prema kemiji i treba biti skeptičan(naravno mislim na nedovoljno istražene novosintetizirane tvari u kozmetici, a ne na znanost, da me ne bi tko napao)
meni je isto bilo stalno nadraženo od brijanja, dok nisam prešla na šećernu pastu - jer brijanjem češće "prčkaš", čupanje je možda veći šok za kožu, ali puno rjeđe...
mene to sad uopće ne boli i 99% dlačica ispod pazuha ode u jednom jedinom potezu, ostanu dvije-tri koje pinceta pokupi i bok.
no depilirati s šećernom pastom ako nemaš iskustva može rezultirati velikom boli, pa i podljevima, oderanom kožom itd doduše, jedan je način da se stekne iskustvoali neka se na to curice same odluče kad budu starije...najbolje je otići koji put kod kozmetičarke i gledati kako ona radi, iako... također je problem što mnoge kozmetičarke stvarno ne znaju raditi sa šećernom pastom...
ako je nadraženo od brijanja ja bih ovako:
provjerila da britvica nije tupa ili prljava (ili stalno nove ili dezinficirati između brijanja u alkoholnom octu, hidrogen peroksidu i sl.)
mijenjala pjenu/sapun ili sl. što koristim
mijenjala dezić koji koristim
nakon depilacije ne dezić nego neki hidrolat (hamamelis, stolisnik, lavanda, kamilica...), možda mrvica aloe vere
ah, što nam bi da se damo indoktrinirat na depilaciju![]()
baš me zasmeta kad netko kaže da je depilacija osnova higijenska navika, ajmo ne govorit takve stvari ljudi..