Ovaj recept je za one dane kad se bas i nemoraju brojati kalorije

Sastojci:
- Krumpir
- Tikvice
- Besamel (brasno, maslac, mlijeko)
- Mozzarela
- Jaje
- Kiselo vrhnje
- Papar
- Sol
- Indijski orascic (svijeze naribani)

Preprema:
- Naribati tikvice i posoliti kako bi pustile vlagu
- Skuhati krumpir i napraviti pire
- Stisnuti naribane tikvice i primjesati kroz krumpir pire
- U mlaku smjesu dodati mlijeko, vrhnje, maslac, jaje, papra, soli i naribanog indijskog orascica (masa mora biti vlazna)
- Pretresti krumpir/tikvice u vatrostalnu zdjelu (namazanu s maslacom)
- Narezati Mozzarelu na tanke fete i staviti na krumpir/tikvice
- Pripremiti Besamel i zaciniti sa soli, papra i indijskim orascicem
- Vatrostalnu zdjelu pokriti s folijom i peci 30 min u zgrijanoj pecnici
- Zadnjih 15 min peci bez folije kako bi pire dobio lijepu zlatnu boju
- (moze se jos i dekorirati s pancetom - mislim ako se vec unistavamo s kalorijama


Varijacija na istu temu: skuhati lijepe srednje krumpire i izdubiti. Pripremiti pire po gornjem receptu i masu vratiti u izdubljene krumpire, zapeci u rolu i gotovo