ola svima, probat ću bit što preciznija i trebam vaš savjet i pomoć:
imam otvoren dopust 3 godine, rodila 8/2012 i prekidam ga sa 30.8.2013. zbog vraćanja na posao u dogovoru sa poslodavcem (moja plaća veća od MM)
MM je zaposlen za stalno, no njegovom poslodavcu je "van pameti" da tata ide na roditeljski dopust i ne želi mu dati pisanu suglasnost.
Postoji varijanta da se MM prijavi na firmu prijatelja na puno radno vrijeme.
Za par dana idem na HZZO predati zahtjev za prekid mog roditeljskog sa 30.8.2013. Pretpostavljam da nije moguće da odmah predam zahtjev da tata nastavi
dopust zbog te njegove potvrde poslodavca koja je potrebna ili ?? Znači, dal najprije MM bude morao dati otkaz u postojećoj firmi i prebaciti se u firmu
prijatelja pa tek onda može na dopust? Postoje li rokovi da još mora čekati onda neko vrijeme da bi mu frend dao suglasnost ili to može napraviti odmah kod prijave na novu firmu? Ako se dogodi da ja prekinem dopust - kako funkcionira onda - ide sve na "zamrzavanje" ostatka i mogu li onda tražiti opet korištenje ali za MM? ima li kakvih "posljedica" ako je ta neka rupa između korisnika korištenja tog roditeljskog dopusta?
Pomagajte !!