-
Imam ja jedan jako fin recept za "burek",koji moja mam zove ŠARENI!
Radi se sa korama (ja osobno kupujem od pekarne Zagreb,ima u kauflandu).
Malo mi je problem sa mjerama namirnica,jer ja sve od oka stavljam.
Za jedan pleh od pečnice ide cca 500-600 gr mljevene junetine,1 šalica (za bijelu kavu)riže,1 glavica luka,začini.
Riža se skuha na pola.Procijedi.Luk se nareže na sitno,dinsta i doda se meso te začini (malo soli, vegete, bibera, mlj.crvene paprike,peršin).Dinsta se isto do pola.
U to se umiješa polukuhana riža,maknuti sa štednjaka.
Staviti u nauljen pleh 2 kore,nadjev,1kora,nadjev i tako do kraja.Na vrh 2 kore,malo pouljiti.
Peći na 200 stupnjeva dok ne porumene kore,a do tada prokuhati oko 2 dcl slane vode.Zaliti lagano burek kada porumeni i ostaviti u toploj pečnici (ugašenoj)još 10ak minuta da omekša.Uz to super ide zelena salata i rajčica!!!
Eto, to je to.Ja sam donjela curama na posao pa su oduševljene bile.
Nije loše probati!!
dobar tek
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma