-
Porodiljni nakon isteka ugovora na određeno
Pozdrav svima! Ne znam ima li igdje ovakva tema, nisam uspjela naći.
Počela sam raditi 10.9.2012., ugovor na određeno do 31.8.2013. Na porodiljni pošla 7.1.2013.
Nisam imala dovoljno staža pa sam na 1600kn,ne znam jel to bitno. Trenutno sam znači na
porodiljnom dopustu. 18.8. beba će napuniti 6 mjeseci te ću preći na roditeljski dopust.
Međutim 12 dana nakon toga mi ovaj ugovor na određeno ističe. Što se onda događa?
S obzirom da sam porodiljnu naknadu stekla kao zaposlena, gubim li je onda kad postanem
nezaposlena ili? Svaka pomoć je dobrodošla
Hvala!
-
roditeljski također ostvaruješ kao zaposlena osoba, ostaješ do isteka istog na 1663,00 kn
(ne gubiš pravo na naknadu)
mogu se desiti dvije situacije:
1. da ti ponude novi ugovor koji potpišeš i sve ostaje kako je i do sada bilo
2. ne daju ti novi ugovor i odjave te, te ti potom podižeš svoje papire i javljaš se HZZO-u radi daljnjeg reguliranja roditeljskog;
nakon isteka roditeljskog javljaš se na burzu u roku od 30 dana
-
Ako mi ne produže tj. znam već da neće, idem kod poslodavca po te papire koje onda nosim na HZZO?
-
da, ali neznam u koju sobu (pitaj na informacijama, mislim da ideš u sobu gdje se inače otvara rodiljni/roditeljski)
-
[QUOTE=Boxica;2456409]da, ali neznam u koju sobu (pitaj na informacijama, mislim da ideš u sobu gdje se inače otvara rodiljni/roditeljski)[/QUOTE
Posljednje uređivanje od Inka_1 : 31.07.2013. at 18:03
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma