Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: djeca i bajke

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Molim preporuku za knjige o grčkoj mitologiji za djecu 5+ i još neke dobre knige koje čitate s svojim klincima.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naklada Nika ima zgodne knjizice. (mitologija i povijesne)
    Ovdje!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

"Najljepše priče klasične starine" Gustava Schwaba...što se mitologije tiče. Inače Sonji smo nedavno kupili knjige "Čarobnjaštvo", "Zmajologija" i "Egiptologija" već se mjesec dana doslovno ne odvaja od njih a i obožava Harrya Pottera. Ak se sjetim još nekih napišem

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imas na Djeca 6-9 topic o tome sto se cita.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

yaya tko je izdavač/izdavač - gdje ste kupili "Čarobnjaštvo", "Zmajologija" i "Egiptologija" to mi se čini jako zanimljivo

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj alanovamama prvotno napisa
    yaya tko je izdavač/izdavač - gdje ste kupili "Čarobnjaštvo", "Zmajologija" i "Egiptologija" to mi se čini jako zanimljivo
    Planetopija... imaš ih u gotovo svim većim knjižarama....Mi kupili u Profil Megastoru...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Thanks

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Što se slikovnica tiče, ima raznih izdanja bajki i neke za manju djecu su jezično stvarno loše. Neke su predugačke s brdo detalja da se pogubim i ja i izgubim nit. Neke su skraćene tako da se ne kuži poanta. Tako da uglavnom malo interveniram dok čitam. Ali ako pročitam sve okrutnosti kako piše, nisam primijetila da mu to smeta.
    Obično se zapikne za jednu bajku onda stalno hoće nju, valjda dok skroz ne progrunta njene poruke. Negdje sam pročitala da si dijete od bajki koje već pozna samo odabere neku koju stalno traži u određenom periodu-neku koja mu trenutno treba, da bi prevladalo neki strah. Onda promijeni.
    Bajke valjda na neki sugestivni način prenose poruke, djeluju drukčije, ne skroz racionalno. U toj dobi oni vjeruju u čarolije, negdje sam čak pročitala da nije loše neke poruke djetetu prenijeti izmišljanjem malih bajki ili izmišljanjem čarolije ili heroja koji ga npr. čuva (čini mi se u Najsretnije dijete u kvartu, koja mi opet u nekim dijelovima i nije baš sjela).
    Od crtića moj najradije gleda Bambija već jako dugo, jako puno puta. Vrlo uživljeno. Meni je pretužno ono kad izgubi mamu, a mog sina to stalno muči i uvijek pita "a gdje je mama?" I nikako mu nije jasno da lovci hoće ubiti životinje. Ne znam što da mu kažem, ovdje Bambijeva mama nije oličenje zla koje treba biti kažnjeno, kuži to i on. Možda mu to još nisam trebala dat. A opet hoće samo njega gledat??
    Ježurku obožava i zna napamet. I knjigu i uglazbljeno. Prihvatio ga je od prve s takvim oduševljenjem i nije se odvajao od njega. Vjerojatno jer je lijepo napisan, za razliku od mnogih slikovnica koje su mi koma. Opet, i ja sam čula nekih negativnih komentara koji mi nisu skroz jasni, u stilu da propagira vrijednosti kao moj skromni dom, ne idem ja nikud od kuće, živim svoj mali život i nek me niko ne dira i ne čuje i ne vidi...hm. Ako netko zna ovo objasniti pliz, možda sam već ugrozila budućnost svog djeteta???

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tulip prvotno napisa
    Ježurku obožava i zna napamet. I knjigu i uglazbljeno. Prihvatio ga je od prve s takvim oduševljenjem i nije se odvajao od njega. Vjerojatno jer je lijepo napisan, za razliku od mnogih slikovnica koje su mi koma. Opet, i ja sam čula nekih negativnih komentara koji mi nisu skroz jasni, u stilu da propagira vrijednosti kao moj skromni dom, ne idem ja nikud od kuće, živim svoj mali život i nek me niko ne dira i ne čuje i ne vidi...hm. Ako netko zna ovo objasniti pliz, možda sam već ugrozila budućnost svog djeteta???
    Nemam pojma..samo znam da i Sonja obožava Ježurku pa se ne opterećujem previše...iako mi se sviđa to što kažeš nikuda od doma... Osim toga nema ništa loše u tome da nauči na skromnost i cijeniti to što ima on a ne netko drugi.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joooj,ja ne znam kako da te price pricam svojoj curici.tako su mi surove i okrutne..a opet,ja sam ih slusala i nisam imala traume od njih.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam baš danas probala R.(za 17 dana 3 god)pričati Snjeguljicu i kad sam joj prvi put spomenula ime bilo je"I ja ću papati snjegulicu!Amo u dućan kupi sadoled!!" I eto priča naglo završi .Inače obožava Crvenkapicu ali u verziji starije braće.Išla je kod bake motorom nestalo"čorbe"došao vuk koji je kao policajac naplatio kaznu jer nema kacigu i....tako svašta nešto .U biti puno manje krvi a ipak moderno poučna.Mojima svašta pada na pamet.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •