Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Preznojavanje

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno Preznojavanje

Drage žene, šta je ovo?!?
    Dajte molim vas recite da nisam jedina.
    Preznojavam se nenormalno, svako malo me oblije znoj, kosa komplet mokra, sve mokro.
    Po danu možda malo manje, al po noći je užas.
    Jeste da je sad ljeto i velike su vrućine, al nikad mi se prije ovo nije dešavalo!
    Uključimo klimu i ja se sklonim u sobu da ne puše direkt u mene...u sobi bude ugodno al ja se i dalje svako malo preznojim.
    Sinoć sam spavala ukupno 2 sata jer sam se non-stop budila mokra, pa se presvlačila, pa me uhvati nervoza...sad sam 30 tt.

Može li ovo biti simptom nečega il mislite da su ovo samo hormoni?

Da napomenem da nemam dijabetes i nizak mi je tlak.

Heeeeeelp

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Draga, meni je to prošlo ljeto, dok sam bila trudna (zadnje tromjesječje) bilo sasvim normalno! Nikad mi nije bilo toliko vruće i nikad se nisam toliko znojila kao tada! Valjda je to od hormona, dobila sam dosta i na težini... Upalila bi ventilator, legla na plahtu na kauč i svejedno sam se kupala u znoju!
    Proći će...

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ma ovo je stvarno nenormalna količina znojenja...u p.m.
    Ja se nisam ni nadebljala (jadna 3kg za ovih skoro 30tt) al znojim se ko da je u meni 200kg!

Ne znam može li se ovo ikako olakšati? Pijem dosta tekućine, jedem puno voća al sve džaba. Evo i sad, dok ovo pišem, ležim u sobi na krevetu, osjećam kako mi hladan zrak dopire lagano od klime, a lice mi već postaje vruće i moram se dodatno lepezom mahati...grrrr

Bila sam prije par dana u bolnici na 2 dana i gore je centralna klima na 19C...mislim da sam se malo i prehladila...strah me od klima i prehlada, a ne može se bez nje...vani 40C!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znojenje pri kraju trudnoće je uvijek pojačano. To je rezultat poremećene hormonalne ravnoteže. Da li uzimaš neke lijekove, npr antidepresive, antibiotike, lijekove za snižavanje krvnog tlaka? Svi oni uzrokuju još pojačanije znojenje u poodmakloj trudnoći. Šećer u krvi i štitnjača su ti vjerojatno u redu, jer te ne bi pustili iz bolnice da nisu. No, pojedi nešto slatko prije spavanja, da ti ne padne jako koncentracija šećera u snu, jer i to može izazvati jače znojenje. I pij koliko te tijelo pita.

I-vruće je, pretjerano vruće. Nema ti druge nego se strpjeti, proći će ljeto i doći će porod. Drž'se.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni je isto jako vruće, onako više iznutra nego izvana, kao da ću zakuhat a pomažem si tako da se par puta dnevno otuširam samo vodom,dovoljno je samo se malo isprati, stavim mokri ručnik iza vrata ili namačem noge u lavoru vode - tek toliko da se tijelo malo ohladi. I ventilator upalim da mi malo cirkulira zrak (klimu imam ali se isto bojim prehlada,upala itd.pa je na minimumu i to samo u najvrućijem dijelu dana s vrlo opreznim smanjenjem temperature). Ako zadržavaš vodu OK moraš se znojiti, tako ju tijelo izbacuje, ali daj si nadoknadi elektrolite da ti ne krenu vrtoglavice i slabost itd. Meni je dok. preporučila neki negazirani izotonični napitak, 1 čašu dnevno.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Uzimam antidepresive, a sad sam morala popiti i Sumamed i plus su mi dali i Gynipral (jer sam se otvorila 1 čl prsta)...možda je sve to pridonijelo jačem znojenju. Još mi od ovog Gyniprala i srce lupa...ma ljepota živa!

Ne mogu se kupati par puta dnevno jer moram mirovati, tako da se samo brzinski uvečer otuširam, a po danu smrdim ko tvor Ležim i osjetim hladan zrak po nogama, pokrijem se čaršafom, noge plivaju...otkrijem se, hladno...e pa haj budi pametan.
    Nemam nikakav ventilator nego sam "osuđena" na klimu a mislim da sam zbog nje i završila na Sumamedu (mada sam se stvarno maximalno pazila i sklanjala od nje u sobu).
    Molim Boga da ove vrućine posustanu uskoro, pa će valjda i meni malo biti lakše.
    Hvala cure na podršci

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A zbog čega piješ Sumamed? Neka jaka upala?

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Završila prije neko veče na hitnoj zbog jakih bolova u stomaku. Dr koji me je primio pregledao me i vaginalno i UZV i napisao da imam pojačan iscjedak i da sam se otvorila malo. Dao mi neke vaginalete i onaj Gynipral.
    Ja počela terapiju isto veče, a ujutro zvala svoju dr i ona mi kaže kako mi sad ne može raditi briseve jer sam već stavljala vaginaletu i da mi Sumamed preventive radi. Danas sam popila zadnji pa ću idući tjedan vidjeti sa svojom dr hoćemo li i kad ćemo raditi te briseve i urinokulturu.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja sam se odjednom počela nenormalno preznojavati. Jasno mi je da su vrućine i da sam u trećem tromjesečju (puna 34 tjedna), no događa mi se i pod klimom da u sekundi poplivam od znoja (a da ne govorim o popodnevnom i noćnom spavanju, čim se probudim, skroz sam mokra). To me samo po sebi možda i ne bi toliko zabrinulo, da nisam u nekoliko navrata u zadnje vrijeme izmjerila i visok puls u mirovanju (100 do 130). Tlak mi je inače nizak, osim Fragmina 5000 i.j. ne uzimam nikakve lijekove, KKS, urin, brisevi uredni, povišenu temperaturu nisam imala nijednom u trudnoći. Jučer na kontroli u bolnici komentar je bio samo: vrućina i visoka trudnoća. Ne bih dizala paniku bezveze, a opet ne znam bi li moglo biti npr. do štitnjače (nisam nikad imala problema s njom), može li ubrzan rad loše utjecati na bebu, ili je to ipak samo kombinacija hormona i ljetnih vrućina

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

vikki, a vidi avatara! sva sam se raspekmezila, priznajem.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    vikki, a vidi avatara! sva sam se raspekmezila, priznajem.
    Evo, trebalo je deset godina za urednu trudnoću (i praktički na ulasku u menopauzu)
    Ja ću ipak provjeriti štitnjaču sutra, što sitnije brojim to me veća panika lovi da se nešto ne zakomplicira pred sam kraj.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Vikki...znači isto kao kod mene...grozno preznojavanje i po danu i po noći.
    Idem i ja sutra provjerit hormone štitnjače za svaki slučaj, mada mislim da su ok. Javim rezultate

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hormoni štitnjače ok...znači vjerovatno je od trudničkih hormona i vrućine
    Posljednje uređivanje od Snovolovka : 14.08.2013. at 16:31

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Snovolovka prvotno napisa Vidi poruku
    Hormoni štitnjače ok...znači vjerovatno je od trudničkih hormona i vrućine
    Super! Ja na kraju nisam ni otišla provjeriti jer sam se prestala znojiti čim su vrućine popustile, a i srce manje lupa.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja se i dalje grozno preznojavam, mada sad po noći malo manje...uspijem sastaviti po 4-5 sati bez buđenja, a onda presvlačenje. Evo sad sam s mužem odspavala satak u sobi dok je klima radila, i opet se probudila sva mokra, a muž ništa...puuuuu
    Tješim se samo da će uskoro prestati!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo, ja se preznojavam zadnjih 3 tjedna nenormalno,nekontrolirano i dolazi u valovima, ne bira noć/dan...gore mi grudi i trbuh a temperature su sasvim OK. Toliko se preznojavam da sam se uspjela i prehladiti jer mi se kosa potpuno smoći od navale koja treja jedno 10ak minuta....pretpostavljam da je to trudnoća i III tr.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Meni se situacija malo popravila...po noći se više ne znojim i ne budim, al po danu me i dalje hvataju ti valovi vrućine, s tim da meni najviše "udara" na lice, tabane i dlanove. Imam osjećaj kao da mi obrazi počnu gorjeti, a tabani i dlanovi plivaju.

Ipak, bolje je jer sam bar naspavana Pomaže mi mahanje lepezom od koje se ne odvajam...bar za lice.
    Klimu upalim s vremena na vrijeme kad baš ne mogu izdržati. Hvala Bogu pa su najavili zahlađenje i jesensko vrijeme već od sutra, pa se nadam da će možda i to pomoći!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

meni su ruke,tabani itd. pretopli od kad sam trudna,kad stavim onako bliže licu osjećam isijavanje topline. e i lice isto,sam se sva zacrvenim. ali mi se čini da je to normalno,jer sam od par cura čula da ih je to pratilo pred kraj trudnoće i još par mjeseci nakon poroda ( i to redovito one koje su rodile ili u kasnu jesen ili rano proljeće). ali mi je drago da me nije ulovilo za vrijeme onih ljetnih paklenih vrućina uff...ovo se još i da izdržati.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ooooooooo, nemoj mi reći da će ovo potrajati par mjeseci nakon poroda

Ja se ponadala da će prestati nakon par tjedana Al dobro, bar mi princezica neće biti u buši pa mogu preduzeti i neke ekstremnije mjere hlađenja a da njoj ne naškodim

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

tako mi kažu,da imaš osjećaj da goriš iznutra ne mora biti da će i nama biti tako, ajde pa svašta smo prošle u trudnoći možda nam se jedan dio olakša. think pink

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne sjećam se toga, tih vrućina nakon poroda. Možda samo u času otpuštanja mlijeka, ali to nije ni malo loš osjećaj, onako iz leđa u dojke na tren toplo. Ali, trenutno. ( A rodila sam po jednom u svako godišnje doba ). Nemojte se opterećivati sa time što je nekom bilo. Najbolje je što manje slušati o tome. Nego gledati sebe.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nanimira, samo da nam se bebice rode žive i zdrave...lako ćemo za sve ostalo

Beti3, slažem se s tobom...svaka trudnoća je priča za sebe i ne treba se opterećivati tuđim simptomima! Ko što reče Nanimira - think pink

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •