Ja sam danima na mobu i pomislila sam isto kao i Forka, a kako ne vidin avatar rekla sam ma to je sigurno rosa. E sad jos ne mogu do smajlica sem onih koje znam![]()
Lako se vama za-ebavat na račun moje nespretnosti u ljetnim cipelama. Tu ste se našle i ajmo po nesretnici
on topic - dobila sam jučer i preslatke Mary Jane crocse od prijateljice. Original kupljen u Americi. Ugodne i premekane, ali samo su potvrdile da nemam sreće s tom vrstom cipela. Nisam ni izašla iz kuće, noge su mi se toliko preznojile da sam ih ekspresno poklonila svekrvi i išla bosa do plaže. :seljanka:
Ma to smo ti samo zavidne na Hvaru![]()
Šta onda, ako ih sveki ne obuje do nedilje ja ih kao slučajno spakiram za zagreb?![]()
ma nisu to postole za sveki, neće ona to obuvat'![]()
zašto?
evo, moja već treću godinu nosi te iz interspara
da ono cvijeće po njima nije izblijedjelo, izgledale bi isto ko i prvoga dana
a nosi ih tijekom cijele godine
ljeti vani, zimi u školi, kao papuče
a nosim ih i ja oko kuće jer su samo za pola broja manje od mog
mali isto svoje obožava i ne ćžćeli ništa drugo nositi
u vrtić ih nosi na stopalnice, sada je bos u njima
ne idu u njima u more, po plaži su bosi, ali ne vjerujem da bi i to bio problem
aj, baš ću im danas reći
Moj ih nije volio...I jako su mu se znojile nožice u njima. Nisu nam bile baš nešto...
Podižem prošlogodišnju temu.
Dakle, koje su crocse originalne? mislim na one na kojima piše crocs a ima ih proizvedenih u bosni, kini, vietnamu, italiji...gdje još ne znam. Prošlog ljeta sam kupila curi u Bambiju made in Vietnam.
Gdje proizvode one koje prodaju u Sport direct uk?
One u USA kolko vidim proizvode u Kini.
Dakle, sad više ništa ne znam...koje nemaju te sve silne kancerogene kelikalije?
originalne crocs se proozvode u kini, bosni, italiji. to su sve originalne crocse, s originalnom crocs etiketom.
kopije su one jeftine koje imaš na placu, po kioscima, shopping centrima
Da ali koliko čujem od drugih, ima nekih razlika npr da su proizvedene u Italiji mekanije od onih u npr Bosni
da, i naše je iskustvo takvo. ali svejedno su sve original.
ono što je bitno je da na etiketi piše da je napravljena od croslite-a. ako nisu od croslite-a, nisu crocse.
Ok., hvala Lutonjice!
A gdje su proizvedene one iz sport directa?
neke u kini, neke u italiji
Crocs-ice, koliko vidim kod manje djece trebaju biti na knam, inače klapaju. Poteškoća je ako dijete ima veliki nožni palac. Lani smo izmišljali nekakovu lastiku da uopće može hodati u "svom broju".
Lutonjice, daj mi reci jel i te made in Italy isto imaju onaj grdi miris kao iz Kine?
Gledala sam krokse u bambiju ,skoro sam se onesvjestila od smrada,pogotovo one svjetleće kineske.
Gdje si ti kupila te tatlijanske?
Ja sam našla na službenoj str-al je poštarina pola cijene.
Mi smo dobili "bosanske" na poklon, nažalost premale. Od onda stoje u ormaru i ne smrde. Sigurno bi osjetila s obzirom da su vrata ormara stalno zatvorena.
Ovo je istina. Moraju biti knap jer inače spadaju, a i hoće nabiti žuljeve, vjerojatno baš zbog toga. Moji ih nisu voljeli nositi sve do škole, a ni danas baš nisu neki fanovi. Nisam ni inzistirala jer mi se činilo da za moju djecu to nije dobar izbor (stariji ima spuštena stopala i nosi uloške u svemu, čak i kućne šlape ima s anatomskom tabanicom). Oba imaju uska uska stopala, a kroksice su im obično široke i kratke. Dobili smo ih par puta, ali bolje su mi se pokazale čak i silom prilika kupljene neke s placa (na moru) nego originalne, jer su originalne baš jako široke.
Trenutno mlađi ima jedne vel.38 iz donacije (made in Bosnia) i mislim da će ići dalje - jednostavno mu ne odgovara kroj.
svimbam Svimbalo
i moja djeca su već drugu godinu u njima non-stop
izgledaju isto kao i onog dana kad sam ih kupila
i opet ću, kad prerastu ove
i mislim da se ovdje ne radi o imanju ili neimanju love ko dreka
stvar je prioriteta
ja osobno kupujem jeftin prašak za veš, ali djeci biram originalne kroksice
Ja sam neki dan kupila kćeri krokse na 50% sniženja - dakle koštale su me 90 kuna.
Moja curka uopće nema drugu ljetnu obuću, nego uvijek ima dvoje krokse, ove godine smo morali kupiti dvoje, pa sam baš zadovoljna što sam jedne uspjela naći u pola cijene. Kupila sam i sebi novi par nakon 7 godina.
I još mi je prodavačica poklonila jedan jibbitz. Sve to u Arena centru.
miffy34 prodaje li se u Bambiju originalni Crocs?
dodajem: meni su sve (originalne) Croscice iste, nisam nikad niti gledala odakle su.
Evo sad sam pogledala svoje nove i vidim da su made in Italy.
MM-ove su made in china, a kćerina made in bosnia. Sve su iz Crocs dućana, dakle originali, ja ne vidim razlike u mirisu.
nema razlike ni kod nas u mirisu, ali ima u mekoci. one talijanske su najmekse, ali sad ih se sve rjedje nadje.
E nemam pojma jer naravno ne mogu nositi bosanske krokse svoje kćeri pa da usporedim mekoću.
Ja sam se baš iznenadila koliko su moje nove tvrde i čvrste, ali to pripisujem iznošenosti onog para koji sam nosila 7 godina, u usporedbi sa tim kroksama svake su tvrde.
Naše iskustvo je da tvrdoća varira i od modela do modela. Npr. Bands su čvršće (a onda i teže) od Shayna-e.
Crocsice najčešće trebaju biti komotne (prema savjetu proizvođača), nikako knap. Iako sam ja bila jaaako skeptična prema tome, djeci nikada nije predstavljalo problem (uvijek smo se držali savjeta proizvođača). Dapače, A. je skoro pa prohodala u Crocsicama.
Ovo je prvo ljeto da ih nećemo kupovati (jer inače ne žele nositi ništa drugo; a ja sam zaključilada je bolje da se malo prebace na japanke da im nogice dišu ).
apricot - to nije generalno sniženje, nego uglavnom zadnji parovi u nekakvoj košari, pa treba imati sreće i naći broj.
Ja sam baš imala sreću i našla crvene u broju koji mi treba.
mi to ne nosimo (osim za vrtlarenje).
meni se ne da imati nogu u bilo čemu što nije prirodni materijal, tako da ljeti
nosim samo kožne japanke, a djeca također (ili sandale).
što se tvrdoće tiče, jedne godine sam naručila kao originalne baš sa njihove stranice
(prepreslatke) i nažuljale djecu.
od tada kupujem neoriginalne, nesmrdljive i mekše su,
uz napomenu da ih mi nosimo samo kad idemo u vrt, visoku travu, šumu
(da ne prljamo tenke) i to najčešće na čarape![]()
meni je to isključivo radna obuća i nitko me ne može uvjeriti da bi to trebali nositi
umjesto ful otvorene obuće
mi imamo i imali smo hrpu crocsa, i talijanske i kineske i bosanske, kupovali ih na raznoraznim mjestima, i NIJEDNE NIKAD nisu smrdile.
ne znam kakve su te svjetleće kineske, jesi sigurna da su original crocs?
mojoj djeci su sve crocse "klapale", po uputama proizvođača, nikad im nisu padale, niti su se u njima spoticali, dapače, najmlađi je prohodao u crocsama, a danas se u njima penje po drveću. nikad nikakvih ozljeda ili padova nismo doživjeli.
Evo crvene krokse koje sam kupila kćeri na sniženju su made in italy; ja ne vidim nikakvu razliku u odnosu na made in bosnia, niti po mirisu niti po čvrstoći, a niti moja kći (jedino je sad zbunjena jer je mislila da se kroksice rade u dućanu)
objasni ti njoj da ni mrkva ne raste u dučanu pa će shvatiti
Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.07.2014. at 13:24
Mima, da baš su originalne u Bambiju.
Lutonjice, hvala na odgovoru.
Ma te u bambiju svjetleće svim neki novi model,pogledala sam na Crocs stranici da zbilja postoje.
Baš su fora al imaju onaj grdi miris.
eto zašto me muči taj "miris" http://www.index.hr/black/clanak/cak...je/693263.aspx
Ali sigurno ste već upućeni u to. Moja cura obožava krokse, i zbilja su praktične, ma nabolje za ljeto, nosila ih je i prek godine u kući dok nisam pročitala o štetnosti. I sad sam na sto muka, pretražujem internet u potrazi za bilo kakvim kroksama ili sličnim sandalama koje nisu štetne za zdravlje. pa ak neko ima kakvu info, bit ću jako zahvalna.
Našla sam neke sanuk sanadale, izgleda da su bez svih tih štetnih sastojaka, ima ko kakvo saznanje o njima?