Pa ovako.Posto sam i sama Bosanka, odnosno rodjena sam u Sarajevu, vrlo dobro znam sta je pravi Bosanski burek a taj nikako nije sa krompirom. Naprotiv, pravi burek je sa dosta mesa, pola ili kila i dosta luka, cetiri glavice luka ili vise po zelji i bibera i nicega vise. Jufke se razvijaju sto tanje.
jufka:
Stavis brasno i so i dodajes vode i mjesis dok ne dobijes ni tvrdo ni meko tijesto. Pustis tako da tjesto stoji najmanje pola sata.Onda izvadis iz posude,razvaljas,onda rastavis na dvije loptice. Onda obadvije loptice tijesta razvijes na mali krug, pomastis uljem i stavis opet da stoji jedno sat i poslije rukama razvlacis, tako je jednostavno.
Nera ako si iz Sarajeva znas sigurno kakav je Burek kod Sarajlica u buregdzinici, jer svaki sarajlija uglavnom tu jede burek jer je najbolji u gradu ali nije sa krompirom. U Sarajevu necete nigdje naci burek sa krompirom. To se zove sareni burek i moze se napraviti ali niej pravi burek, ni slucajno,Posto ste spomenuli idem praviti burek, nisam bas odavno.mmmmmmmmm!!!!