Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Iz dojki curi mlijeko

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Iz dojki curi mlijeko

Kao što naslov kaže, iz dojki mi curi mlijeko kao ludo. Rodila sam pred 10 dana, od početka smo samo na cici i do jučer je sve, više-manje, bilo ok kad su mi cice narasle i iz njih je počelo lijevati. Beba se najede (s time da smočimo sve živo jer na početku ide jako puno mlijeka, ne može sve progutati pa stalno izbacuje cicu i mlijeko i ponovo je lovi), par sati sam mirna na toj jednoj cici, i onda opet potoci iz te cice na koju sam dojila, a druga curka cijelo vrijeme.

Danas sam izdojila jednu cicu (40 ml), smanjio se pritisak malo, ali sad opet curka. Neki savjet? Je li to normalno na početku? Strah me da pretjeranim izdajanjem ne napravim veću štetu (još veća proizvodnja).

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Čestitam na bebi!

Hiperprodukcija je normalna na početku. Ja sad brojim blizu 3 mjeseca dojenja pa opet nekoliko majica dnevno promijenim jer curi.

Pazi da ti se ne prepune dojke, radi tako kako jesi- izdoji da popusti napetost, ne više od toga.

Ako imaši silovit let down koji često bude kod prepunjenosti, i dijete se dosta buni, pomogni joj. Doji je u položaju da bude iznad dojke, da gravitacija odmaže. Ako dojite u položaju kolijevke, kad se smjestite, ti se još malo zavali nazad da dijete bude iznad tebe. Zgodan je i ležeći položaj. Prije podoja možeš potaknuti let down (ili kad ga dijete izazove) pa pusti prvi mlaz da isteče u krpu ili ručnik. 2-3 sata doji na istoj dojci, a po potrebi i produžuj vrijeme za pola sata, a drugu dojku izdajaj ako se prepuni, opet samo da popusti napetost. Možeš dijete češće dizati da podrigne jer puno zraka progutaju i to im smeta.

Kad ti počne curiti, a ne treba, da spasiš majicu možeš dlanovima pritisnuti dojke i držati nekoliko sekundi.

Evo još nekih iskustava:http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-60542.html

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Čestitke na bebici
    Nadošlo ti je mlijeko i to je sve normalno, nabavi si jastučiće za grudnjak, najbolje platnene. Mora se uskladiti ponuda i potražnja, zato se nemoj izdajati, jer ćeš povećati količinu. Možeš se samo malo izdojiti prije početka dojenja da bebi olakšaš, za nekoliko dana će biti ok. Meni još uvijek zna teći mlijeko iz druge dojke dok je maleni na jednoj, imam jaki let down.
    Sretno!

Mimah je sve napisala dok sam ja odgovorila
    Posljednje uređivanje od fingertips : 20.07.2013. at 14:17

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jastucici za grudi su spas, sacuvat ces i grudnjake i majice, samo ih moras radi higijene redovito mijenjati.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni se vide preko grudnjaka i majice tako da ništa od toga. Po doma sam bez grudnjaka, a za vani ne stavljam kad se vidi...

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala vam, cure, na čestitkama i savjetima! Spasile ste me! I dalje curkamo, ali puno, puno manje, a i beba je puno sretnija jer odmah može uloviti cicu. Primjenila sam metodu minimalnog izdajanja prije podoja, tek toliko da napetost u i oko same bradavice popusti da beba može odmah krenuti cicati. Sretnija ja, sretnija ona. Isto tako, potakle ste me da probam položaj kolijevke, odgađala sam to zbog epiziotomije...i baš nam je dobro bilo...sad kombiniramo kolijevku i ležeći, ovisno o tome da li mi se leži ili sjedi . Cicke su se preporodile, nisu više onako napuhane, ne budim se u lokvici mlijeka , a zadnja dva podoja mogli smo odmah krenuti, bez početnog izdajanja. Juhuuuuuuu!!! Za sad cicke zračim što više mogu. Kakve su platneni jastučići od Rode?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Uzivajte, a ako zapne, tu smo!

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Molim pomoc ako netko ima isti problem...
    Beba je stara 5 tjedana, samo dojena i to na zahtijev, ali u zadnje vrijeme imam jaki let down pa beba sise najvise par min i onda se pocne buniti, plakati, odmicati, a mlijeko curi i vidim da ne stigne progutati. Nije nam pomoglo ni izdajanje, ni mjenjanje polozaja... bojim se da ne moze popiti dovoljno i da ostane gladna! pomoc molim

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Nama je pomagalo izdajanje u više navrata i češće podizanje da podrigne.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I ja se izdajam, bojim se da nakon tih par min sisanja joj nije dosta i da ostane gladna ;-(

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam, na savjet sos savjetnice, zbog jakog let downa počela prakticirati zavaljeni položaj kod dojenja ( imaš filmova na Youtubeu - nurture ili nurturing position).
    Sad je malo bolje, ali noću kad se prepune obavezno jastuk za dojenje iza i oko sebe, bebu na sebe, ja napola drijemam. U tom položaju mi često podrigne dok još cica.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

A koliki vremenski vam traje podoj?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Lara6 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim pomoc ako netko ima isti problem...
    Beba je stara 5 tjedana, samo dojena i to na zahtijev, ali u zadnje vrijeme imam jaki let down pa beba sise najvise par min i onda se pocne buniti, plakati, odmicati, a mlijeko curi i vidim da ne stigne progutati. Nije nam pomoglo ni izdajanje, ni mjenjanje polozaja... bojim se da ne moze popiti dovoljno i da ostane gladna! pomoc molim
    Lara, osim zavaljenog položaja (da je dijete iznad dojke tj. da sila teže odmaže toku mlijeka) koji su cure već navele, možeš nuditi istu dojku unutar 2-3 sata i dužiti to vrijeme za pola sata ako se i tako muči s prejakim tokom. Ako se druga dojka prepuni, izdoji samo da popusti napetost.

Kažeš, ako izdojiš da prvi mlaz isteče u gazu ili krpu ne pomaže?

Kako inače dijete napreduje? Koliko pokakanih i mokrih pelena imau 24 sata? Muče li je grčevi, eksplozivne, zelenkaste stolice? Kakvog je općeg stanja?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Lara6, možda ti beba ima grčeve? Kad ih muče grčevi, onda nemaju kontinuitet na cici, nego piju, puštaju, plaču...
    Izdajaš prije podoja? Možda da povečaš izdojenu količinu? Kod nas je to izdajanje riješilo problem prenapuhanih bradavica i nije bilo let downa.

Kad sam već tu , da li curenje mlijeka iz druge cice dok dijete siše ikad prestane ili uvijek i druga cica curi dok dijete povlače iz svoje 'hranilice'?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Prestane nekad, uglavnom.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se vide preko grudnjaka i majice tako da ništa od toga. Po doma sam bez grudnjaka, a za vani ne stavljam kad se vidi...
    Ovisno, koje koristiš. Isprobala sam već i prije razno razne i nikad nisam bila 100 % zadovoljna. Sada sam naišla na ove i zaista su famozne: http://www.crobebe.com/index.php/com....html?Itemid=0
    Ne propuštaju, ne spadaju, puno upijaju i uz to se ne vide preko grudnjaka i majice. Skuplji su od dm-ovih i sl., ali vrijede taj novac! (ne treba ih par puta dnevno mijenjati - jedne na dan su sasvim dovoljne.).
    Ja bez jastučića ne bi mogla.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Lara6Kad sam već tu , da li curenje mlijeka iz druge cice dok dijete siše ikad prestane ili uvijek i druga cica curi dok dijete povlače iz svoje 'hranilice'?
    A.ima skoro 6 mjeseci, a meni jos curka, ko slapovi niagare

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    A.ima skoro 6 mjeseci, a meni jos curka, ko slapovi niagare
    Utješno .

Mo Cassino avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

meni također mljeko pretjerano curi i uz to žlijezde u grudima mi strašno otvrde i bole me....strah me ako izdojim tek toliko da pritisak nestane da bi mi moglo doći do upale a to nikako ne želim proći .....help?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Beba je Leona iz potpisa? Sad ima 23 dana?

Koliko često doji? Koliko dugo? Kako piški i kaka? Kako je napredovala do sad? Kako su tvoje dojke, osim toga što su prepune?

Ako si izdojiš da ti napetost popusti, ne bi trebalo doći do zastoja, ali važno je da beba učinkovito doji. Možeš si pomoći toplim oblozima neposredno prije podoja i hladnim između podoja. Kad beba doji, masiraj rukom te kvržice prema bradavici, tjeraj mlijeko da izađe.

Mo Cassino avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

dada beba je Leona.a dojim ju odprilike svaka 2-3 sata da dobije na težini.prije je dojenje trajalo podosta kratko a sada traje oko pola sata,ponekad i malo duže.kakanje i pišanje je redovno i dobro....skoro svako dojenje joj se mijenja pelena.napredovala je super.sada zadnje vaganje u petak je imala 2.980....sad vjerovatno ima i 3 kilice.pa prvenstveno dosta kvržica imam i bole me.bradavice su ok jer ih mažem al mi se uz lijevu pojavila još u rodilištu neka mekana kvržica tamnija i nikako ju se nemogu riješiti.dosta me boli u području sisa prema pazuhu,neznam dal je to zbog težine i veličine grudi (imam G veličinu nažalost).inače mi curi iz njih al evo danas mi se također desilo da sam sjedila u kuhinji i doručkovala i shvatila sam koliko jako curim tek kad mi je poplavilo gaćice i uložak...znači cijela majica,cjele hlače i gaćice.....strahota!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A jooooj, kad se samo sjetim ... jedna utješna, s vremenom se ponuda i potražnja ustale pa i cicke prestanu nekontrolirano curiti. Znala sam noću promijeniti i po 4 majice. Imam dosta manje cice , ali me bolilo u tom području kojeg spominješ kad bi mi se cice napunile, a rješavala sam to laganim kružnim masiranjem tijekom dojenja. Ne trebaš jako stiskati, ja ponekad jesam, misleći da će biti efikasnije, ali onda me to kasnije bolilo još više.

Mo Cassino avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

istina.totalno više boli ako se jače stisne pa ću probati laganije i manje...nadam se da neće doći do nekakve upale

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •