Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Jaka buka u 21. tjednu trudnoće - zabrinuta sam!

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno Jaka buka u 21. tjednu trudnoće - zabrinuta sam!

Drage žene,
    nikad nisam pisala na forumu i mislila sam da apsolutno nikad i neću, ali danas sam se predomislila jer nemam mira i odlučila sam napraviti profil pa postaviti temu da se malo umirim i čujem iskustva. Proučavala sam slične teme, ali nijedna nije potpuno ista, nadam se da nisam pogriješila s mjestom postavljanja jer stvarno nemam iskustva...

Imam skoro 34 godine i bit ću prvi put mama, strašno sam sretna i uzbuđena, a za deset dana bit ću konačno i mladenka. Sve je apsolutno u redu i dečkić nam normalno napreduje i raste Sad smo, znači, oko 21. tjedan stari - nikad nisam sigurna jer mi trudnoća ispada nešto starija negoli bi bila po zadnjoj menstruaciji, zbog ranije ovulacije, takvo nešto. Ne poklapa se s mojim računanjem, ali tu smo negdje, između 21. i 22. tj.

Uglavnom, prije par dana šetala sam na Renesansnom festivalu u Koprivnici s roditeljima i sestrama. Nisam se nadala ničemu što bi mi moglo naštetiti pa sam malo uživala u atmosferi. Ali zaboravila sam da je tzv. napad na grad prilično glasan dio manifestacije, kad pucaju i topovi po nekoliko puta i stvarno je tih petnaestak minuta što traje napad strašno glasno. Kad je to već krenulo i kad sam čula topove, bilo je kasno da odem, a kroz gužvu se ionako ne bi probila na vrijeme da se maknem. Bilo mi je žao i svoje mame koja se zabrinula za prvo, dugoočekivano unuče, a kasnije sam se počela brinuti i sama. Nisu to bili konstantni pucnjevi, ali je par puta baš onako jako grunulo, da se sve treslo.

Sad se bojim da se bebici mogao oštetiti sluh, pa iako nekako ne vjerujem baš u to, takva sam osoba da se ne mogu prestati brinuti pa makar mi razum govori da je za to vrlo mala mogućnost. Ima li tko kakva iskustva ili saznanja o tome, ili bar koju riječ utjehe? Nisam nijednom osjetila malenog da bi se trznuo ili nešto, kao da je spavao. Proučavala sam nešto koliko plodna voda i trbuh prigušuju, ali ne mogu naći ništa zasigurno, informacije o razvoju sluha i tome kad i kako beba čuje vanjske zvukove variraju. Više-manje svugdje piše da postoji mogućnost oštećenja sluha, iako uglavnom kod konstantne buke koja dugo traje. A na jednoj sam stranici našla da trbuh dovoljno prigušuje zvukove pa da se sluh ne može oštetiti prije rođenja. Ja nekako mislim da je ipak opasnija dugotrajna, konstantna buka... Jedna je žena čak na forumu napisala da voda zvukove ništa ne prigušuje jer je zvuk brži kroz vodu pa da ih voda još i čini glasnijima!

Pitala bih svoju doktoricu, ali dugo je do pregleda, a žao mi je mučiti bebu zabrinutošću, pogotovo sad pred svadbu kad će ionako biti dosta nervoze... Drage, moje, ako koja može i misli da zna, hvala vam puno na odgovoru! Pusa od mene i malenog!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Jedino dugotrajna izlozenost buci moze nastetiti bebi u trbuhu,znam iz prve trudnoce jer sam bila zabrinuta oko slicne stvari(koncerti i sl.radi posla koji sam tada radila)
    I to ne toliko na sluh koliko stres i veca,dugotrajna izlozenost buci mogu prouzrokovati mozdani(citala sam par slucaja za bebe rodene u vrijeme rata).Smiri se,ako se istresiras vise stetis bebi.Cestitam

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne brini. Ne može naštetiti nikako. Bebe su zaštićene u trbuhu, a da i nisu, ni tebi buka nije oštetila sluh pa kako bi njemu.

Pa, moderan život je pun najrazličitije buke. Mikser, usisivač, motori, ma kamo god se okreneš -buka.

Stvarno ne moraš brinuti. Uživaj u vjenčanju, u svojoj obitelji i trudnoći.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam do 4. mjeseca trudnoće radila kao DJ u clubu (petkom i subotom 6-7 sati), i sin mi nije imao nikakve posljedice. Nemoj se brinuti. To bebici više može štetiti nego kratkotrajna buka. (kao što je KrisZG rekla)

I čestitam!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A i bebi je jakooo bučno unutra, čitala sam čak oko 90 dB što odgovara jako prometnoj cesti U tjednima koji slijede ćeš ionako primjećivati da se beba trza na ostale zvuove,pa tako i tvoj glas, nemoj da te to zabrinjava.

Od kad sam trudna buka mi izrazito smeta, čak i glasno pričanje i smijanje, skroz neobično...sad mi je najbolje i najugodnije kad sam sama ili s mužom i pesekom. A i kad pes počne lajat mi je onak

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sigurna sam da je bebama u trbuhu bučniji rad majčinih crijeva i srca, nego ikakvo ratište

opusti se i uživaj u trudnoći

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Čestitke na trudnoći, draga moja opusti se i uživaj kao što su i druge forumašice napisale, nema mjesta brizi i ne pretražuj internet jer ćeš gotovo sigurno uvijek naići na nešto što će te nanervirati bez potrebe

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Drage moje,
    puno hvala na odgovorima, sad se bolje osjećam. Sve sam to i sama mislila, ali vrag mi nije dao mira, a najviše mi je bilo žao moje mame koja se isto zabrinula, pa sam se onda i ja počela bojati. A ovo za internet je stvarno istina, da ga previše ne treba čitati, no dosad mi je pretraživanje raznih tema po forumu bilo samo korisno jer sam na taj način svaki put našla da je nešto što osjetim normalno i tako sam se oko puno toga prestala brinuti. Jedino o ovoj temi nisam našla ništa što bi me smirilo, samo neka recimo istraživanja, ustvari nagađanja koja se me prestrašila. A pomišljala sam i na žene u ratu, i na to kako nijednom nisam čula da bi se neko dijete od toga rodilo gluho, i uvjeravala sam sebe u to, a opet je ostao crv sumnje. Valjda zato što je bebica tako mala, a negdje sam čitala da tek počinje čuti zvukove izvana pa ne bih voljela da prvo čuje nešto što će mu probiti uši, doslovno ili ne. Ali kad je bio tako miran, valjda mu onda nije smetalo. Puno hvala na svim odgovorima, već sam mislila da mi se tema neće ni pojaviti jer sam ju poslala još jučer, ali prvih nekoliko puta valjda treba čekati na odobrenje administratora, tako nešto Sad vidim da mi je tema tu i vidim lijepe, umirujuće riječi... Pusa svima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •