Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Prestanak dojenja zbog atopijskog dermatitisa

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Prestanak dojenja zbog atopijskog dermatitisa

Molim vas za pomoc;
    imam sina,14 mj star. Ima ad,nakon cijeg izbijanja je ucinjena alergoloska obrada i ustanovljena je alergija na proteine kravljeg mlijeka.To je bilo prije 2 mj.Od tad sam iz svoje i njegove prehrane izbacila sve namirnice koje sadrze mlijeko pa makar i u tragovima.Nakon toga ad se smirio ali nije prosao skroz,da bi mu unatrag par dana opet jako buknulo.

Da skratim,nakon pregleda kod dermatologa sugerirao mi je prestanak dojenja,jer citiram:dojenje vise nema smisla,i tesko da ja mogu kontrolirat sto u danu pojedem(valjda misli da lazem i zderem mlijecno).Dobili recept za Neocate.

E sad,ja dojenje jednostavno ne mogu prekinut jer to puno vise od hranjenja.Ne znam ni kako da ga uspavam bez sise a kamoli sto drugo!Isto tako,nikad nismo koristili bocicu i kako da mu uopce dam zamjensko mlijeko.

Gledam njega kako se cese do krvi,doktori me spopadaju kao da sam taliban a ja samo zelim najbolje za dijete.Toliko mi je sve ovo grozno da placem od muke.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ma daj molim te, čula sam i ja od doktora tako debilnih savjeta da me sram napisati. I to od pedijatara...iskusnih, a ne od dermatologa
    Ako si sigurna da si dovoljno jak karakter da stvarno izbjegavaš alergene koji mu izazivaju reakcije nema razloga da prestaneš dojiti. Dapače, za ad se preporučuje dojiti što dulje jer štitiš stijenku debelog crijeva.
    Ad je zeznut i ima tendenciju da svako toliko počne reagirati na nešto novo, teba ga stalno pratiti i prilagođavati se, ali ukidanje dojenja jer se ti kao nemreš kontrolirat je naprosto blesavo...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Nije mi problem uopce!Mlijcno smo rijesili bez problema.Ne znam,valjda ja puno toga pojedem pa da necu prepoznat na sto reagira.Ne znam,istrazivat cu i dalje i sama naci rjesenje.

Dal je istina da 50% djece sa ad-om razvije peludnu alergiju i astmu i da se do 3 god cesto povuce sam od sebe?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

možda je on nešto pojeo što mu smeta, a ne ti?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam imala pacijenticu kojoj je dijete imalo vrlo jaki AD i uz to hrpu alergija. Preporuka je bila dojiti čim dulje, jer ne smije ni dojenačke formule ni KM. Mama je izbacila sve što je njemu smetalo iz svoje prehrane. Sad mi kolegica ima 1,5 god staro dijete u sličnoj situaciji (malo još i goroj) i isto je preporuka dojiti što dulje. Osim toga, reakcije na formule kod takve djece su često burne (a formule bez KM su jako neugodnog okusa, i jako skupe).

Ovo prvo dijete je sad školarac kojemu su se uglavnom sve alergije povukle (negdje poslije 3. godine života), a ni AD nema više!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A ovo mlijeko u tragovima - ima ga svugdje. Jedino što sigurno nema niti tragova je hrana od sirovih, pravih namirnica koje sama doma kuhaš.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uh, na ovo prosto moram da reagujem zapanjeno
    moja ćerka je imala AD, češala se do krvi
    isto alergija na proteine kravljeg mleka
    predlagala nam je naša pedijatrica prekid dojenja (ne zbog ADa nego kao velika je, i uvođenje sojinog "mleka")
    nisam je poslušala, srećom
    nastavila sam da dojim dete koje je sa 2.5 godine spontano preraslo alergiju na proteine kravljeg mleka i sada jede sve normalno

šest godina kasnije mala od mog brata sa istom pričom završava kod lekara, lekari predlažu prestanak dojenja, odlazak u bolnicu na "provokacije"
    brat i snaja su odbili i potražili drugo mišljenje
    jedan stari doktor, alergolog (lečio je mene i brata kad smo bili mali) je rekao da ne vidi svrhu u prekidu dojenja, bolje da se mama pripazi šta jede nego da daje detetu neko veštačko mleko

a što se tiče dermatitisa, tu ti nema pravila, ne mora da znači da si nešto pogrešno pojela
    dermatitis ima boljih i lošijih perioda, hladnoća i centralno grejanje ga pogoršavaju
    ja bih na tvom mestu pazila da ne pretopljavam dete, oblačila ga u pamučne stvari, izbacila omekšivač, ispirala veš dva puta, i negovala kožu kremama i to je to
    sve su to faze kad roditelj zapadne u malodušnost, naročito kad se trudiš a detetu je ipak gore
    ali proćiće to, veruj mi, oni to prerastu vremenom

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo naseg iskustva, mozda pomogne:

moji su sad vec veliki, ali prosli smo s oboje AD. kod cure je to pocelo s njezina navrsena 4 mjeseca s prvom temperaturom, a kod sina malo kasnije i u blazem obliku. s curom smo obilazili dermatologe jer je to bilo strasno, cesanje do krvi, nikakvo spavanje po noci od svrbeza. pokazala se alergija na jaja, nitko nam nije savjetovao da prekinemo dojenje, samo da ja izbacim iz prehrane sve sto sadrzi jaje. i tako sam ja izbacila jaje iz prehrane, medutim pomaka na bolje nije bilo ni malo. samo se vidjelo da sto je beba veca da su problemi mrvicu manji. i tako je ona to prerasla negdje s 3 godine, sin isto iako je on imao puno blazi oblik pa ga nismo tada ni testirali na alergije.
    mi, nazalost spadamo u onaj postotak kod kojih se razvila alergijska astma iza 4. godine starosti. i opet smo prosli svasta ruzno, ali evo sad su veliki i astma je postala blaze izrazena.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je dermatolog sugerirao prestanak dojenja, jer dojenje nema smisla - onda ga nemoj poslusati (ako tebi i malenom ima smisla)

moj sin je imao AD (od cca 2. mjeseca), bilo je prilicno gadno, ali kako je rastao tako se stanje poboljsavalo, negdje s 3 godine mislim da vise nije imao nikakvih koznih promjena
    danas ima suhu kozu (ali nista izrazito, ne maze se nikakvim kremama), i vlasiste
    to je sve sto povezujem sa AD koji je imao kao beba

i potpisujem vissnju u ovome:

a što se tiče dermatitisa, tu ti nema pravila, ne mora da znači da si nešto pogrešno pojela
    dermatitis ima boljih i lošijih perioda, hladnoća i centralno grejanje ga pogoršavaju
    ja bih na tvom mestu pazila da ne pretopljavam dete, oblačila ga u pamučne stvari, izbacila omekšivač, ispirala veš dva puta, i negovala kožu kremama i to je to
    sve su to faze kad roditelj zapadne u malodušnost, naročito kad se trudiš a detetu je ipak gore
    ali proćiće to, veruj mi, oni to prerastu vremenom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ja sam za ako se možeš konrolirati da nastaviš.

imam dvoje djece s dermatitisom ( klinki ošo s 3.5 godine, nakon što smo izbacili zamjensko mlijeko na koje je bila alergična), malome još nije prošo, baš je u gadnoj fazi od kad je zahladnilo.

U svakom slučaju najbolje je naći uzrok ako postoji i ako je on u hrani nitko nee biti sretniji, jer je hranu najlakše izbaciti.

oni to prerastu, samo ako je uzrok izbačen bar iz mojeg iskustva.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.12.2013. at 10:18

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Ally23 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije mi problem uopce!Mlijcno smo rijesili bez problema.Ne znam,valjda ja puno toga pojedem pa da necu prepoznat na sto reagira.Ne znam,istrazivat cu i dalje i sama naci rjesenje.

Dal je istina da 50% djece sa ad-om razvije peludnu alergiju i astmu i da se do 3 god cesto povuce sam od sebe?
    Samo da se osvrnem na peludnu alergiju..neznam dal je to pravilo, al u slučaju mog sina sa ad...on ima strašne peludne alergije ( na sve vrste peludi )...ostale alergije su se povukle do 3.godine ali alergije na pelud su ostale jako izražene kao i prije. ad je ostao al u manjoj mijeri

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Ally23 prvotno napisa Vidi poruku

Samo da se osvrnem na peludnu alergiju..neznam dal je to pravilo, al u slučaju mog sina sa ad...on ima strašne peludne alergije ( na sve vrste peludi )...ostale alergije su se povukle do 3.godine ali alergije na pelud su ostale jako izražene kao i prije. ad je ostao al u izrazito manjoj mijeri

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da mu probaš dat neki antihistamik, da si smanji svrbež, jer kad svrbi, teško da se ne po češeš. Očajnički svrbi. Kad dođe do krvi postoji ti i mogučnost da uđe i S.aureus u tijelo i onda nastaju problemi. Ja sam s ad doma, imam ga od rođenja i svašta sam prošla s njim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojem antihistaminik puno ne pomaže kod grebanja,

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moje starije dijete je imao AD, neki srednji oblik bi ja rekla. Poticani smo na dojenje, cim vise, a sad ima peludnu alergiju.
    nismo dosli do alergijske astme na srecu.

i ja potpisujem visnju za hladnije vrijeme, grijanje i sve ostalo.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 05.12.2013. at 14:05

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sto se tice dojenja i toga da ono vise nema smisla, evo sta je nama savjetovala gastroenterologica: nastaviti dojenje. to je cak dala i napismeno.
    pametnom dosta.
    kcer ima 19mj.

starija je imala AD, rane po nogama, dojila je do 3.g nikad nije nitko rekao da prestanem dojiti.
    povukao se s 2,5g. mozda i ranije.
    ima 7,5 i nije alergicna.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hvala vam svima na odgovorima.Mislim da vise necu ici ni pedijatru ni dermatologu radi ad
    -ea.Sama cu otkrivati sto smeta i to uklanjati.Mlijeko u tragovima se nalazi u jako puno proizvoda,ali mi nije problem jer sam i prije otkrivene alergije napravila zaokret u prehrani gdje sam dosta toga eliminirala.A sto se dojenja tice, ne mislim prestat,i da hocu ne mogu.Dojit cu dok god mu to bude odgovaralo.Od jucer sam jako puno citala o atopijskom,puno mi jasnije.

Jos samo jedno pitanje,htjela bi pocet uzimat probiotike aznam da neke ne smijem radi mlijeka,pa jel koja mama alergicara na km uzimala probiotik i koji
    ?I ima li koji probiotik koji smijem djetetu davati?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam koji je probiotik dobar za odraslu osobu osjetljivu na kravlje mlijeko.
    Ali znam da dojenom djetetu ne treba dodatni probiotik, jer majčino mlijeko ima i probiotička svojstva (između mora ostalog).

Inače, na tržištu ima svakakvih probiotika za malene, mislim da su trenutno najpopularnije BioGaia kapi, imaš neke Waya kapi i sigurno još njih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj mali pije Vip probiotik, ja nisam pila nikakve probiotike u vrijeme dojenja.

za tak male su dobri Panda, Gaja ili nešto slično od probiotika

Bilo bi dobro ubaciti mu omega masne kiseline pročitaj si tu http://www.etericnaulja.net/aromater...kozmetika.html ( žal mi je kaj ranije s time nisam krenula)

nisam skužila kud ideš kod dermatologa, ali ako je Klaićeva može ti napisati preporuku za slanu kapsulu, ili možete sami u slanu sobu.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.12.2013. at 18:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •