Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 127 od 127

Tema: smrznuta jela za 13 obiteljskih dana na GO

  1. #101
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Moja obitelj nema problema sa smrznutim, jedu kad nema druge.
    Jeli bi da imam obaveze kao Apri , jeli su kad sam bila sa kćeri na liječenju u inozemstvu par mjeseci.
    uopce nemam problema sa tim , niti se grizem oko toga.

  2. #102
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Što bi onda on i djeca jeli da ti i na godišnjem moraš raditi?
    A niste doma, nego negdje u apartmanu.
    I restoran nije opcija (zbog udaljenosti, finacija ili štogod).
    Kuhao bi muž milijon posto, eventualno koji dan ja večer prije.

  3. #103
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    kuhali bi oni. nesto jednistavno. npr. pasta s mastom. tjestenina i u nju sve sto pase. jaja isto s mastom. manestrica od povrca. ni za jedno jelo ne treba vise od 15-20 minuta.
    bojim se putovati sa smrznutim jelima. to se sigurno odledi djelomicno.

  4. #104
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kuhao bi muž milijon posto, eventualno koji dan ja večer prije.
    Gledaj, kuhao bi i moj. Samo njegov i moj pojam kuhanja se bitno razlikuje.
    MM je kuhanje totalno nepoznati teren , a prihvaća samo pisane upute koje su dužine onih na parkiranju smrznutih njoka ili juhe u vrecici. Tako da bi i jelovnik bio takav.

  5. #105
    ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,165

    Početno

    Mi pripremimo dio obroka unaprijed za more: sirovu smjesu za ćufte; panirane teleće šnicle; "zapečeni" grah (moj verzija sa tikvicama, patlidžanima...) i dinstane batkiće; kupim i zaledim šiš i obične čevape jer su mi ovi koje kupujem bolji od onih na moru; uzmem i zaleđene domaće mahune (samo su blanširane) ... to mi je skroz praktično i tako radim već godinama ...

  6. #106

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    ja imam samo zimski jelovnik za cca 7 dana za dvije obitelji, no nije sve smrznuto:
    sarma, grah, pašticada/meso na saft

  7. #107

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Postovi
    712

    Početno

    ako jedete tako jednostavno onda stvarno nije problem
    moji su isto ostali sad sami na moru,
    ja sam im ostavila svježe i smrznuto povrće, hrpa salata, nešto mesa
    /dobro,mi imamo vrt pa uvijek nosim žao mi kupovati/
    kombinacije su ječam/riža/kus kus/proso sa povrćem
    kelj, mlado zelje, mahune ,blitva,mladi grah variva
    povrtne/ pileće juhe
    hrpa salata
    ko želi meso na naglo
    ponekad hladne salate/pečene tikvice, chery rajčice, paradajz, krastavci, kuhano jaje/
    ili kako što kome paše
    moji se dave u tome
    sve gotovo za najviše pola sata
    npr nasjeckaš i zamrzneš povrće koje možeš
    muž samo ispromješa,
    ma to ti može i starije dijete koje barata štednjakom

  8. #108
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Gledaj, kuhao bi i moj. Samo njegov i moj pojam kuhanja se bitno razlikuje.
    MM je kuhanje totalno nepoznati teren , a prihvaća samo pisane upute koje su dužine onih na parkiranju smrznutih njoka ili juhe u vrecici. Tako da bi i jelovnik bio takav.
    sirius, odgovarala sam piplici za konkretnu situaciju koju je navela, za svoju situciju i svojeg muža.

  9. #109
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, odgovarala sam piplici za konkretnu situaciju koju je navela, za svoju situciju i svojeg muža.

    znam, ali ima muzeva i muzeva.
    a nisu nam niti kriteriji sto se podrazumijeva pod kuhanje isti.
    sto vise gledam j.olivera u " ministarstvu prehrane" i sličnim emisijama, sve mi se vise čini da se vještina kuhanja prilično podcijenjuje kao nešto sto je samo po sebi razumljivo . Ipak je to nešto sto se mora naučiti , mora se imati motiva da se ući ako se ne zna . Ok, u našem podneblju je mentalitet takav da se obroci kuhaju, ekonomska situacija je u pravilu takva da su ruckovi iz dostave iznimka i tako...uvijek u obitelji netko kuha. Ali to je vještina koja se ući , ne nešto sa čime se rodis.

  10. #110
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ma sve ok, moram pohvaliti muža on kuha sasvim solidno (i juhe i variva, meso, priloge,...).
    Mada iskreno u zadnje vrijeme smo zanemarili tu njegovu vještinu, kuha samo povremeno.

    Nekako sam se nadovezala na apri, jer oni kuhaju stvarno jednostavno, jedu jednostavno,... sve iz jednog lonca.

    Hrpicu povrća i žitarica stavljenih u ekspres lonac, posoljenih koje samo traba upaliti u određeno vrijeme i za 15 minuta ugasiti, pa nakon plaže pojesti, mislim da stvarno svaki muž zna skuhati.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 30.07.2013. at 12:01

  11. #111
    Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Postovi
    1,748

    Početno

    Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    A kamo idete? Jesi sigurna da ces imati dovoljno veliki frizer tamo? Da ne bi ti nakuhala, a ono dve ladičice kad dođes lol
    Sad da malo pridonesem temi:
    Ajngemahtica na gusto
    Grašak s mrkvom i noklicama
    Punjene palačinke koje odmrznes direkt na tavici na malo maslaca
    Popečci od tikvica
    Please,ako ti se da , kako pravis ajngemahtec :D?

  12. #112
    LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    953

    Početno

    Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Please,ako ti se da , kako pravis ajngemahtec :D?
    Naravno
    Na malo maslaca poprzim sjeckanu mrkvu, celer, korabicu i pastrnjak. Na to dodam pileca prsa sjeckana na kockice..kad ulove boju, začinim (sol, papar, žličica one alanturine ala vegete) i dodam cca litru vode (kasnije lako dodaš još ako ti se čini pregusto)..kad je kuhano, dodam još dvije šake graška, malo prokuham i nakon toga ukuham noklice (na jedno jaje stavim 3 zlice brasna i 2 žlice ulja).
    Dobar tek!

  13. #113
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    ako ces kupovati gotovu salsu, nemoj. otkrila sam novu podravkinu izmisljotinu- tetrapak pasiranih rajcica sa zacinima. ona s cesnjakom me odusevila. odlicna je kao dip i za salsu. milion puta bolja od onih aknl benzova i kompanije.

    a sto se juha tice, kad god kuham krumpir ili tijesto od te vode radim juhu tako da ulijem paradajz i finito.

    i ponesi ekspres lonac

  14. #114
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ako ces kupovati gotovu salsu, nemoj. otkrila sam novu podravkinu izmisljotinu- tetrapak pasiranih rajcica sa zacinima. ona s cesnjakom me odusevila. odlicna je kao dip i za salsu. milion puta bolja od onih aknl benzova i kompanije.

    a sto se juha tice, kad god kuham krumpir ili tijesto od te vode radim juhu tako da ulijem paradajz i finito.

    i ponesi ekspres lonac
    nisam ja nikad probala ankl bens
    ali, ovo je dobar tip za šalšu

    nosim ekspres lonac i u njega trbam kuhinjske budalaštine
    na kraju ne nosim smrznutu hranu, nisam mogla prevaliti nikako
    ono što sam neki dan skuhala, jedno ručali mi, jedno mama, jedno svekrva

    tako da će biti kako bude

    eto sam ko one koje straže savjete, al na kraju nikoga ne poslušaju
    ne mogu, pa ne mogu

    a imala sam najbolju namjeru, majke mi

  15. #115
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Volimo mi tvoje kulinarske nedomice, uvijek na njima naucimo svasta.
    Dakle ipak na more ide lonac i novcanice, pa brzinska kupovina.
    Ponesi malo i svile i kadife za sladji zivot kad se dignes ujutro

  16. #116
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ahahahahaahahahahahahahahahah
    nisam luda svilu i kadifu izlagati visokim temperaturama

  17. #117
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    na kraju ne nosim smrznutu hranu, nisam mogla prevaliti nikako
    ......
    a imala sam najbolju namjeru, majke mi
    Tako je i MD lani nakon onog moj topica ostao praznog zamrzivača... a ni ljetos nije prošao ništa bolje.

  18. #118

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    Ma vidjet ćeš da nitko neće biti gladan...

  19. #119
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma ja bih radije prihvatila da su gladni nego da jedu suho

    ok, ok, nisam normalna

  20. #120

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    A gle, ne možeš sve kontrolirat... Eto, moji su dva tjedna skupa samnom trudnom 41+ tjedan jeli sama sranja jer se nije moglo drugačije... I zasad smo živi i zdravi bar koliko znamo

  21. #121
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja bih radije prihvatila da su gladni nego da jedu suho

    ok, ok, nisam normalna
    Hm, hajde dobro , ovo stvarno zvuči malo ekstremno.

  22. #122
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja bih radije prihvatila da su gladni nego da jedu suho

    ok, ok, nisam normalna

    A da li si ih pitala bi li oni to prihvatili?

  23. #123
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ona vrati svaki sendvič koji ponese na izlet ili slično
    mali pojede ono iznutra, kruh kasnije sam

  24. #124
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ona vrati svaki sendvič koji ponese na izlet ili slično
    mali pojede ono iznutra, kruh kasnije sam
    Moj isto vrati sendvice , ali sigurno iz drugacijih razloga :kupujeslatkise:
    Posljednje uređivanje od sirius : 31.07.2013. at 18:45

  25. #125
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moj isto vrati sendvice , ali sigurno iz drugacijih razloga :kupujeslatkise:
    x

    inače, niti MM ne kuha, ali peče roštilj. Je da ja moram pripremiti sve osim mesa/ribe.

    baš danas smo imali filee bakalara - one smrznute ledo, na roštilju. Brzo gotovo a stvarno je fino a nema niti puno kosti. I salata uz to

  26. #126
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ona vrati svaki sendvič koji ponese na izlet ili slično
    mali pojede ono iznutra, kruh kasnije sam
    Ovo je meni isto bio problem sa starijim... Rješenje smo našli u tome da nosi faširanac, rjeđe pohanac. Sendvič - nula bodova. Sad je lakše kad je veliki, obično nađe negdje neki grah koji se može pojesti žlicom.

    Mlađi bi pak jeo sendviče za doručak, ručak i večeru, ali ne s bilo kojim kruhom (može kukuruzni ili s maslinovim uljem, najbolje domaći klipići prerezani). Taj naručuje sendviče s humusom, ajvarom ili ribljom paštetom (nije za toplo doba godine). Ufff.... Razmazili smo tu našu djecu i sami sebe.

    Ont. na more za prvi dan planiram nositi gore spomenute faširance u frižider torbi + krumpir salatu ili grah salatu + kuhani kukuruz na klipu, da se ne moram zafrkavati s kuhanjem dok ne istražim resurse na licu mjesta. Obično sobom nosim zobene pahuljice, suhu tjesteninu i rižu (koja mi do kraja godišnjega izađe na uši), komad suhe šunke (zakon za carbonare i slično). Ostalo sam već spomenula.

  27. #127
    gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    194

    Početno

    Bravo apricot, dobro si napravila :D Ja nisam za smrznuto, radije nešto nabrzinu, a sada ima hvala Bogu povrća pa se svašta dade smisliti, a voće može podebljati obroke.

    Peterlin, ja tako obavezno nosim suhu pancetu - isto može u carbonaru, pole s pancetom, omlet, variva, a pojača obrok, da nisi gladan poslije njega.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •