Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: što s tri kile trešanja?

  1. #1
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno što s tri kile trešanja?

    imam tri kg trešanja a nemam ideje što bi fino od toga mogla sprčkati u jedno popodne?

  2. #2
    amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013
    Postovi
    171

    Početno

    spremi u škrinju!

  3. #3
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    pošalji ih meni ja znam šta bi s njima

  4. #4
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Ima neki receptić na netu za pekmez od trešanja i banana. Napraviš koju malu bešećernu teglicu za djecu, ispečeš kolač i ostatak staviš u zdjelu da se ovako pozoba.

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    flopice, ako ih još niste pojeli, kod tebe ima fine rakije, pa napravi ovo za zimu (savjete o detaljima može ti dati babyboys - ona to radi, ja ne jer nemam svoje trešnje): http://www.coolinarika.com/recept/liker-od-tresanja/

    Moj E. bi ih smazao u dva dana...

    A za tehnološke stvari ovisi da li su trešnje hruštovke ili neke mekane - tvrde trešnje nisu pogodne za štrudlu i ostale vrste kolača, ali su mi najbolje za jelo.

    Inače, ja redovito radim kompot za zimu... eh, ne znam gdje mi je recept od toga, ali ide otprilike ovako:

    Sterilizirati staklenke ili ih oprati u perilici. Trešnje očistiti od peteljki i vrlo kratko uroniti u vruću vodu, pa odmah preliti hladnom (možda će malo popucati, ali će podstanari izaći ako ih ima). Složiti u staklenke i zaliti šećernim sirupom - skuha se voda sa šećerom i limunskom kiselinom (ne puno, na vrh noža na litru tekućine - to je za konzerviranje i za čuvanje lijepe boje). Ne znam napamet omjer, ali tu sam našla neke opće upute:
    http://www.savjetnica.com/kako-napraviti-kompot/

    Nakon toga pasterizirati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.06.2013. at 09:40

  6. #6
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    pojedi ih
    mi smo u petak kupili 3 kg tresanja od ličanke što
    nosi robu na more
    više ih nema
    šteta finih domaćih trešanja (pretpostavljam da su tvoje takve)
    ne pojesti ovako (meni su trešnje najmilije voće)
    a ako baš hoćeš raditi grijeh prerađivanja onda glasam za kompot
    ili pekmez

  7. #7
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Strudla. Mljac.

  8. #8
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Ja sam radila marmeladu od tresnje, jos unutra dodala svjezu mentu, domace korice narance, star anis, cimet i vanil secer! Ludilo je, ja je na zlicu jedem

  9. #9
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Imaš. onaj kolač od jogurta na koji pobacaš voće. Meni je prošli put otišlo skorp kilo i pol trešanja.

  10. #10
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    napravila sam
    za liker nemam rakije jer sam je sprašila u višnjevac i orahovac
    za đem nemam vremena ni đemfixa
    za štrudlu nemam volje, iznajeli smo se već
    za zamrzavanje nemam veliki zamrzivač
    tako napravih kompot
    hvala svima na prijedlozima!

  11. #11
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    napravila sam
    za liker nemam rakije jer sam je sprašila u višnjevac i orahovac
    za đem nemam vremena ni đemfixa
    za štrudlu nemam volje, iznajeli smo se već
    za zamrzavanje nemam veliki zamrzivač
    tako napravih kompot
    hvala svima na prijedlozima!


    Ja imam još tri staklenke lanjskih višanja (bilo ih je puuuno, previše) ali trešnje uvijek odu prve i zimi su jako fine... mljac!

  12. #12
    Puella avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Postovi
    34

    Početno

    Pojedi ih

  13. #13
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Slatko od trešnja, sa orasima.

    1 na 1 omjer šećera i trešnja. Ostavi trešnje cijele, samo povadi koštice.
    Kuhaj kratko da se sve sažme, pusti sok a ostau trešnje cijele. Ubaci orahe.
    Voila, dobar tek.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •