-
Molim savjet, lupocet cepici
Beba od 10 mj mi je dobila temperaturu (skoro 39 rektalno) i stavljala sam joj lupocet cepic (polovicu) i stalno je izlazio iz guze makar sam stisla guzove. Onda sam drzala prstom misleci bude se unutra cepic otopio, ali nista. Curilo je van (ne znam dal bas sve ili je ipak nesto ostalo). Sad nakon 2h beba ima istu temperaturu. Za 2h mogu ponovno staviti cepic pa molim savjet kako da to uspjesnije napravim. Jel bi pomoglo da cepic na kratko stavim u frizider?
Na godisnjem smo u mjestu bez ambulante i ljekarne pa mi je stvarno vazno spustiti temperaturu! Molim pomoc!!
-
Koliko beba ima kila i koji lupocet cepic? Ako ima blizu 8 ili vise kila ide cijeli cepic od 120 mg. Ako stavis u frizider bude se jos sporije otapao. Probaj, nakon sto stavis cepic, okrenuti dijete na bok i tako drzati koliko uspijes. Poslije, dok cekas da temp padne, stavi dijete u kadu s mrvicu hladnijom vodom nego inace, tako ce ga voda malo ohladiti.
-
Ja ovak radim.djete u kadu sa tolpom vodom do pupka.postepeno hladim tu vodu i poljevam ga,osim po glavi.oko 30min.onda mjerim,i stvljam cepic.
Noge skvrcim i dignem prema prsima,cak malo ponekad stavim mrvicu kreme na guzu,kad ga stavim,noge izravnam o stisnem jedna uz drugu 1-2min.
Stavljam ga palcem,tako kad ga ugurnem,palac bude kao "cep" i onda noge dole..
Nadam se da ce pomoci
-
Sorry zaboravih, prije nego noge izravnam stisnem guzove,i onda ih spustim.
Jooj nadam se da si me skuzila sad
-
Ovo je meni uvijek bila noćna mora... a na tolikoj temperaturi se brzo rastopi, i sve iscuri. Ono što sam skužila, treba ga mrvu dublje gurnuti da ga guza proguta, ali naravno ne pregrubo ni prebrzo.
Uh, mrzim čepiće!
Ali zato ubijek u kući uz paracetamol imam i ibuprofen (dalsy), baš radi ovakvih nedoumica je li iscurilo ili nije.
-
Ja zato svojima nakon 6 mj. nisam ni stavljala cepice, puno mi je jednostavnije bilo dati sirup.
-
Evo samo da vam javim da sam uspjela! Malo prije stavljanja cepica u guzu, sam ga stavila na kratko u frizider jer bi mi se u protivnom vec u ruci rastopio. I onda sam napravila kako ste napisale, nogice na prsa i malo dublje sam ga stavila, stisnula guzove i to je to.
Prvi puta me bilo strah da ne bi prejako gurnula pa mi je zato valjda stalno ispadao, a i od ove vrucine se topio jako brzo pa je bilo vise vani nego unutra.
Puno hvala na savjetima!
-
Vasno da ste uspjeli,i da temp.pada!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma