Od poroda je proslo vec 3 i pol mjeseca. Imam zdravu i veselu djevojcicu a nasu pricu zelim podijeliti s vama.
Naime, rodila sam u Karlovcu. Termin je bio 4.4.2013. a ja sam u bolnici ostala 1.4. cekajuci svoje trudove. Trudnoca je vecinom prosla uredno s tim da mi je u brisu cerviksa radjenom u 30.tjednu trudnoce nadjen enteroccocus faecalis i njega sam lijecila nekakvom vag.kremom na preporuku ginekologa. U bolnici su pod napomenu stavili streptoccocus agalacticae i rekli da cu radi te bakterije, prije samog poroda, primiti injekciju da se beba ne bi zarazila.
Medjutim, 9.4. rano ujutro sam dobila trudove i otisla mi je plodna voda. Premjestili su me u pripremnu sobu, babica me dolje uredila i samo su cekali kad ce mi se trudovi pojacati da me mogu porodit vaginalno. U tim jakim trudovima, iznenada sam dobila groznicu i visoku temperaturu ( 37,8 ) i svi se strcali oko mene, dali mi apaurin i jos nesto intravenozno. Nakon nekog vremena, glavni ginekolog dolazi k meni i govori da cu morati na hitni carski jer mi se taj streptokok uznemirio i da je velika opasnost za mene i bebu porodit me prirodno. Pristala sam na spinalni carski rez. Doveli me u operacionu salu, okrenuli na bok i anesteziologinja mi je dala anesteziju. Taman kad je operacija zapocela, ja sam se pocela gusiti i pala sam u polu komu. Oko sebe sam cula sve sto se dogadja, poceo je zivi metez, zbrka, ozivljavali su me, gurali nekakav zrak kroz grlo da pocnem disati, sibali mi u venu nekakve lijekove, ni sama ne znam sto. Grozan osjecaj koji nikad vise ne bih htjela osjetiti ni pozeljeti ga nekome. Uglavnom, dok su mene anesteziolozi ozivljavali, dva ginekologa su izvadili moju curicu ciji sam plac negdje u daljini cula. Sasili su oni mene, odveli me u sok sobu u kojoj sam lezala jos 5 sati da pocnem samostalno disati. Nakon sto sam prodisala, odveli su me na odjel poslije poroda. Dosao je pedijatar koji mi je rekao da je beba pobrala tu bakteriju i da ce biti jedan dan na promatranju u inkubatoru. Bebu sam vidjela tek drugi dan, obadvije smo primale antibiotike 7 dana. Pustene smo kuci s urednima nalazima. U mom otpusnom pismu pismu pise da sam carski rez podnesla bez ikakvih komplikacija.zanimljivo! Poslije mi je jedna doktorica rekla da iskreno nisu znali sto ce se na porodu dogoditi ni sa mnom ni s bebom. Zato nam je samo dragi Bog spaio zivote!
![]()