-
Kuhano - prženi:
Bijeli krumpir se oguli i reže poprijeko na cca. 7mm debele ploške, koje se poslažu u mrežicu friteze, onako na koso da se međusobno ne prekrivaju;
Mrežica se potopi u ulje, a svi krumpirići moraju biti potpuno u ulju;
Nafrlji se oko 90°C, tako da tek poneki mjehurić ide van - to je faza kuhanja, a važno je ne nafrljiti previše;
Oko pola sata kasnije kada se krumpiri zastakle (ili po potrebi duže) mrežica se digne, a friteza nafrlji na 170°C;
Kada se zagrije do kraja (ugasi se indikator grijača) potope se ukuhani krumpiri u vrelo ulje i prže se dok ne dobiju lijepu boju;
Istresu se u zdjelu u kojoj ih dočeka dvostruki sloj kuhinjskih ubrusa i dobro se protresu;
Nije potrebno soliti.
MLJACCCC, hrustavo, miriši, jošššš (OK, možda malkicu nezdravo, ali za jedamput tjedno - gušššttt)
Posebno nam je fino sa špinatom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma