prije zaključao topic i već sam se ponadala da je trajno. Ovak me samo dovodi u napast da komentiram, a zapravo nema smisla.

Iskreno - mene bi bilo sram ne platiti niti se javiti bar na razgovor da razjasnimo situaciju. Ja bih kao i alex pregrizla (dok još imam čime), izvukla lovu i smatrala to poučnom situacijom za idući put.
    Potpis.
    I također smatram da gubimo vrijeme uzalud pokušavajući razjasniti nešto a da pola činjenica ne znamo. Tko zna šta je točno bilo?!?!
    Od kud je sad isplivalo rtg snimanje na uputnicu, a danima ovdje nagađamo da je možda posao odrađen kao privatnom pacijentu?!
    U naslovu i dalje vrišti- zubar mi masno naplatio. To prvo nije točno i nije fer, a dalje da ne nabrajam.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A mislim da ne ni dotični zubar ne bi sebe dovodio u kompromitirajuću situaciju...
    Pa jasno mu je valjda da ga pacijent može prijaviti i da će u tom slučaju nadrapati

Enivej, nešto je šuplje u cijeloj priči, pa bolje da se ne petljamo...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nego mene zanima: moze li se provjeriti ovo: ako ja odaberem visokoestetsku plombu i platim ju 250 kn, da li mogu doci do informacije da li je zubar slucajno prijavio da mi je zub popravio obicnom bijelom hzzo plombom i naplatio se i o njih?
    Zar zubar ne dobiva neku bijednu godišnju glavarinu bez obzira kakve zahvate radio? Mislim da ne naplaćuje pojedine zahvate od HZZO-a.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 22.07.2013. at 13:52

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Zar zubar ne dobiva neku bijednu godišnju glavarinu bez obzira kakve zahvate radio? Mislim da ne naplaćuje pojedine zahvate od HZZO-a.
    Naravno da ne prijavljuje pojedine zahvate u HZZO. Zubar dobiva malu godšinju glavarinu i ugovorom sa HZZO-om je definirano koje usluge i sa kojim materijalima mora raditi besplatno.
    Sve ostalo, iznad tog minimalog standarda svaki zubar, pa i socijalni, radi kao privatnik.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da ne prijavljuje pojedine zahvate u HZZO. Zubar dobiva malu godšinju glavarinu i ugovorom sa HZZO-om je definirano koje usluge i sa kojim materijalima mora raditi besplatno.
    Sve ostalo, iznad tog minimalog standarda svaki zubar, pa i socijalni, radi kao privatnik.
    Tak je.

Evo tu sam našla popis stomatoloških usluga na koje pacijenti imaju pravo preko hzzo (ovisno o dobi - nije isto za djecu, odrasle i starije osobe):
    http://www.stomatolog.in/site/zakoni...rica-hzzo.html

Ima toga na više mjesta na webu. Samo treba čitati. Poziva se na Narodne novine br. 2/2009 (ako sam dobro zapamtila).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.07.2013. at 14:21

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za dobrobit lidaćinog zubala nadam se da joj ovo neće biti razlog da sljedećih godinu dana ne ode kod zubara jer će jedino moći kod ovog novoizabranog (jer toliko dugo ne može mijenjati zubara osim iznimno ali onda mora pisati blat truć što mi se čini da neće biti slučaj).

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo je fakat postala sapunica.

Mislim da samo treba doci iduci put s novcima i reci da moli da je se iduci put obavijesti unaprijed ako nesto nije pokriveno od strane hzzo jer nije pri novcima. Svakom normalnom doktoru bi to trebala biti dovoljna informacija.
    I dalje neka se fokusira da cim prije popravi sve sto treba popraviti i usvoji naviku redovnih polugodisnjih kontrola koje su sigurno besplatne i na teret hzzo.

Sve ostalo (ove csi istrage o tipu ispune i vrsti skidanja kamenca, a pogotovo da li je ili nije trebalo skidati kamenac) je mislim samo potencijal za jos veci nesporazum i nastavak loseg pocetka izmedju nje i zubara a to joj sad stvarno ne treba...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Za dobrobit lidaćinog zubala nadam se da joj ovo neće biti razlog da sljedećih godinu dana ne ode kod zubara jer će jedino moći kod ovog novoizabranog (jer toliko dugo ne može mijenjati zubara osim iznimno ali onda mora pisati blat truć što mi se čini da neće biti slučaj).
    ma nije baš tako prestrašno teško promijeniti zubara,
    ja sam maloj bez problema.
    otišla u hzzo ispisala nekakav papir, oni poslali na arbitražu,
    došlo pismo doma za 2 ili 3 tjedna, ne sjećam se više.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja se nadam da će Lidaćin otpor prema zubarima popustiti čim prije, jerbo mi se čini da nije do zubara nego do pacijenta. Ako te frka, zubar se može na trepavice postaviti, a ipak ti neće ugoditi.

Evo i ja sam totalna frka od zubara, ali sam ipak, unatoč strahu i averziji, uspjela naći zubaricu po svom guštu, koja je na dobrom putu da mi spasi jednu šesticu od koje sam se bila oprostila.
    I spremna sam joj platiti puno više od 250 kuna da ugradi bijelu ispunu i sredi mi zub da bude, osim funkcionalan, i estetski.
    Kako je krenula naša suradnja, čini se da će se moj osmijeh bijeliti do kraja ove godine kao nikad prije

mamaD&I avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Radim u zubnoj ordinaciji pa da se malo uključim u ovu temu.

Što se tiče dopunskog osiguranja ono ne pokriva troškove plombi, već samo participacije od 10 kuna koje bi inače platili.Plombe se naplaćuju od trojke na dalje ako želite bijelu.
    Što se tiče materijala,vjerujte svi oni imaju iste materijale bez obzira što vam rekli (da imaju kvalitetnije), to nije istina.Cijene se kreću os 220 -370 kuna (to se odnosi na pacijente koji idu kod stomatologa kod kojeg su prijavljeni kao pacijenti). Čišćenje kamenca se ne mora naplatiti (obično se ne čisti više od dva puta godišnje, a način skidanja neka stomatolog prilagodi tim standardima a ne da vam priča bajke o posebnom skidanju ko da većina ljudi zna kojom metodom skida i onda vam naplati).Tražite račun za sve i onda ćete vidjeti da vam ga neće moći izdati, jer toga u uslugama nema pod naplatom.
    Za privatne stomatologe je, naravno, drugačije i o tome ne bih komentirala.Ja radim u Domu zdravlja pa mogu samo reći kako je po zakonu o uslugama i odredbama Komore dentalne medicine.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

No, sad se zubar valjda vratio sa GO, pa me zanima lidać da li si mu išla platiti dug i raspravila s njim situaciju?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamaD&I prvotno napisa Vidi poruku
    Radim u zubnoj ordinaciji pa da se malo uključim u ovu temu.

Što se tiče dopunskog osiguranja ono ne pokriva troškove plombi, već samo participacije od 10 kuna koje bi inače platili.Plombe se naplaćuju od trojke na dalje ako želite bijelu.
    mene sad zanima što znači od trojke?
    ulazi li i trojka u besplatno ili se trojka naplaćuje?
    čini mi se da je netko negdje tu na forumu linkao tekst od hzzo-a
    gdje piše da i trojke ulaze u besplatni dio.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Od trojke pa nadalje se placa. Dakle trojka je free zone

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Neki dan sam bila kod zubara kod kojeg sam preko HZZO-a prijavljena. Jednoplošnu bijelu plombu na šestici platila sam 130,30kn uz račun, a morala sam i potpisati izjavu da sam upoznata s cijenom nadoplate za zahvate koje u cijelosti NE pokriva HZZO (pri svakom plaćanju bi se navodno takva izjava trebala potpisati i ostati u kartonu). Za čišćenje kamenca nije bilo nadoplate. Sljedeći put ću mijenjati dvije prastare amalgamske plombe na kutnjacima, jedna će biti velika (troplošna) i koštat će (nisam ziher jesam li dobro zapamtila) 219kn. Inače cjenik visi na zidu.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko placate bijele plombe kod socijalnog (HZZO) zubara?
    meni je receno da je najjeftinija (najmanja ploha) 217 kuna (radi se o djetetu)
    malo sam u soku, jer su prije par godina bile 70 kuna

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da, to su neke nove, strože smjernice za naplatu. Bijele plombe se plaćaju u cijelosti, ništa ne ide na teret fonda, i trebala bi biti ista cijena i kod HZZO liječenika i kod čistih privatnika (tako mi je rekla jedna med. sestra koja radi u stom. ambulanti).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    koliko placate bijele plombe kod socijalnog (HZZO) zubara?
    meni je receno da je najjeftinija (najmanja ploha) 217 kuna (radi se o djetetu)
    malo sam u soku, jer su prije par godina bile 70 kuna
    Jučer je kolegica bila, kaže da je platila 220 kn.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam bilo prošli tjedan, 250 kn.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj muž je platio 290 kn pred mjesec dana,
    a onda ga počelo opet boljeti, i doktorica razbila bijelu plombu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

250 s injekcijom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za mlječne zube nam naplati jednu plombu na dva zuba jer su malo pa nema obraza to računati kao dvije plombe - ne znam je li cjenik isti za mlječne i trajne zube

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja plaćam 110 kn (nemam participaciju) bijele plombe. Baš danas bila

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •