Baš me zanima što mislite o sljedećoj situaciji:

Prijateljica ima curicu od 4 mjeseca, isključivo je dojena beba. U trećem mjesecu malena je dobila samo 400 g, što je pedicu i sestru malo zabrinulo, ali nisu im ništa posebno savjetovale. Ona je, po mojoj sugestiji, nakon toga zvala SOS telefon, da čuje ima li kakav savjet, zaključak je bio da uglavnom sve dobro rade, dobila je neke sugestije, i to je bilo to.
Danas, sa četiri mjeseca, kažu da je u mjesec dana dobila samo 300 g i pedica im je savjetovala dohranu, i to po receptu - dvije žlice rižinih pahuljica s izdojenim mlijekom jednom dnevno.
Ono što ja ne shvaćam u svemu tome je: kako će te dvije žlice utjecati na to da dijete više dobiva na težini? I zar nije očekivano da u drugom tromjesečju života dijete malo sporije dobiva na težini (bar je tako bio slučaj s Andrejem, on zbilja jest dobivao malo sporije na težini, ali nismo zbog toga brzali s dohranom)?
Inače, pedijatrica je jedna od vrlo cijenjenih (općenito, a i ovdje na forumu), i frendica ima povjerenja u nju, pa kaže da će ju poslušati, iako nisam sigurna koliko će takva "dohrana" stvarno imati pozitivnog učinka.
(Malena je rođena s 3000 g, s 4 mjeseca ima 5600 g).