Koje razloge-ne znam, to je razlicito kod svakog. Stvar je u tome da je plisanac njegov izbor. Isto tako je mogao visiti na mami kad dodje s posla i ne dozvoljavati joj da se udalji od njega, ili se duriti u kutu sobe ili...svasta je moguce. Njegov je izbor plisani prijatelj. To je njegov nacin da sam zadovolji svoju potrebu. Sad ne moze skroz sam, ali vec moze bez mame. Ko kad bebac ne da da ga se vodi za ruku, ali hoce gurati autic ispred sebe jer je jos nestabilan. Kad se osjeti sigurnim pustit ce i to za sto se drzao.Zorana prvotno napisa
A kako da ne ode u fiksaciju. Prije svega ne obracati paznju na to. Ne praviti frku oko Pepea u bilo kom smjeru. Kad ga trazi dati mu, kad ne trazi, ne spominjati. Ja se ne bih uvaljivala u njegovu igru s Pepeom bas zato da mu Pepe ne postane nacin da dobije tvoju paznju. Ti se s njim igraj i mazi ga kada ti zelis ili te on trazi. Ako ga slucajno zaboravite ponijeti, bez panike, budi uz njega ako tuguje i place, ali bez frkovitih povrataka. Jer Pepe je samo igracka i kako povezanost bude rasla tako ce se s vremenom i smanjivati.
Naravno ako je ostatak njegovog zivota ok. A za to nema posebnog kako, kao i inace, osluskivati potrebe, pratiti dijete, biti svjestan kako se mijenja i koje su nove potrebe. I biti svjesna kako je (mamama)istovremeno lijepo i tuzno/tesko kad nam beba raste i polako se odvaja od nas.[/img]