Moja obitelj nema problema sa smrznutim, jedu kad nema druge.
Jeli bi da imam obaveze kao Apri , jeli su kad sam bila sa kćeri na liječenju u inozemstvu par mjeseci.
uopce nemam problema sa tim , niti se grizem oko toga.
Moja obitelj nema problema sa smrznutim, jedu kad nema druge.
Jeli bi da imam obaveze kao Apri , jeli su kad sam bila sa kćeri na liječenju u inozemstvu par mjeseci.
uopce nemam problema sa tim , niti se grizem oko toga.
kuhali bi oni. nesto jednistavno. npr. pasta s mastom. tjestenina i u nju sve sto pase. jaja isto s mastom. manestrica od povrca. ni za jedno jelo ne treba vise od 15-20 minuta.
bojim se putovati sa smrznutim jelima. to se sigurno odledi djelomicno.
Mi pripremimo dio obroka unaprijed za more: sirovu smjesu za ćufte; panirane teleće šnicle; "zapečeni" grah (moj verzija sa tikvicama, patlidžanima...) i dinstane batkiće; kupim i zaledim šiš i obične čevape jer su mi ovi koje kupujem bolji od onih na moru; uzmem i zaleđene domaće mahune (samo su blanširane) ... to mi je skroz praktično i tako radim već godinama ...
ja imam samo zimski jelovnik za cca 7 dana za dvije obitelji, no nije sve smrznuto:
sarma, grah, pašticada/meso na saft
ako jedete tako jednostavno onda stvarno nije problem
moji su isto ostali sad sami na moru,
ja sam im ostavila svježe i smrznuto povrće, hrpa salata, nešto mesa
/dobro,mi imamo vrt pa uvijek nosim žao mi kupovati/
kombinacije su ječam/riža/kus kus/proso sa povrćem
kelj, mlado zelje, mahune ,blitva,mladi grah variva
povrtne/ pileće juhe
hrpa salata
ko želi meso na naglo
ponekad hladne salate/pečene tikvice, chery rajčice, paradajz, krastavci, kuhano jaje/
ili kako što kome paše
moji se dave u tome
sve gotovo za najviše pola sata
npr nasjeckaš i zamrzneš povrće koje možeš
muž samo ispromješa,
ma to ti može i starije dijete koje barata štednjakom
znam, ali ima muzeva i muzeva.
a nisu nam niti kriteriji sto se podrazumijeva pod kuhanje isti.
sto vise gledam j.olivera u " ministarstvu prehrane" i sličnim emisijama, sve mi se vise čini da se vještina kuhanja prilično podcijenjuje kao nešto sto je samo po sebi razumljivo . Ipak je to nešto sto se mora naučiti , mora se imati motiva da se ući ako se ne zna . Ok, u našem podneblju je mentalitet takav da se obroci kuhaju, ekonomska situacija je u pravilu takva da su ruckovi iz dostave iznimka i tako...uvijek u obitelji netko kuha. Ali to je vještina koja se ući , ne nešto sa čime se rodis.
Ma sve ok, moram pohvaliti muža on kuha sasvim solidno (i juhe i variva, meso, priloge,...).
Mada iskreno u zadnje vrijeme smo zanemarili tu njegovu vještinu, kuha samo povremeno.
Nekako sam se nadovezala na apri, jer oni kuhaju stvarno jednostavno, jedu jednostavno,... sve iz jednog lonca.
Hrpicu povrća i žitarica stavljenih u ekspres lonac, posoljenih koje samo traba upaliti u određeno vrijeme i za 15 minuta ugasiti, pa nakon plaže pojesti, mislim da stvarno svaki muž zna skuhati.
Posljednje uređivanje od Anemona : 30.07.2013. at 12:01
Naravno
Na malo maslaca poprzim sjeckanu mrkvu, celer, korabicu i pastrnjak. Na to dodam pileca prsa sjeckana na kockice..kad ulove boju, začinim (sol, papar, žličica one alanturine ala vegete) i dodam cca litru vode (kasnije lako dodaš još ako ti se čini pregusto)..kad je kuhano, dodam još dvije šake graška, malo prokuham i nakon toga ukuham noklice (na jedno jaje stavim 3 zlice brasna i 2 žlice ulja).
Dobar tek!
ako ces kupovati gotovu salsu, nemoj. otkrila sam novu podravkinu izmisljotinu- tetrapak pasiranih rajcica sa zacinima. ona s cesnjakom me odusevila. odlicna je kao dip i za salsu. milion puta bolja od onih aknl benzova i kompanije.
a sto se juha tice, kad god kuham krumpir ili tijesto od te vode radim juhu tako da ulijem paradajz i finito.
i ponesi ekspres lonac![]()
nisam ja nikad probala ankl bens
ali, ovo je dobar tip za šalšu
nosim ekspres lonac i u njega trbam kuhinjske budalaštine
na kraju ne nosim smrznutu hranu, nisam mogla prevaliti nikako
ono što sam neki dan skuhala, jedno ručali mi, jedno mama, jedno svekrva
tako da će biti kako bude
eto sam ko one koje straže savjete, al na kraju nikoga ne poslušaju
ne mogu, pa ne mogu
a imala sam najbolju namjeru, majke mi
Volimo mi tvoje kulinarske nedomice, uvijek na njima naucimo svasta.
Dakle ipak na more ide lonac i novcanice, pa brzinska kupovina.
Ponesi malo i svile i kadife za sladji zivot kad se dignes ujutro![]()
ahahahahaahahahahahahahahahah
nisam luda svilu i kadifu izlagati visokim temperaturama
Ma vidjet ćeš da nitko neće biti gladan...
ma ja bih radije prihvatila da su gladni nego da jedu suho
ok, ok, nisam normalna
A gle, ne možeš sve kontrolirat... Eto, moji su dva tjedna skupa samnom trudnom 41+ tjedan jeli sama sranja jer se nije moglo drugačije... I zasad smo živi i zdravi bar koliko znamo
ona vrati svaki sendvič koji ponese na izlet ili slično
mali pojede ono iznutra, kruh kasnije sam
Ovo je meni isto bio problem sa starijim... Rješenje smo našli u tome da nosi faširanac, rjeđe pohanac. Sendvič - nula bodova. Sad je lakše kad je veliki, obično nađe negdje neki grah koji se može pojesti žlicom.
Mlađi bi pak jeo sendviče za doručak, ručak i večeru, ali ne s bilo kojim kruhom (može kukuruzni ili s maslinovim uljem, najbolje domaći klipići prerezani). Taj naručuje sendviče s humusom, ajvarom ili ribljom paštetom (nije za toplo doba godine). Ufff.... Razmazili smo tu našu djecu i sami sebe.
Ont. na more za prvi dan planiram nositi gore spomenute faširance u frižider torbi + krumpir salatu ili grah salatu + kuhani kukuruz na klipu, da se ne moram zafrkavati s kuhanjem dok ne istražim resurse na licu mjesta. Obično sobom nosim zobene pahuljice, suhu tjesteninu i rižu (koja mi do kraja godišnjega izađe na uši), komad suhe šunke (zakon za carbonare i slično). Ostalo sam već spomenula.
Bravo apricot, dobro si napravila :D Ja nisam za smrznuto, radije nešto nabrzinu, a sada ima hvala Bogu povrća pa se svašta dade smisliti, a voće može podebljati obroke.
Peterlin, ja tako obavezno nosim suhu pancetu - isto može u carbonaru, pole s pancetom, omlet, variva, a pojača obrok, da nisi gladan poslije njega.