Draga, i meni se isto dogodilo nakon gubitka djeteta. Bila sam pod dojmom, ali sada s vremenskim odmakom mogu odmahnuti rukom na tu glupost. U pravu je ono što mama courage kaže, a osim toga, vidovnjaci, kao i oni koji pišu horoskope, koriste uopćene govore koji se mogu odražavati na bilo koga od nas. Pa kad kažu "izgubili ste voljenu osobu" - a tko to od nas u životu nije doživio?
Druga mogućnost je da je ta teta nekako saznala za vaš gubitak - možda dok se raspitivala gdje postoje knjižare, pa joj je netko rekao "eno tog i tog, nedavno je izgubio dijete" bla bla, tipičan način predstavljanja u manjim mjestima.
Treća stvar, ako želiš kršćansko objašnjenje, ako si vjernica katolkinja - učenje Crkve (piše i u Bibliji i opisuje razne takve slučajeve) jest da nekada ti kojekakvi vidovnjaci stvarno znaju i vide neke stvari, ali da je to pod đavolskim utjecajem i da Bog to ponekad dopušta jer želi iskušati našu vjeru, hoćemo li se okrenuti magiji i vidovnjacima ili ćemo ostati uz Njega.

U svakom slučaju - budućnost možemo planirati, ali ne možemo je znati i predvidjeti. Pa i sama si na svom iskustvu, kao i ja, spoznala da stvari često idu drukčije od onoga što planiramo i želimo. Molim te da zaboraviš ovaj događaj i potrudiš se živjeti svoj život onako kako ti želiš - s dvoje, troje, petero djece, onoliko koliko želiš i koliko se ostvari.