Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Skrpina

  1. #1
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno Skrpina

    Dobavila kilu netom ulovljene skrpine na otoku! Nisam joj bas vicna- sto cu s njom? Moze li na rostilj pa uz domaci kruh? Ili kako?

  2. #2
    rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    436

    Početno

    njami!
    može tako naravno. jedna od mojih omiljenih riba.
    ja ju prepržim na tavici, pa uvalim u šug od paradajza sa začinima da se još malo prokrčka. nešto kao brudet, ali ribu najprije popržim da ostane kompaktna...

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Dobavila kilu netom ulovljene skrpine na otoku! Nisam joj bas vicna- sto cu s njom? Moze li na rostilj pa uz domaci kruh? Ili kako?
    Može.
    Dobro je nasoli (riba voli sol), i natoćaj u limun i maslinovo ulje, peršin,češnjak.

    U istom aranžmanu može i u pećnicu, pola sata pokrivena, onda otkrij.

    Može kuhana u juhi od povrća (ili za to odreži samo glave).

    Bit će ti odlična kako god ju napraviš, fina, mekana, sočna bijela riba.

    Još imaš netom ulovljenu na otoku, to će biti vrhunska poslastica.

    (Pazi kod čišćenje, ima puno škrljuti i bodlji, oguli nožem sve ljuske. Unutra nema sitne kosti, lako se jede)
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 30.07.2013. at 10:02

  4. #4
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Možeš kako hoćeš!

    Moj popis:
    1,gradele
    2. Na lešo, pa poliveno umakom češnjak-peršin-maslinovo
    3. U pećnici s povrćem

    Brudete ne volim, ali kažu da je od škarpine odličan.

  5. #5
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Nasoliš je i nauljiš prije gradela?

    Nisam to probala, nekako mi maslinovo bolje ide na već pečenu ribu.
    Ima li kakve razlike (ako si probala i jedno i drugo)?

    Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Može.
    Dobro je nasoli (riba voli sol), i natoćaj u limun i maslinovo ulje, peršin,češnjak.

    U istom aranžmanu može i u pećnicu, pola sata pokrivena, onda otkrij.

    Može kuhana u juhi od povrća (ili za to odreži samo glave).

    Bit će ti odlična kako god ju napraviš, fina, mekana, sočna bijela riba.

    Još imaš netom ulovljenu na otoku, to će biti vrhunska poslastica.

    (Pazi kod čišćenje, ima puno škrljuti i bodlji, oguli nožem sve ljuske. Unutra nema sitne kosti, lako se jede)

  6. #6
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Obožovam škrpinu na sve moguće načine! Na gradele mi je najlipša, samo pazi kad je pečeš, meso joj se dosta raspada, brzo je gotova. Odlična je na lešo, na brudet! Ma svakako, samo je bitno da znaš da je ona stvarno brzo gotova.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Nasoliš je i nauljiš prije gradela?

    Nisam to probala, nekako mi maslinovo bolje ide na već pečenu ribu.
    Ima li kakve razlike (ako si probala i jedno i drugo)?

    Nasolim obavezno i u limun.

    Limun ju malo stisne.

    Maslinovo ulje ionako tek malo pluta u tom soku, a ta varijanta ulje-češnjak-peršin je svejedno uvijek u zdjelici kod posluživanja.

    Uvijek ribu kad je pečena dodatno polijem.

    Ali može i za pac prije, tko voli, kao kontinentalna varijanta za roštilj, stavlja se u pac malo prije roštiljanja.
    Ne pamtim kakva je razlika, možda nije nikakva.

    Kad se peče u pećnici bilo koja riba dodam ja još i malo bijelog vina.

    Preporučujem prije stavljanja u /ugrijanu/ pećnicu ulje zagrijati u tećici na vatri pa preliti vruće po ribi, isto ju stisne, manje se raspada.
    Zamalo sam krenula i s forama tipa - grančicom ružmarina i maslinovim uljem škrapaj dok se peče, pa stavi u onu rešetku za ribe na roštilju da se ne raspadne jer je škarpina mekana, ali nemam pojma gdje se nalaze i što uopće imaju na raspolaganju.

    Treba li im zapravo nešto u stilu piknik-apartman-godišnji odmor verzija.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 30.07.2013. at 11:49

  8. #8
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Napravila sam brudet i domacu pogacu. Fantasticno!!

  9. #9
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Najpametnija i najlipša solucija
    Mljac!!!

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ta riba ne može loše ispasti kako god je pripremiš. Obliz!

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ta riba ne može loše ispasti kako god je pripremiš. Obliz!
    Slažem se. I dodat ću da im posebno zavidim na mirisu i okusu koji su konzumirali danas jer je meni škarpina super, a nikad je u životu nisam jela kupljenu s koće, direkt iz mora.

  12. #12
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se. I dodat ću da im posebno zavidim na mirisu i okusu koji su konzumirali danas jer je meni škarpina super, a nikad je u životu nisam jela kupljenu s koće, direkt iz mora.
    zato valjda i spominješ pac!

    finoj friškoj ribi ne treba nikakav pac...

    škarpinu preferiram lešo ili na brujet!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •