Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: DOHRANA SA 4 MJESECA?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

čujte, dajte se malo smirite!

Evo vam još jedan argument da zdravstvo eksperimentira, ovo vjerojatno malo tko zna:
    D3 kapi dajemo djeci SVI, jel tako. Znate li da se u zadnjih 7 godina 6 puta promijenila doza davanja D3kapi?!? Znate li zašto? Sad ću vam reći:
    prvo se davalo po 6 kapi, pa su se fontanele prebrzo zatvarale i nastajale su mikrocefalije kod djece, nakon toga su smanjili na 1 kap, pa su se fontanele zatvarale presporo, pa 4, pa 2, pa 3 i sad natrag na 2kapi.
    Šta kažete na ovo??? :? Nije li to eksperimantiranje??? Iako radim u zdravstvu APELIRAM NA SVE GORE KOJI ODREĐUJU OVAKVE GLUPOSTI! Ljudi to nije dvadeset godina, to je nepunih 7. Što se tiče kašica i dohrane, ako se meso ne smije davati do 7 mjeseca, zašto postoje kašice sa piletinom od 4. mjeseca.
    Ma roditelji ne budu zbunjeni, morali bi svi kolektivno tražiti OBJAŠNJENJE iz zdravstva i onih koji smišljaju to sve

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Viky_7 prvotno napisa
    Što se tiče kašica i dohrane, ako se meso ne smije davati do 7 mjeseca, zašto postoje kašice sa piletinom od 4. mjeseca.
    Ajme, stvarno cudno :shock: , pa bogati, da bi se prodale.

Sto se tice kapi vitamina D, ja ih ne dajem nikako.

Ina, ne treba se hvatati za svaku rijec, jer gdje smo onda.
    Preporuke postoje kao neki minimum. Dakle, djeci dojenoj do 8. mjeseca zivota bez dohrane se nece nista strasno dogoditi.
    Ako se zna da nema realne potrebe za uvodenjem dohrane prije 6. mjeseca, cemu onda zuriti, a opet hrana nije ista kao ona od prije 30, 50 godine.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

bože mili, postoje i kašice sa svinjetinom od četiri mjeseca. postoje i čajevi od prvog tjedna. postoji i čokolino od 8 mjeseca. postoji i kašica sa šunkom od 6 mjeseci. zar ti je logično da tako mala djeca mogu to jesti? ili bolje rečeno zar ti je logično da je to dobro za njih? svi se trudimo težiti nekoj zdravoj prehrani, zašto onda svi mahom trpaju čokoladu ili slaninu djeci od 6-7 mjeseci? pa čak i da sutra nema posljedica zbog toga, zar si spremna riskirati?
    prije su nam uvodili koješta s 2 mjeseca, sad svi znamo da to nije dobro. jer smo naučili bolje. ako se preporuke promijene za 20 godine, nekako imam osjećaj da će ići u smijeru još kasnije dohrane. pa čak i da se ispostavi da ranija dohrana nije tako štetna kako sada mislimo (u što iskreno sumnjam), zar si spremna riskirati zdravlje svojeg djeteta zato što nisi mogla sačekati 6 mj. da uvedeš dohranu. ja marina nisam dojila i uvela sam mu dohranu s 4 i pol mjeseca. nedavno se dogodilo da mu je dugo curio nos bez nekih drugih simptoma. posmnjala sam da ga je uhvatila alergija. ne mogu ti opisati koliko sam se osjećala krivom, jer sam pomislila da je možda baš to što da nisam dojila i rana dohrana utjecalo na pojavu alergije. hvalabogu, ipak je bila viroza koja se otegla. da je bila alergija, naravno da nikad ne bi bila sigurna jesam li ja kriva, ali uvijek bi mi visilo nad glavom šta ako jesam! zar je tih dva mjeseca dohrane vrijedno toga! pa imaju cijeli život za isprobavanje hrane!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Viki - radiš u zdravstvu, barataš s podacima
    čudno da ne znaš kada je djetetova jetra spremna za "detoksikaciju" pesticida :/

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

o pesticidima ne govorim jer trenutno pričam o kupovnim BIO kašicama.
    Ne znam, mislite kako hočee, sto ljudi sto čudi, ali opet sam samo htjela reći da nas pedijatri ne tjeraju ni na što, samo kažu da možete početi sa dohranom, ako hočete.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Neki pedijatri, ne svi.
    -Pedijatrica moje kćeri je rekla da s 2 mjeseca trebam davati vodu s malo limunovog soka, dohranu s 4 mjeseca, a sa 7 da treba jesti sve što i ja. Naravno da je nisam poslušala.
    - Pedijatrica mog sina je rekla da ne dajem ništa do 6. mjeseca, a i onda čisto onako da prova okuse, a ne kao puni obrok. Djelomično sam je poslušala, jer sam dohranu uvela par dana prije 6 mjeseci i već nakon 2 tjedna je jeo puni obrok i sisao kao i dotad.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Eto tako bi i ja napravila, arijana. To je zdrav razum. Netreba se držati preporuka kao pijan plota. Ionako nakon nekog vremena ti kažu da je to krivo. Pa zaboga unutar jedne bolnice se pedijatri nemogu složiti oko ničega i svaki ti preporuči nešto drugo.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Vjerujem da većina majki koje doje djecu isljučivo prvih cca. 6 mjesci i dalje uz nadohranu to i čine iz zdravog razuma. WHO ili nečije druge smjernice samo su im pomoć da okolini objasne ono što same znaju i osjećaju: nekome drugom, a ne sebi pokažu crno na bijelo da svome djetetu čine najbolje.
    "Smjernica" koja nikad neće biti revidirana je zadovoljno dijete koje napreduje na hrani iz najboljeg mogućeg (bio) uzgoja.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prvo se davalo po 6 kapi, pa su se fontanele prebrzo zatvarale i nastajale su mikrocefalije kod djece, nakon toga su smanjili na 1 kap, pa su se fontanele zatvarale presporo, pa 4, pa 2, pa 3 i sad natrag na 2kapi.
    ...a ja budala mislio da se radi o borbi protiv rahitisa i nikako nisam kontao zbog kojeg problema se doza smanjivala. Znači mračno doktorsko bratstvo opet eksperimentira s našom djecom i ne informira javnost o rezultatima. Super.

(svejedno ne kužim što bi to bilo "presporo zatvaranje fontanele" - valjda je prirodna brzina zatvaranja kod normalnog izlaganja djeteta suncu OK :? U čemu je štos?)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Imam sestričnu u Irskoj, kada je bila otišla na odmor tamo prije nego što se preselila, bilo joj je nestalo d3 kapi pa je otiušla tamo kod doktora da joj daju nešto slično (nije Pliva u Irskoj), a tamo su ju pitali što je to i zašto ona to bebi daje.
    Fontanele se optimalno zatvaraju između 12 i 18 mjeseca života, kod nas kapi daju, valjda zbog ne znam ja čega, a koliko je dobro a koliko ne, ne znam. Znam da u Irskoj nema ni upola sunca kao ovdje, a isti zrak udišemo, malte ne istu hranu jedemo...
    Presporo zatvaranje... Davore, valjda onako kako bi se zatvorile i da ih ne piju.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno dohrana s 4 mjeseca

Kakve dvije kapi? Nama je pedijatar rekao 5 kapi, i znam jos mama koje tako daju... sad ste me zabrinuli...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

isto pet, za prvo i drugo dijete. Ne brini,to je samo još jedna stvar oko koje se nemogu složiti...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne brini,to je samo još jedna stvar oko koje se nemogu složiti...
    Tesko je ne brinuti ako se ZNA da je D vitamin u prevelikim kolicinama vrlo stetan :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ina prvotno napisa
    Eto tako bi i ja napravila, arijana. To je zdrav razum. Netreba se držati preporuka kao pijan plota.
    Drago mi je da bi i ti tako napravila, ali ja mislim da to nije veliko odstupanje od "preporuka"(u ovom drugom slučaju), jer nije isto početi s 4 mjeseca ili s 5 m i 23d.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I šta sad radit sa d3 kapima? davat il ne davat? ja dajem 3-4 kapi.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Zna se RDA, a pet kapi je ispod te količine.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa tko je u nedoumici, a ne želi davati 5 kapi ili ne želi ne davati nikako, nek daje 2 kapi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne kužim. zar pedijatar ne određuje dozu prema veličini i brzini zatvaranja fontanele?

andreju je pedica prepisala 3 kapi (a i njih nisam davala svaki dan).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam sestričnu u Irskoj, kada je bila otišla na odmor tamo prije nego što se preselila, bilo joj je nestalo d3 kapi pa je otiušla tamo kod doktora da joj daju nešto slično (nije Pliva u Irskoj), a tamo su ju pitali što je to i zašto ona to bebi daje.
    Fontanele se optimalno zatvaraju između 12 i 18 mjeseca života, kod nas kapi daju, valjda zbog ne znam ja čega, a koliko je dobro a koliko ne, ne znam. Znam da u Irskoj nema ni upola sunca kao ovdje, a isti zrak udišemo, malte ne istu hranu jedemo...
    Presporo zatvaranje... Davore, valjda onako kako bi se zatvorile i da ih ne piju.
    ovo je ziva istina, u velikoj britaniji obicno u knjigama upozoravaju da ako dijete ne ide dovoljno na sunce (a tamo ga tako malo ima) moglo bi mu faliti d vitamina. dakle mi iz juznih krajeva stvarno ne bismo trebali toliko brinuti. zato ja m. gotovo nisam ni davala te kapi, tj. davala sam joj najmanju mogucu dozu. ali smo zato jeli puno plave i masne ribe i puno vremena provodili vani.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dakle, cijela parada s D vitaminom je samo masovni eksperiment. Briljantno.
    (malcu nisam dao ni kapi, ali je svaki dan bio vani)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa ne znam, al ne do ti bog da ti netko radi u zdravstvu pa kad cujes kako se o tim stvarima odlucuje, nakon toga svaku odluku i preporuku lijecnika tri put odvagnes, napravis internet istrazivanje...tako barem ja radim. sto bi reko moj tata lijecnik "cuvaj se doktora dokle god mozes".
    pa znas i sam uostalom, ista stvar je sa cijepljenjima...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ima pedijatara i bolnica koje svaka ima svoj princip rada i doziranja D3 kapi. Ustvari, to vam se određuje po starosti, iskustvu i kontinuitetu doedukacija doktora.
    Meni su rekli dvije kapi, a od bratića ženi, koja je u drugom gradu i drugoj bolnici 5 kapi i rekli su da je 2 premalo. Ne znam, malo mi je to sve smiješno. Također, UZV kukova. Mi smo morali doći sa 1 i 4 mjeseca na kontrolu, a ona uopće nije morala.
    Malo me to sve zbunjuje, i mišljenja sam da svi eksperimentiraju na toj jadnoj djeci, a kad nešto nije u redu, peru ruke od sebe i krive ili roditelje ili nekog drugog ili kažu: "dali smo sve od sebe"
    Žalosno je to što se oni gore ne mogu uskladiti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvata me jeza...meni rekla da dajem 5 kapi; i sad nek ne kažu da je neznanje sveta stvar!

Leptiric

Početno dohrana sa 4 mjeseci

Moja Larci ima 4 mj. i 8 dana,teska je 7 kg.danas sam joj dala prvi put (kršitelj koda)ovu kasicu od jabuke i pojela je 40 ml.Dojim ju svaka 3 sata.Stolicu ima 2-3 puta dnevno uvijek zlatno-zutu.Moje pitanje je da li sam pre rano pocela sa dohranom?Imam jos jedno pitanje znam da ne spada u tu temu ali ipak.Moja cura jako malo spava 8 sati po noci a po danu 2 puta po pola sata i uvijek kada treba ici spavati place ko luda.Da napomenem uvijek je na rukama jer nezna sama zaspati a ipak se place,dudu mi odbija.Da li nesto lose radim?Ima ljubavi koliko hoce,svaki dan se igram sa njom i zadovoljna je beba,smije se i mase rukama i nogama ko luda ali kada treba spavat onda je uzas jedan.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nisam mogla odoljeti, tako mi je krivo što nisam bila u utorak na rodi, vidim da se rasprava razvila...slažem se sa zadnjom tvrdnjom da se svakih par godina mjenjaju mišljenja, moj suprug ima 40 godina i kad je bio bebač išla je propaganda da majčino mlijeko nije dobro za djecu, da je puno adaptirano, strava...ja sam dadu prije skoro 7 godina počela hraniti sa 4 mjeseca,jer je tada bilo tako. moja dora se rodila sa 4050g, sada sa malo više od 4 mjeseca samo na ciki ima 8690g. i mislim da nam se ne treba ljudi nikud žuriti neka bebači uživaju na ciki, imaju cjeli život za isprobavanje okusa... :D

dario 05.08.1999.
    dora 04.02.2006.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: dohrana sa 4 mjeseci

Citiraj Leptiric prvotno napisa
    Moja Larci ima 4 mj. i 8 dana,teska je 7 kg.danas sam joj dala prvi put (kršitelj koda)ovu kasicu od jabuke i pojela je 40 ml.Dojim ju svaka 3 sata.Stolicu ima 2-3 puta dnevno uvijek zlatno-zutu.Moje pitanje je da li sam pre rano pocela sa dohranom?Imam jos jedno pitanje znam da ne spada u tu temu ali ipak.Moja cura jako malo spava 8 sati po noci a po danu 2 puta po pola sata i uvijek kada treba ici spavati place ko luda.Da napomenem uvijek je na rukama jer nezna sama zaspati a ipak se place,dudu mi odbija.Da li nesto lose radim?Ima ljubavi koliko hoce,svaki dan se igram sa njom i zadovoljna je beba,smije se i mase rukama i nogama ko luda ali kada treba spavat onda je uzas jedan.
    ja mislim da nema potrebe već počinjat s dohranom, pogotovo kad beba tako super napreduje. moja n. je par dana starija od Larci, ima 7.300 i ne pada mi na pamet išta joj davat prije 6. mjeseca.
    a glede spavanja... nju je isto uhvatila neka faza nespavanja po danu -odspava dva-tri puta po pola sata eventualno. doduše, po noći super spava i ne plače prije spavanja osim kad je preumorna...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: dohrana sa 4 mjeseci

S dohranom nemoj žuriti, stvarno nema potrebe.

Citiraj Leptiric prvotno napisa
    zadovoljna je beba,smije se i mase rukama i nogama ko luda ali kada treba spavat onda je uzas jedan.
    Što se tiče spavanja, mislim da je važno prepoznati kad se bebi spava, bez obzira što ona i dalje guguće, smije se..., beba koja "preskoči" spavanje i postane hiperaktivna, a onda i preumorna neće moći zaspati tako lako.
    Na prve znakove umora je pokušaj uspavat, ili naštimaj da ti podoji budu pred spavanje, tako će se napapati i blaženo zaspat.

Uredno dnevno spavanje čini i noćno spavanje boljim i mirnijim.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sto se tice spavanja, isti slučaj kao kod moje Tamare. Ona spava po cijelu noć, ali kad treba zaspati vodimo pravu borbu s njom. Do prije mjesec dana zaspala bi sama u krevetiću i onda, čisto preko noći, na ruku - jedva.
    Preko dana odspava po pola sata-sat, dva, najviše tri puta. Imamo ritual prije spavanja: kupanje (oko 21h), papica(21;30) i spavanje, ali ovo zadnje nam ne ide u zadnje vrijeme, zaspe oko 22h premorena, a ja budem iscrpljena i za ništa.
    Možda zbog zubića, možda zbog vremena, ne znam, ali znam da se maksimalno trudim da ne ispalim na živce.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •