Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Bojanje slaga - molim savjete

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Bojanje slaga - molim savjete

Dakle, molim one koji su to radili da me savjetuju jer nemam vremena isprobavati Kupila sam plavu boju u prahu i trgovkinja mi je rekla da malo praha otopim u kapi tople vode i umijesam u slag. Jel se radi tako? I onda postepeno dodajem jos boje ako zelim jacu boju?

Ne planiram raditi nista specijalno, samo one cvjetice od slaga i mozda po bocnim stranama vuci trake pa me jos zanima da li da obavezno stavim slag fix i ako ukrasim tortu u subotu popodne da li ce do nedjelje u podne taj slag poceti pucati? I jel to mogu kako sprijeciti?

Hvala svima na savjetu!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Sonata, nemoj pretući šlag kako ti ne bi pucao.Također onaj šlag u prahu, on je sklon pucanju, i svježe tučeni šlag je najbolje odmah staviti na tortu. Nisam dugo radila s kremfixom, pa neznam kako se drži, al mislim da nebi škodilo. Ako imaš zvono za tortu, poklopi je, jer šlag stajanjem na zraku se suši i tako brže puca.
    A te boje u prahu se razvijaju upravo tako kako ti je prodavačica rekla, malo boje u malo tople vode, promiješaš i onda staviš u šlag.
    Sretn

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sonata, iz vlastitog iskustva ne bi obojani šlag ostavljala da stoji preko noći.
    Vrlo često baš ta boja razrijeđuje šlag (ako se radi od pravog tekućeg vrhnja, ja nikada nisam probala s praškom) pa on zna postati dosta mekan i izgubi oblik.
    Inače, ja boju stavljam direktno u vrhnje i kada dobijem željenu nijansu tekućine istučem vrhnje u šlag.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Boja se kako su cure rekle, a tortu ukrašenu šlagom ne ostavljam preko noći.
    Prvi dan radim tortu, ostavim ju da se dobro preko noći rashladi u frižideru i ukrašavam obavezno drugi dan (na dan proslave).

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala svima na javljanju, kupila sam tekuce slatko vrhnje i napravit cu sutra popodne tortu a preksutra ujutro ju ukrasiti. Radi se o torti za krstenje pa mora biti gotova do 10h da ju odnesem u restoran gdje kasnije idemo na rucak.

Javim kako je proslo, drz te fige!!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sve je super proslo osim sto sam izmiksala previse slaga jer ni sama nisam znala koliko ce mi trebati. Al dobro...nista nije popucalo, boja je bila super i sva sam si bila ponosna! Hvala vam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •