Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Svađe s prabakom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Prabaka ima izljeve ljubomore mi se čini I moje cure kad su na čuvanju kod bake imaju sličnu situaciju i stalno ih je stara baka (žena koja je "na čuvanju" kod moje svekrve) ih je stalno opominjala. Mi smo to tak riješili da smo cure aktivirali malo više oko te bake- znači one je zovu na doručak, ručak itd.. one joj daju ruku pa je vode do stola, dodaju joj štap kad joj padne, nose joj deku kad joj je hladno i tako. Uglavnom nije to uvijek, već kad cure to žele, a pošto ih učim takoreći od rođenja da treba svima pomagati nije im to problem i ta ženica ih sad čak i brani i zagovara, a u početku je bilo doslovno ratno stanje u kući

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[QUOTE=krescenija;2457914]Prabaka ima izljeve ljubomore mi se čini I moje cure kad su na čuvanju kod bake imaju sličnu situaciju i stalno ih je stara baka (žena koja je "na čuvanju" kod moje svekrve) ih je stalno opominjala. Mi smo to tak riješili da smo cure aktivirali malo više oko te bake- znači one je zovu na doručak, ručak itd.. one joj daju ruku pa je vode do stola, dodaju joj štap kad joj padne, nose joj deku kad joj je hladno i tako. Uglavnom nije to uvijek, već kad cure to žele, a pošto ih učim takoreći od rođenja da treba svima pomagati nije im to problem i ta ženica ih sad čak i brani i zagovara, a u početku je bilo doslovno ratno stanje TE]
    ovo mi se čini dobrom taktikom. Jako stari ljudi koji više ne mogu doprinijeti aktivno često patr od tih kompleksa da su nevažni, da ih nitko ne šljivi, da sve što su znali cijeli život sad više ne vrijedi i onda se neki nameću. Imali smo sličan slučaj u obitelji iako smo se rijetko viđali, stari deda je znao biti jako neugodan, baš onako da bi svima bilo neugodno i da bi se mi jednostavno pokupili. Onda smo počeli svjesno više obraćati pažnju na neke njegove pričanije "kako se kalio čelik", poticati djecu da ga pitaju kako se nešto radilo kad je on bio mali i on se počeo topiti. Naslušali smo se stvarno zgodnih pričica, neke su dosadne, neke malo začudne, ali uz malo parade kod dolaska i odlaska i stavljanja njega na prvo mjesto kod serviranja ili takvih kerefeka vidi se velika razlika. Ali i dalje kad zabrije neko psovanje politike ili urlanje jer je netko prolio vodu dignemo se i odemo, samo sad je dovoljno da prošetamo pesa i vratimo se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •