Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: Maslac

  1. #1
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,464

    Početno Maslac

    Trebam pomoć, do sada sam radila kolače sa margarinom za kolače, ali sada bi htjela sa maslacem.
    E sada, napravila sam vanili kiflice sa Dukatovim maslacem i ispale su slane.
    Jel znate za neki maslac na tržištu a da nije slan?
    Posljednje uređivanje od Cathy : 07.01.2012. at 21:17

  2. #2
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    Koji god sam koristila, nijedan nije slan. Vindija, Zdenka, Veronika, Bohnec, K-plus.

  3. #3
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Ni Lidlov nije slan

  4. #4
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,464

    Početno

    A od čega su mi onda kiflice drukčije, nego kada radim sa margarinom za kolače, nije mi jasno????????????

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    da nisi stavila sol umjesto šećera?

  6. #6
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,464

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da nisi stavila sol umjesto šećera?
    Ne, nisam.
    Nije u stvari da su jako slane, nego onako... drukčije su.
    A sutra trebam raditi tortu i u biskvit ide maslac, pa se bojim da opet ne zeznem.........
    Posljednje uređivanje od Cathy : 07.01.2012. at 22:00

  7. #7
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Koji god sam koristila, nijedan nije slan. Vindija, Zdenka, Veronika, Bohnec, K-plus.
    Tako i ja!

    Tih slanih maslaca ima, ali na njima baš piše da su slani.

  8. #8
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ja stalno radim s maslacem, fakat nije slano. Možda ti je drugačije jer si navikla ne margarin koji ne daje nikakav okus.

  9. #9
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,464

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stalno radim s maslacem, fakat nije slano. Možda ti je drugačije jer si navikla ne margarin koji ne daje nikakav okus.
    Može biti, valjda bu biskvit ispao ok....

  10. #10
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    I ja radim sa maslacem, mora ti ispasti dobro

  11. #11
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stalno radim s maslacem, fakat nije slano. Možda ti je drugačije jer si navikla ne margarin koji ne daje nikakav okus.
    da, i ja mislim ovako
    ja već jako dugo umjesto margarina u kolačima koristim putar ili svinjsku mast (u gužvarama ili starinskim suhim kolačima)
    a i par mjeseci kupujem domaći maslac koji nije slan, odnosno ja ni ne kužim da su ovi kupovni preslani jer inače volim slanije

  12. #12

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    ja ne koristim margarin (od kad znam koliko je štetan, jedno tri godine) najsretnija sam kad imam Veronikin maslac ( i sir i mlijeko i vrhnje i sirutku i mlaćenicu i svaštaaaa... oni su mi najbolji). Nisam primjetila da mi je slanije, dapače kolači sa maslacem su punog mirisa i okusa. Maslac kupim u većoj količini, pa zamrznem u manjim mjericama.
    Uvijek mi bude drago kad čujem da je netko izbacio margarin iz svoje kuhinje (mada za to treba i financijske "hrabrosti"), ali eto, Veronika ima maslac od 1 kg po cijeni od 40 kn. Samo da se ne "pokvare".
    Još samo da se uspijem riješiti rafiniranog ulja, gdje bi mi bio kraj
    Posljednje uređivanje od marijanada : 08.01.2012. at 14:29

  13. #13
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Meni su upravo kolaci s margarinom, pogotovo kreme ne bas ugodnog okusa.
    Maslac mi je puno bolji.
    Mozda se samo trebas naviknuti na novi okus.

  14. #14
    Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    3,816

    Početno

    Ja više volim raditi s maslacem, baš radi malo drugačije okusa kolača.
    Pita od jabuka (biskvit) su mi posebno dragi.

  15. #15
    Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Postovi
    88

    Početno

    Gdje sam prije stavljala margarin sada stavljam maslac i uvijek mi je okus bolji, bilo to slano ili slatko.

  16. #16
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    (mada za to treba i financijske "hrabrosti"), )
    mene putar izađe jeftinije kada kupujem domaći (ok, skuplji je od margarina, ali dobro...), kod nas je kila 30 kn
    a što sve pravite na maslacu? ja ga osim u kolače stavljam u krem juhe, ali ništa ne pržim na njemu, a negdje sam nedavno čitala da netko pravi klopu na maslacu

  17. #17

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    mene putar izađe jeftinije kada kupujem domaći (ok, skuplji je od margarina, ali dobro...), kod nas je kila 30 kn
    a što sve pravite na maslacu? ja ga osim u kolače stavljam u krem juhe, ali ništa ne pržim na njemu, a negdje sam nedavno čitala da netko pravi klopu na maslacu
    frigam jaja, teleće bržole, šnicle na naglo...

  18. #18

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    di se to kupuje maslac od kile?

  19. #19
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    U Veroniki i sl. Tipična cijena je 40kn.

  20. #20
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    a kako skladištite kilu maslaca?
    ja ga rabim za sve... kolače, kruh, ispod pekmaza , povrtne juhe ...
    ali svejedno stoji neko vrijeme ... i onda muku mučim jel dobar ili nije ...
    jel mu može štogod biti u roku trajanja?
    pretpostavljam da može jel je to "živi" proizvod ...
    jednom sam bacila skoro cijelu kilu ... učinilo mi se da je navuko nekakav miris pa nisam htjela riskirati.

    dalke, kad kupite kilu maslaca gdje ga i u čemu držite?

  21. #21
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    narežeš na manje komade i zamrzneš.

    mi maslac koristimo samo za "putar i kruh".
    i božićne kolače.

  22. #22
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga osim u kolače stavljam u krem juhe, ali ništa ne pržim na njemu, a negdje sam nedavno čitala da netko pravi klopu na maslacu
    Ja imam mali trik - jako često radim variva, čorbe, a ne volim zaprške. Umjesto toga, radije dugo i polako dinstam povrće na otopljenom maslacu, na minimalnoj, laganoj vatri, polako povremeno nadolijevajući vodu. I onda mi ispadne lijepo gusto varivo

  23. #23
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Obično napunim plastičnu posudu za lakše mlataranje po frižideru, po stolu itd. a ostatak pretopim u ghi i taj može stajati koliko te volja. Za kuhanje koristim ghi, recimo za palačinke.

  24. #24
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    .
    ali svejedno stoji neko vrijeme ... i onda muku mučim jel dobar ili nije ...
    jel mu može štogod biti u roku trajanja?
    ja kupujem po pola kile, takvo im je pakiranje i stoji mi u frižideru dok ne potrošim (često mi ode na brzinu kad pravim kekse, ali onda opet, kao sada, već mi duže vrijeme stoji u frižideru jer još imamo keksa od Božića)
    na ovom mom piše rok trajanja od mjesec dana
    nisam nikada zamrzavala, ali čini se zgodno, za svaki slučaj

  25. #25
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ja kupujem po pola kile, takvo im je pakiranje i stoji mi u frižideru dok ne potrošim (često mi ode na brzinu kad pravim kekse, ali onda opet, kao sada, već mi duže vrijeme stoji u frižideru jer još imamo keksa od Božića)
    na ovom mom piše rok trajanja od mjesec dana
    nisam nikada zamrzavala, ali čini se zgodno, za svaki slučaj
    a gdje kupujes maslac, na placu ili negdje drugdje?

  26. #26
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    ja kupujem maslac od kile na placu u manjim mljekarama (npr Veronika).

    a sad još jedno praktično
    idete jesti putar i pekmez ... i šta napravite?
    a) vadite cijelu količinu putra van iz frižidera i čekate da se malo omekani ili
    b) odmah odvojite potrebnu količinu i nju onda vadite van iz frižidera ili
    c) potrebnu količinu lagano zagrijete na vatri da omekša?
    Posljednje uređivanje od ninik : 10.01.2012. at 12:15

  27. #27
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Prvo, tu kilu razdijelim u posudice, pa dio stavim u zamrzivač, a jednu koristimo.
    Onu koju koristimo, ako se kojom srećom sjetim izvaditi ranije iz frižidera, onda se lijepo maže.
    Ako se ne sjetim - onda mažemo tako tvrdo. Ali tada znam napraviti tost, pa se na toplom kruhu ipak lijepo razmaže.

  28. #28
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    a sad još jedno praktično
    idete jesti putar i pekmez ... i šta napravite?
    a) vadite cijelu količinu putra van iz frižidera i čekate da se malo omekani ili
    b) odmah odvojite potrebnu količinu i nju onda vadite van iz frižidera ili
    c) potrebnu količinu lagano zagrijete na vatri da omekša?
    d) zlopatim se nožem i prepuštam friško tostiranom kruhu da omekša ružno iskrezubane komadiće maslaca.

  29. #29
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Davore, majke ti, možeš li ijednu rečenicu razumljivo napisati?

    Dakle, Davor uzme tvrdi maslac, u desnu ruku stavi onaj nazubljeni kuhinjski nož (od svadbenoga bešteka) i onda struže ili reže na tanke listiće i pati se.
    Maže na ugrijani kruh koji taj maslac rastapa.
    I onda, Davor vraća maslac u hladnjak.

  30. #30
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Režem maslac na tanke šnitice i preko toga pekmez.
    Posljednje uređivanje od enchi : 10.01.2012. at 14:47

  31. #31
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    apricot pogodila si sve osim nazubljenosti noža. (nemam strpljenja čekati da se putar otpusti)

  32. #32

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    ja ga režem kao sir ali na tanko i tako slažem na kruh i lagano stisnem nožem da ne ispada, ne volim kad je rastopljen.

  33. #33
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    apricot pogodila si sve osim nazubljenosti noža. (nemam strpljenja čekati da se putar otpusti)
    pa da
    ja o naZUBljenom nožu
    ti o isKREZUBanom putru

    eto ti savršene proteze od nas dvoje

  34. #34
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Izvadim sve, čekam da se omekša i onda ga vratim nazad.

    A jel pazite da pažljivo očistite nož od pekmeza prije nego pođete mazati drugu šnitu maslacem?
    Ili isprljate maslac pekmezom i ostavite drugima iza vas da ga takvog jede? :smajlićkojidavimuža:

  35. #35
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    1. svugdje koristim maslac, izbacili smo margarin ima vec dugo
    2. nazalost kupujemo samo maslac u ducanu, tako nam je najzgodnije
    3. rezem na tvrdo tanke fetice pa poplocam kruh
    4. mrzim kad je maslac umazan, cistim nozem maknem taj dio prije povratka u frizider

  36. #36
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,333

    Početno

    da se još ispacka i medom?
    ima neki crtić gdje lik jede kruh s maslacem, marmeladom od jagoda i medom. Probala jednu noć u napadu žudnje za slatkim. Njam!

  37. #37
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Uvijek jedan noz za maslac, drugi za pekmez.
    I mi tostiramo kruh da otopi maslac.

  38. #38
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Čemu bezveze prljati dva noža? Ja samo dobro obrišem nož od čistu koricu kruha i onda mogu nesmetano mazati drugu šnitu

  39. #39

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    U Veroniki i sl. Tipična cijena je 40kn.
    prvi put čujem za to

    u Splitu toga nema ili..?

  40. #40
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    A ja ne jedem putar. Ni margarin, naravno. (Ni majonezu, ni senf, ni....)
    Meni je sve to nepotrebno (i fuj). Koja sam ja ...

  41. #41
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    prvi put čujem za to

    u Splitu toga nema ili..?
    to ti je relativno mala mljekara iz Desinića (Zagorje)
    imaju odlične mlječne proizvode, od pravoga mlijeka, kako kažu
    ne znam dostavljaju li u split, možda da ih nazoveš i pitaš gdje sve distribuiraju

  42. #42
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

  43. #43
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,714

    Početno

    tekst za obožavatelje maslaca (i one koji će to tek postati ) http://istineilaziohrani.blogspot.co...vo-maslac.html
    Posljednje uređivanje od sirius : 10.01.2012. at 20:54

  44. #44

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    tnx, darling

    na stranicama te berde imaju samo kajmak od Veronike, ali pitati ću za maslac

  45. #45
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,714

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    tnx, darling

    na stranicama te berde imaju samo kajmak od Veronike, ali pitati ću za maslac
    sigurno imaju. ako nema , a ideš u Metro ponekad, probaj "Zagrebački putar" okrugla čašica 250 g mislim da je proizvođač "Bohinec" ili tako nešto, oko 13 kn, ali jako fini.

  46. #46

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    tnx sirius, probati ću

  47. #47
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje kupujes maslac, na placu ili negdje drugdje?
    da, kod nas na pijaci, otkrila sam ih prije dva, tri mjeseca
    zovu se Mala mljekara d. d. i iz Valpova su
    od njih uzimam i mlijeko i vrhnje

    zimi držim putar u špajzi koja je hladna, odnosno odrežem nekoliko komada i stavim u onu kutiju za mazanje, ali u posljednje vrijeme mi je u špajzi gužva pa je sav putar u frižideru
    ja nožem iskopam par grumena na kruh, ostaivm da omekša (za to vrijeme radim drugo - zakuham kavu, pravim čaj, stavljam M. na lonku ili tako nešto) i onda mažem
    mi uglavnom ne doručkujemo zajedno, MM ili spava ili radi, ali ako skupa jedemo putar, svatko ima svoj pribor

  48. #48
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    Hvala

  49. #49

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    da, kod nas na pijaci, otkrila sam ih prije dva, tri mjeseca
    zovu se Mala mljekara d. d. i iz Valpova su
    od njih uzimam i mlijeko i vrhnje

    zimi držim putar u špajzi koja je hladna, odnosno odrežem nekoliko komada i stavim u onu kutiju za mazanje, ali u posljednje vrijeme mi je u špajzi gužva pa je sav putar u frižideru
    ja nožem iskopam par grumena na kruh, ostaivm da omekša (za to vrijeme radim drugo - zakuham kavu, pravim čaj, stavljam M. na lonku ili tako nešto) i onda mažem
    mi uglavnom ne doručkujemo zajedno, MM ili spava ili radi, ali ako skupa jedemo putar, svatko ima svoj pribor
    Ja isto kod njih kupujem maslac. Imaju "štand" odmah pored onih što prodaju svježe kore za savijače, mlince i sl.

    Imam jednu malu zamjerku na njihov maslac. Piše na kutiji rok trajanja 1 mjesec, ali čini mi se da je to manje. Nakon dva do tri tjedna počne dobijati neki blago kiselkasti miris (iako je cijelo vrijeme u frižideru). Jednom sam u kolače u kremu stavila maslac koji je bio star 2 tjedna i drugi dan kolači su bili kiseli. Inače, ako stavim svježi ili maksimalno do 1 tjedan starosti, kolači i sve drugo je fenomenalno.

    Pakiranje im je nešto malo manje od 0,5 kg (12,50 kn).
    Posljednje uređivanje od Švrćo : 11.01.2012. at 15:02

  50. #50
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Molim vas za odgovor, u cemu je bitna razlika (osim u pakiranju, i ukusu) kod skupljih maslaca i ovih jeftinijih? Kod mene ih ima od 4-12 eur/kg. Zasto je jeftini toliko jeftiniji, i kako se moze prepoznati eventualna muljaza (mislim na maslac iz privatnih mljekara itd...) ?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •