imam tri kg trešanja a nemam ideje što bi fino od toga mogla sprčkati u jedno popodne?
imam tri kg trešanja a nemam ideje što bi fino od toga mogla sprčkati u jedno popodne?
Ima neki receptić na netu za pekmez od trešanja i banana. Napraviš koju malu bešećernu teglicu za djecu, ispečeš kolač i ostatak staviš u zdjelu da se ovako pozoba.![]()
flopice, ako ih još niste pojeli, kod tebe ima fine rakije, pa napravi ovo za zimu (savjete o detaljima može ti dati babyboys - ona to radi, ja ne jer nemam svoje trešnje): http://www.coolinarika.com/recept/liker-od-tresanja/
Moj E. bi ih smazao u dva dana...
A za tehnološke stvari ovisi da li su trešnje hruštovke ili neke mekane - tvrde trešnje nisu pogodne za štrudlu i ostale vrste kolača, ali su mi najbolje za jelo.
Inače, ja redovito radim kompot za zimu... eh, ne znam gdje mi je recept od toga, ali ide otprilike ovako:
Sterilizirati staklenke ili ih oprati u perilici. Trešnje očistiti od peteljki i vrlo kratko uroniti u vruću vodu, pa odmah preliti hladnom (možda će malo popucati, ali će podstanari izaći ako ih ima). Složiti u staklenke i zaliti šećernim sirupom - skuha se voda sa šećerom i limunskom kiselinom (ne puno, na vrh noža na litru tekućine - to je za konzerviranje i za čuvanje lijepe boje). Ne znam napamet omjer, ali tu sam našla neke opće upute:
http://www.savjetnica.com/kako-napraviti-kompot/
Nakon toga pasterizirati.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.06.2013. at 09:40
pojedi ih
mi smo u petak kupili 3 kg tresanja od ličanke što
nosi robu na more
više ih nema
šteta finih domaćih trešanja (pretpostavljam da su tvoje takve)
ne pojesti ovako (meni su trešnje najmilije voće)
a ako baš hoćeš raditi grijeh prerađivanja onda glasam za kompot
ili pekmez
Ja sam radila marmeladu od tresnje, jos unutra dodala svjezu mentu, domace korice narance, star anis, cimet i vanil secer! Ludilo je, ja je na zlicu jedem![]()
Imaš. onaj kolač od jogurta na koji pobacaš voće. Meni je prošli put otišlo skorp kilo i pol trešanja.
napravila sam
za liker nemam rakije jer sam je sprašila u višnjevac i orahovac
za đem nemam vremena ni đemfixa
za štrudlu nemam volje, iznajeli smo se već
za zamrzavanje nemam veliki zamrzivač
tako napravih kompot
hvala svima na prijedlozima!
Slatko od trešnja, sa orasima.
1 na 1 omjer šećera i trešnja. Ostavi trešnje cijele, samo povadi koštice.
Kuhaj kratko da se sve sažme, pusti sok a ostau trešnje cijele. Ubaci orahe.
Voila, dobar tek.