Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Porod u kadi u petrovoj

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Porod u kadi u petrovoj

Zanima me da li je itko ovdije rodio u kadi u petrovoj ove godine, kakva je procedura, koliko se plaća i dal je obavezan trudnički tecaj u petrovoj za prisustvovanje supruga na porodu?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Petrovoj se više ne može roditi u vodi.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvarno? Zasto?
    Mislim, predpostavljam zasto, ali sto je sluzbeno objasnjenje?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tečaj je mislim 400 kn

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ozbiljno? Od kada i zasto? :/

Početno

Zato što su kadu koristili kao suvenir i sakupljač prašine, kojeg su na tečajevima pokazivali ali naglašavali da je to nešto što oni svojim ženama/sebi ne bi dozvolili, i onda su pad zanimanja prikazali kao 'eto, bili smo u pravu, žene ne žele rodit u vodi'

Čula sam od više ljudi koji su bili na tečaju da su o kadi govorili kao o nečem groznom, i opasnom, čemu su oni popustili jer je to sad moderno...

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato što su morali vratiti poseban CTG koji su koristili za kadu. U Vinogradskoj postoji kada.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam ja radjala Sankara (vidi potpis) babica je rekla da ce ukinuti kadu zbog premalog interesa ili nesto slicno. Onda su je imali, i ja sam bila neko vrijeme, ali sam rodila vani zbog prevelikog trbuha (???) (a Mihael je rodjen u kadi ).
    Kad sam radjala Mihaela ta babica je bila odusevljena porodom u vodi, par dana prije Sankarovog rodjenja sam ju zvala pa je rekla da ima 'nesto bolje za mene', da se razocarala u kadu, da nije to to itd. Dakle, ona je promijenila misljenje i izgubila entuzijazam (nikad nisam saznala sto je to bolje sto je spremala za mene :>) tako da je samo cekala izgovor da me izvadi van iz kade. Kad sam dosla na drugi porod nije bila njena smjena pa me babica koja je tada radila bez problema smjestila u vodu, kad je ona dosla ujutro, odmah je digla ogorman cirkus oko toga da ce beba biti prevelika, da bi i na suhom moglo biti komlikacija, da kako su me mogli smjestiti unutra itd. (nikakvih komplikacija nije bilo).
    Takodjer, dok je bila entuzijasticna mi je pricala kako su prakticki svi u bolnici protiv te ideje (poroda u vodi), kako joj je zbog toga jako tesko, ali da ce se boriti, da je to odlicna stvar itd. Poslije je rekla da voda samo usporava trudove (meni doista na prvom porodu jest), da nema nikakvih prednosti, a da oni imaju vise posla (kod poroda u vodi cijelo vrijeme mora netko biti s rodiljom, i opcenito ima vise zahtjeva za porod u vodi.)
    Nisam sigurna je li ona popustila pritiscima iz okoline, je li sam zakljucila da porod u vodi nema prednosti, sto je uzrok a sto posljedica, ali njeno misljenje se drasticno promijenilo za 13,5 mjeseci koliko je bila razlika izmedju mojih poroda.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Netočno je da se ne može roditi u kadi u Petrovoj. To sam i ja prije par mjeseci pročitala na forumu, ali pitala sam direktno doktoricu Gašparović koja radi porode u vodi u Petrovoj- imaju kadu, i može se roditi u kadi u Petrovoj. Neznam otkud ta dezinformacija.
    Točno je da svoju kadu ne spominju na trudničkim tečajevima, a ja sam na svoje pitanje dobila znači potvrdan odgovor, uz opasku- mora biti terminski porod, nekomplicirana trudnoća, razmjerna veličina bebe i zdjelice, pretrage sve ok, itd, itd... u svakom slučaju, ja sam stekla dojam da je vrlo teško doći do prilike roditi u kadi u Petrovoj s obzirom na njihovu sklonost da kod svake trudnice nađu nešto potencijalno patološko (kao kod mene "hidrocefalus" u 24.tjednu- a od hidrocefalusa ni "h").

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam mislila da je ovo porvjereno jer mi je babica rekla da ce ju maknuti (kad sam bila na porodu sa Sankarom).

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam bila prošle godine na tečaju
    rekli su "... kada je tu ali ne postoji interes, dok ju nismo imali svi su pitali za nju a sada stoji prazna..."
    stvarno nije billo nikakvih negativnih stavova od strane liječnika

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja bih se osjećala užasno loše da idem tamo roditi u kadi. Radi cijele te anti propagande

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nije ni čudno da nepostoji interes kad niti ne spominju tu svoju kadu! Pa kome bi trebali reći, ako ne trudnicama na svom tečaju?!
    Osim toga, stekneš dojam da trebaš biti jedna od rijetkih "sretnica" koja ima normalnu trudnoću (nečuveno!) pa onda možda rodiš u vodi. A i tada, nikad se nezna, veliki je to rizik, porod...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zato petrova i nije dobro rodiliste za kadu

ona je referentni centar za rizicne trudnoce iz cijele hrvatske, a kada je iskorak prema normlanijem i prirodnijem porodu, sto nikako ne ide s petrovom

pretpostavljam da su htjeli malo popularizirati svoje roidliste, ali steta novaca i kada, bolje bi bilo smjestiti kadu u neko drugo zg rodiliste, imalo bi vise smisla a i zagrepcanke ne bi trebale putovati do rijeke...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    pa zato petrova i nije dobro rodiliste za kadu

ona je referentni centar za rizicne trudnoce iz cijele hrvatske, a kada je iskorak prema normlanijem i prirodnijem porodu, sto nikako ne ide s petrovom

pretpostavljam da su htjeli malo popularizirati svoje roidliste, ali steta novaca i kada, bolje bi bilo smjestiti kadu u neko drugo zg rodiliste, imalo bi vise smisla a i zagrepcanke ne bi trebale putovati do rijeke...
    Točno. Samo opet, suradnja među "konkurentskim kućama" baš nije za pohvalu . I među rodilištima, npr.SD/Petrova vlada hladni rat. Ne vjerujem da bi SD dobio kadu od Petrove...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je prestrašno :shock:

Ja sad prvi put čujem da u Petrovoj postoji kada. Pa koji će im $%&#&%$#$ kada ako ju ne žele koristiti.

Ma dajte cure koje spadate tamo, izborite se za tu kadu.

Ne mogu vjerovati.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure ja sam osobno zvala Petrovu i to dva puta i stvarno znam iz prve ruke da se kada ne koristi.

Njihov razlog s kojim idu van je što su imali posuđeni podvodni CTG koji su morali vratiti, a zbog malog interesa rodilja im se ne isplati ići u investiciju kupovanja novog uređaja.

(Mislim, u kadu tako i onako ne mogu ići rizični porodi, čemu onda konstantno snimanje ctg-a, a i zar se ne mogu poslušati otkucaji ručnim otoskopom, ili snimiti ctg na suhom pa onda vratiti rodilju u kadu???)

Pitala sam i da li će su u budućnosti početi ponovno koristiti. Rekli su da ne znaju.

Stvaran razlog da u Petrovoj ne postoji nikakav entuzijazam za kadu od strane njihovog osoblja i da se na sve moguće načine trudnice odvraćaju od takvog poroda.

Zanimljivo je da i Vinogradska ima kadu u kojoj je do sada obavljeno valjda 2-3 poroda. Za kadu tamo netko ni ne zna, niti govore da postoji.

Tako 2 zagrebačke kade skupljaju prašinu, a rodilje putuju u Rijeku.
    Zanimljivo, ali pretužno i prejadno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

baš žalosno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovak, ja sam uvijek htjela roditi u kadi. Obje trudnoće sam vodila u Petrovoj i kada sam drugi put bila trudna kada je već bila tamo. No kada sam vidjela stav osoblja prema toj kadi, odustala sam. Njih stvarno ona nije zanimala niti su je nudili trudnicama, a ja stvarno nisam htjela tražiti i skroz sam zgubila volju.

Moja frendica je prva koja je rodila u vodi u Vinogradskoj. Bilo je to prije točno 2 godine (malac ima rođendan krajem travnja).

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam bila 5.mj, trudna kad se moglo roditi u kadi u Petrovoj, znači negdje u 1.mjesecu ove godine. Fidji, očito su potpuno odustali od toga. Međutim, ono što je meni bilo čudno je što sam i tada na forumu pročitala da u Petrovoj nema vodenog poroda, a bilo je. Tako da oni očito cijelo vrijeme rade na tome da ne koriste tu svoju kadu.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam zvala Petrovu možda prije mjesec dana.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako 2 zagrebačke kade skupljaju prašinu, a rodilje putuju u Rijeku.
    Zanimljivo, ali pretužno i prejadno.
    Meni to sve skupa govori da ona teza da je porod u vodi nešto pomodno ne drži vodu.
    Jer za Rijeku se najčešće odlučuju žene koje žele što prirodniji porod, rooming in isl.(a ne prvenstveno porod u vodi, bar meni tako izgleda), a to se definitivno teže ostvaruje u dotičnim zgb. rodilištima nego u Rijeci.

I ovo je još jedan dokaz da nije osnovni problem u nedostatku sredstava nego u nedostatku voljie.
    Mislim, kukaju da nema sredstava, a 2 kade im skupljaju prašinu :? ...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

voljie=volje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jer za Rijeku se najčešće odlučuju žene koje žele što prirodniji porod, rooming in isl.(a ne prvenstveno porod u vodi, bar meni tako izgleda), a to se definitivno teže ostvaruje u dotičnim zgb. rodilištima nego u Rijeci.
    Da, mislim da je sve više onih koje tamo idu radi prirodnog poroda, a ne isključivo radi kade

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam saznala za kadu u petrovoj tek tu na rodama, nitko mi nije rekao za petrovu, a kaj je najbolje imala sam i žnjoru tamo, zbog onog znate, bolje će se prema vama ponašati i to....

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zanimljivo je da i Vinogradska ima kadu u kojoj je do sada obavljeno valjda 2-3 poroda. Za kadu tamo netko ni ne zna, niti govore da postoji.[/list]
    U Vinogradskoj postoji kada.

Jel itko pitao jel se ta kada i dan-danas koristi? Ja sam zainteresirana za porod u vodi, ali sam dosad bila uvjerena da je to jedino moguće u Rijeci - kako nemam nikoga tamo, niti ima itko vremena da ide samnom do Rijeke, odustala sam...

Zbilja me zanima, pa ako netko zna.... 8)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kada u vinogradskoj skuplja prasinu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

JA sam na pocetku trudnoce bila na pregledu kod doktorice PAvicic- Baldani privatno. Ali ona je inace ginekologinja u Petrovoj bolnici. Odmah sam joj ispricala kakav porod zelim (u vodi), a ona mi je odmah preporucila Postojnu ili Rijeku i rekla za stolcic da mi ga jos vise preporuca.

Uglavnom, zelim reci, ona koja radi u Petrovoj mi nije preporucila porod u vodi u Petrovoj i nije ga cak niti spomenula u bilo kakvom kontekstu! :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •