Pozdrav svima!
Moja beba ima nepuna 2 mjeseca i neurorizicna je. Rodjena je sa 2200g, sad ima oko 3500g.
Trebam savjet u vezi koristenja autosjedalice na kolicima.
Imam ova kolica i sjedalicu http://azbaby.co.za/media/catalog/pr...s_forest_1.jpg
Na preporuku prijateljica, nisam uzela kolica sa korpom za novorodjencad, nego sam planirala da svoju bebu vozim u autosjedalici montiranoj na kolicima.
Kao sto rekoh, neurorizicna je i preventivno smo krenuli na vjezbe (zasad ne pokazuje odstupanja). Fizioterapeutkinja kaze da se njoj nikako ne svidja polozaj bebe u toj autosjedalici na kolicima, da je ona jos mala za to i da je vozim u lezecem polozaju. Takodje je rekla da je ta sjedalica bas strma i pitala da li je to sjedalica za vece bebe (a nije, sjedalica je deklarisana od 0 do 13kg).
S druge strane, ja sam na drugim forumima vidjela da se autosjedalica bas forsira kod neurorizicne djece, konkretno da sprijeci izvijanje u c luk i zabacivanje glavice unazad. Kad sam rekla to fizioterapeutkinji, ona kaze da to bas i nije tacno, jer je to pasivan polozaj i beba ne moze da mrdne.
Molim komentare![]()