mi smo imali benjija (imamo ga još i danas) koji je od pikavca od 30 cm narastao u stablo od 2,5 m visine i izuzetno bujne krošnje.
svaki put u ljeto bi mu otpali listovi. smješten uz prozor. uglavnom, treba mu jako jako puno svjetla, ne podnosi vrućinu (onu uz zagrijani prozor), makar se ne voli pomicati, ipak ga treba redovito (ne prečesto) okretati jer strana koja nije uz svijetlo ne lista i otpada lišće. Kad je zemlja suha, onda se zaljeva (naš najveći tegl bio je zaljevan sa 2 l vode svaki 3 dan). Nije bio prskan vodom po listovima jer si nismo mogli priuštiti mokre podove i zašpricane zidove, ali sam ga ja zato barem jednom godišnje očistila sa vlažnom krpicom (da, da - list po list).

Zadnjih 3 godine izbcili bi ga ljeti na dvorište i onda bi doslovno "procvjetao", bolje reći prolistao. I bio je predivan.
No, pobrao je biljne uši (i to prestrašno). Tretirali smo ga mjesecima, i na kraju se sasušio. Skroz.
Muž nije želio odrezati krošnju (mrtva priroda u stanu) i onda nakon 5 mjeseci je zarezao stablo da si označio gdje će ga prerezati (mislili smo taj batrljak od stabla staviti van i pričekati). I onda, nakon 2 tjedna, izašo je jedan listić i doslovno, svakim satom iz tog batrljka počele su izlaziti male tanke zelene mekane grane sa listićem.. Sad izgleda prekrasno i šašavo nakon cca 1,5 mjesec, debelo stablo visine 80 cm isprepleteno tankim super lisnatim grančicama.

uglavnom, živ je. <3