-
Krumpir s tijestom (kod nas se tzv. granatirmaš)
Skuha se krumpir isjeckan na kockice i tijesto se skuha odvojeno (najbolje domaći trganci, ali može bilo koje drugo). Na malo ulja poprižiš sitno sjeckani crveni luk i dodaš sitno mljevene crvene paprike, dodaš krumpire i tijesto.
Krumpir s rižom (staro slavonsko zimsko jelo)
U posudu na dno staviš malo ulja, zatim posložiš krumpir rezan na ploške, pa preko togo crveni luk, također izrezan na ploške, preko toga rasporediš riže, preko toga opet red krumpira izrezan na ploške. Sve zaliti vodom u koju se doda malo soli i sitno mljevene crvene paprike (da bude sve pokriveno vodom). Preko toga se složi slanina izrezana na ploške. Peći u pećnici na 180C cca 1,5 sat (u principu dok krumpiri i riža ne omekšaju).
Francuski krumpir
U posudu staviš malo ulja, pa red krumpira izrezanog na ploške (prethodno skuhan u ljusci i oguljen), red kuhanih jaja izrezanih na ploške i red kobasice izrezane (može i neko drugo suho meso). I tako slažeš opet krumpir, jaja, kobasica (do vrha posude), preliti kiselim vrhnjem i zapeći u pećnici.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma