Dobavila kilu netom ulovljene skrpine na otoku! Nisam joj bas vicna- sto cu s njom? Moze li na rostilj pa uz domaci kruh? Ili kako?
Dobavila kilu netom ulovljene skrpine na otoku! Nisam joj bas vicna- sto cu s njom? Moze li na rostilj pa uz domaci kruh? Ili kako?
njami!
može tako naravno. jedna od mojih omiljenih riba.
ja ju prepržim na tavici, pa uvalim u šug od paradajza sa začinima da se još malo prokrčka. nešto kao brudet, ali ribu najprije popržim da ostane kompaktna...
Može.
Dobro je nasoli (riba voli sol), i natoćaj u limun i maslinovo ulje, peršin,češnjak.
U istom aranžmanu može i u pećnicu, pola sata pokrivena, onda otkrij.
Može kuhana u juhi od povrća (ili za to odreži samo glave).
Bit će ti odlična kako god ju napraviš, fina, mekana, sočna bijela riba.
Još imaš netom ulovljenu na otoku, to će biti vrhunska poslastica.![]()
(Pazi kod čišćenje, ima puno škrljuti i bodlji, oguli nožem sve ljuske. Unutra nema sitne kosti, lako se jede)
Last edited by Nena-Jabuka; 30.07.2013 at 10:02.
Možeš kako hoćeš!
Moj popis:
1,gradele
2. Na lešo, pa poliveno umakom češnjak-peršin-maslinovo
3. U pećnici s povrćem
Brudete ne volim, ali kažu da je od škarpine odličan.
Obožovam škrpinu na sve moguće načine! Na gradele mi je najlipša, samo pazi kad je pečeš, meso joj se dosta raspada, brzo je gotova. Odlična je na lešo, na brudet! Ma svakako, samo je bitno da znaš da je ona stvarno brzo gotova.
Nasolim obavezno i u limun.
Limun ju malo stisne.
Maslinovo ulje ionako tek malo pluta u tom soku, a ta varijanta ulje-češnjak-peršin je svejedno uvijek u zdjelici kod posluživanja.
Uvijek ribu kad je pečena dodatno polijem.
Ali može i za pac prije, tko voli, kao kontinentalna varijanta za roštilj, stavlja se u pac malo prije roštiljanja.
Ne pamtim kakva je razlika, možda nije nikakva.
Kad se peče u pećnici bilo koja riba dodam ja još i malo bijelog vina.
Preporučujem prije stavljanja u /ugrijanu/ pećnicu ulje zagrijati u tećici na vatri pa preliti vruće po ribi, isto ju stisne, manje se raspada.
Zamalo sam krenula i s forama tipa - grančicom ružmarina i maslinovim uljem škrapaj dok se peče, pa stavi u onu rešetku za ribe na roštilju da se ne raspadne jer je škarpina mekana, ali nemam pojma gdje se nalaze i što uopće imaju na raspolaganju.
Treba li im zapravo nešto u stilu piknik-apartman-godišnji odmor verzija.
Last edited by Nena-Jabuka; 30.07.2013 at 11:49.
Ta riba ne može loše ispasti kako god je pripremiš. Obliz!