Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
Stvar je u tome, kako kaže Peterlin, da se ljudi u takvim netipičnim, a tragičnim situacijama zbune, neznaju kako razgovarati s tobom, s tvojom obitelji, zapravo se istiltaju i onda samo postavljaju bedaste fraze poput onih koje si napisala u uvodnom postu (a nisi mogla negdje drugdje, nisi ovo, nisu ti ono...), nemora to uvijek biti sa zlom namjerom ali si ti emotivno potresena i doživljavaš to s jačim emocijama i osuđujuće. Moraš im reći da prestanu.
Da, ovo je često razlog za takve reakcije. Recimo, ja sam se oko ovoga najviše borila sa svojom mamom. Danima je radila pritisak na mene izjavama - Trebali su te ranije poroditi, zašto nisi inzistirala. Oni su doktori, trebali su znati, zašto nisi inzistirala, ja bi ih tužila i sl. Eto, baš zato nisam. Oni su doktori, nisam ja. Oni su možda morali znati a možda i nisu. Situacija je kod mene bila takva da baš ništa nije ukazvalo na katastrofu a trudnoću sam pratila i u bolnici i u privatnoj poliklinici. No vrijeme se ne da vratiti i uspjela sam objasniti da mi uopće ne pomaže, već me samo dalje tjera u očaj, pa se smirila. Vjerujem da sa takvima kaže da ti uopće ne olakšavaju situaciju ovakvim izjavama i zaključcima, da bi sigurno prestali.