Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Osip od jarunske vode

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno Osip od jarunske vode

Tako mi Dalmatinci prvi put usli u jarunsku vodu, nismo se uopce kupali, nego samo do koljena.

Posljedica - gnjojni cirevi po cijelom tijelu, najvise na guzi jer je par sekundi sjeo na pjesak bez pelene...
    Dio cireva je puknuo kroz dva dana pa sad ima ogromne kraste. Dobili smo neku kortikosteroidnu kremu za mazanje koja je usput i antibiotik. Diprogenta ako se dobro sjecam.

Pitanje je sljedece - da li je jos netko imao takvo iskustvo i moze li bez ove kreme ikako?

Kremu ne smiju koristiti dojilje i trudnice, nije preporucljivo voziti dok je koristis, pa mi bas ne zvuci prihvatljivo za jednog dvogodisnjaka i rado bih je izbjegla ako je ikako moguce.

Redovito ga tusiramo, drzimo bez odjece da su ranice na zraku, ne pada mi vise nista na pamet.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jesi li sigurna da je od vode? Moj mlađi je redovito tako reagirao na travu u dobi od godine dana. Nisam ga smjela pustiti u travu golih nogu, a naročito je bilo gadno kad je prvi put u sezoni krenuo puzati i sjediti u travi. Pojavljivalo se dvije sezone. Nemam više pojma kako se to liječilo, ali dugo je trajalo i prošlo. Znam da je dobio dijetalnu prehranu, ali kako je to bilo dok je imao oko godinu dana, nisam ništa posebno mijenjala u prehrani jer on ni inače nije jeo čokoladu, masno i slično u toj dobi.

Inače, moje dijete je i dan danas alergično na svakakve biljke (dišne alergije) a dok je bio mali, pojavljivalo se i na koži, baš ovako kako opisuješ, bez obzira da li je jezerska voda bila blizu ili ne. Za utjehu - nakon njegove druge godine kožne alergije su potpuno prestale, ali dišne su ostale.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.07.2013. at 22:27

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cim ga je doktorica vidjela pitala je da li je bio u nekoj vodi stajacici, jer se navodno to tako prenosi pa smo mi povezali s Jarunom, jer je to jedina takva voda s kojom je bio u doticaju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam se u Jarunu okupala davno davno i svaki put sam dobila nesto po kozi. Tako da u priče o čistoći Jaruna ne vjerujem.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 24.07.2013. at 08:56

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

voda je nekad cisca, nekad manje cista
    mi se kupamo godinama na Jarunu, nikakve promjene na kozi nikada
    ni mi veliki ni djeca

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Možda i je od Jaruna, možda mu je osjetljiva koža, ne reagira svatko isto. Mi smo se ove godine okupali u Jarunu četiri-pet puta, isključivo na velikom jezeru, na malo ne idemo, kupa se i beba, svi smo OK, voda djeluje čista.
    Diprogentu sam jednom mazala za alergijsku reakciju na koži, pomogla je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •