Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: udarac u lijevo rebro

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno udarac u lijevo rebro

Molim Vas za iskustvo i rijeci utjehe((. dijete je palo sa visine od nekih 40 cm na guzu,na travu ali se bocno udarila u lijevo rebro-otprilike gdje je pupak pa lijevo. kod dr. na dodir prilikom pregleda nije se zalila na bol. medjutim,mene je ipak jaaaako strah je dr.nije rekla na sta da obratimo paznju ako se sta desi...tako,sad ja samo u nju ispod oka gledam a srce mi puca. naravno,necu reci da ju je cuvao moj mm koji je bio udaljen od nje sto svjetlosnih godina kad je pala!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zaboravila sam reci za mm da ga trenutno moje oci ne mogu gledati!!!"

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Lamy, koliko je staro dijete? Pretpostavljam da je maleno kad si tako zabrinuta. Da te utješim, većina djece koje ja znam je palo s kreveta npr. pa je bilo sve ok. Opasno bi bilo da je palo na potiljak..zbog potresa mozga
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 24.07.2013. at 20:49

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hajde , smiri se biti će toga jos.
    pala je na guzicu u travu, doktor je napravio pregled, ništa ju ne boli .
    Rekla bih da popijes kavicu sa muzem i odmoris malo , ali obzirom da je kasno mogao bi ti kofein skoditi ( pa smisli neku zamjenu ).

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

od jada si ljuta na muža, nije on namjerno zeznuo svoje dijete, to mu je sigurno dobra pouka za ubuduće, a sa svojom ljutnjom na njega nećeš sebi ništa dobro priuštiti, samo dodatnu svađu , govorim iz iskustva

Da djetetu nešto je sigurno bi ti to vidjela, vjeruj mi, zato ti je najbolje da zažmiriš i staviš iza sebe, tamo svi mi stavljamo takve strahove, a ima ih dosta iza svih nas

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Curici je pet god. ne bi mene sve ovo plasilo da nisam na glupom internetu procitala da ukoliko rebro probije tkivo moze biti svasta nesto,a prvi simptomi su otezano disanje. naravno,ja sada samo posmatramo da li dise plitko ili duboko-mada pojma nemam kako inace dise...hvala vam puuuuno...bas sam se zabrinula

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da joj je puklo rebro bolilo bi je sigurno. i to ne malo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Draga oka,smatram se jedinom mamom na svijetu koja se plasi padova i udaraca. a moj mozak nazalost prestane biti objektivan u ovakvim situacijama.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stvarno, nije muž kriv i ja nastojim svojoj 5- godišnjakinji ne biti stalno za petama

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    Curici je pet god. ne bi mene sve ovo plasilo da nisam na glupom internetu procitala da ukoliko rebro probije tkivo moze biti svasta nesto,a prvi simptomi su otezano disanje. naravno,ja sada samo posmatramo da li dise plitko ili duboko-mada pojma nemam kako inace dise...hvala vam puuuuno...bas sam se zabrinula
    Dijete visine metar palo je sa 40 cm na guzicu pa se otkotrljao na bok.
    Ne pretrazuj internet ženo , tamo ćeš naći sto treba i ne treba .
    Da je rebro probilo bilo sto već bi na Rebru bili.
    isto tako da je disanje plitko i otezano , i to bi primjetila.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nije se otkotrljala na bok,nego se udarila u ivicu ploce sa koje je pala(((

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

al nije pala s 40 cm na tu plocu?
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 24.07.2013. at 21:18

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Cucala je na toj ploci koja je visine oko 40 cm. sa nje je pala na guzu i prilikom pada se udarla od ivicu ploce. pala je direkt n guzu na travu.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kako ti se inače curica izražava? Petogodišnjaci većinom mogu jako dobro izreći kako se osjećaju i šta ih boli.

Nemoj me krivo shvatiti, jel ti imaš fobiju od padanja i udaraca? Meni se takav pad zbilja ne čini ništa strašno, ali ako će ti biti lakše prati je noćas.
    I nek me netko ispravi ako griješim, ali kad rebro probije tkivo trebalo bi bolit poprilično, ili?

Nemoj kavu, popij nešto žestoko s mužem. Nije on kriv r nije ni dobro da petogodišnjakinji dahće za vratom

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo sad sam joj pogledala mjesto udarca i vidi se da ce poplaviti-biti prava modrica. malo sam je pipnula i rekla je da je boli. naravno,pokusavam da sebe ubijedim da mora udarac da boli((inace je dobro...crtala je,pjevala,jela...sad ide spavati

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Draga oka,smatram se jedinom mamom na svijetu koja se plasi padova i udaraca.
    ne kužim što si htjela reći

No uglavnom normalno je da si tolko zabrinuta

Moj mali je pao, krivo stao sa stopalom i pao na betonski rubnik na kičmu
    Imao je ogromnu modricu i bol u stopalu. Drugi dan se nismo niti sjetili toga.

Da je nešto prestrašno već bi se vjerovatno vidjelo, da je napuklo ili puklo odmah bi bila kao krpa i povraćala...
    Dječje kosti su mekane i prilagođene za sve takve padove i udarce...
    Ostaje nam samo naš strah i to je normalno. i 99posto j da joj nije ništa

Umirem od straha svakodnevno od kad otvorim oči do kad zatvorim i moram se nositi sa tim, gutati i okretati glavu i samo se nadati da će sve biti u redu. U protivnom mogu put ludnice )

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala puuuuuno na podrsci. stvarno covjeku mnogo znaci kad te neko shvata i prikaze situaciju iz drugog ugla-koji ne znaci smak svijeta kao kod mene...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Molim Vas za iskustvo i rijeci utjehe((. dijete je palo sa visine od nekih 40 cm na guzu,na travu ali se bocno udarila u lijevo rebro-otprilike gdje je pupak pa lijevo. kod dr. na dodir prilikom pregleda nije se zalila na bol. medjutim,mene je ipak jaaaako strah je dr.nije rekla na sta da obratimo paznju ako se sta desi...tako,sad ja samo u nju ispod oka gledam a srce mi puca. naravno,necu reci da ju je cuvao moj mm koji je bio udaljen od nje sto svjetlosnih godina kad je pala!!!!!!!!!!!
    A gdje je to rebro u visini pupka? Rebra zavrsavaju vise gore. I zasto nisi pitala doktora da ti objasni gdje su rebra i sto se dogadja kad rebro pukne? Pa ne bi morala brinuti.
    Djeca padaju i udaraju se. To je normalno.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nemoj se ljutiti na MM-a,moj je dosad N. klepio vratima od auta kad je imala 1,5g (nije primjetio da se nije odmaknula dovoljno) i neki dan je zalupio vratima od sobe a njeni prsti bili u stoku.... (malo je onako,handrkasta i nagla osoba,stalno ga upozoravam da uspori i pazi kad je ona u blizini)
    Sreca,losa vrata pa imaju lufta i nije joj nego malo ustipnulo jagodice....dovoljna mu je kazna bila sto je pozelenio od straha kad je vidio sto je napravio!
    Vjerujem da je i tvome bilo tako,a i kad je rijec o 5ogodisnjakinji stvarno ne bi ni ja ocekivala da joj visi iznad glave...a i to nije garancija da se nece nista dogodit!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lamy, cure su sve rekla, nešto ozbiljnije bi se vidjelo.
    Normalno je da pada, normalno je da ima modricu (koja zna biti stvarno ogromna - ljubičasta, pa zelena, pa žuta i treba joj dani i dani da prođe), normalno je da mjesto udarca boli i svakako je normalno da dijete od 5 godina i samo istražuje bez da mu je netko pored guzice.
    I pusti muža da živi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lamy, sve ok?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala dragom Bogu,sve je ok. Ima ljubicastu veliku modricu,ali ne spominje da je boli)))))))))). hvala na podrsci....puuuusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •