Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Peraje za djecu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Peraje za djecu

Htjela sam kupit 8-godišnjaku peraje. Pliva od prošlog ljeta. MM kaže, nek prije nauči dobro plivat, šta će mu peraje.

Ja nekako imam ideju (a ne znam zašto, nemam iskustva s perajama) da se s njima nauči pravilnije plivat (mislim, mahat nogama, držat noge paralelno iza tijela koje pliva...

Hm, sad, ja to sve amaterski razmišljam...

Našla sam link na jednog fizioterapeuta koji spominje da su bolje kraće peraje za plivanje, a dulje su za ronjenje. Evo link:
    http://burza.com.hr/zivot/fizioterap...020704-peraje/

Što mislite o ovom?
    Jesu li peraje s univerzalnim veličinama loše? Gdje ih nabaviti? Cijena?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo kupovali peraje - i male i velike i svakakve. Rezultat: nula bodova. Našoj djeci jednostavno se više sviđa plivati bez njih.

Ako je dijete proplivalo, neće mu peraje ništa nauditi - ni pomoći ni odmoći. AKo želiš da nauči pravilno plivati, upiši ga u školu plivanja za napredne. Peraje - ako dijete želi, pa probaj jedne kupiti. Dobre su za ronjenje jer se može s njima otisnuti dublje, za ostalo - ni vrit ni mimo.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moji ih imaju, ali ne koriste.

Sjećam se kad sam tek proplivala da sam ih koristila skoro 2 ljeta i bilo mi je prilično teško plivati bez njih.
    Zato ih ne dajem klincima. Mislim, dala bi da baš jako žele. Ali dijelim mišljenje tm.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo kupili, prošle godine (imala je na moru 5.5). Pomoglo joj je dosta u sticanju sigurnosti i opuštanju. Videla je da se samo blagim micanjem nogu lako održava na površini i to joj ju je opustilo. Baš je bila zadovoljna a to smo i hteli, da uživa u vodi i plivanju.
    Mane: sa perajima je toliko brza da je stalno neko morao da bude sa njom u vodi inače ode na pučinu. Pa je i MM morao da kupi peraja

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moja ribica ima 3 god i 8 mjeseci i pliva bez icega. Naravno ne moze dugo sama. Kupili smo joj univerzalne peraje sa kratkim prednjim dijelom i super su joj jer dobije na brzini, sa manje snage moze duze i brze plivati. Ja preporucam!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, meni je isto bilo u glavi da dobije na brzini. Čini mi se da oni nemaju dojam da otplivaju nekud, učas se umore mašuć u mjestu, nemaju osjećaj da pravilnim plivanjem možeš nekud stić.
    Hm, možda mi je za svladavanje ove stvari bitnije organizirat boravak u moru, reć, ajmo utrka do bove, ajmo plivat skupa tamo...nego kupovat peraje.

Mislim, većina je za bez peraja. Možda ih kupim, al sad više od njih ne očekujem čudo

Sta ti se desi kad pomisliš da ćeš jednom investicijom naučit djecu tonu toga - bah!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

makita, ako ti dijete ne trenira plivanje, mislim da mu peraje nisu potrebne

kratke peraje se koriste na plivačkim treninzima jer omogućuju bržu frekvenciju rada nogu i jači intenzitet treninga, što je u funkciji bolje forme i u konačnici postizanja boljih rezultata na natjecanjima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    makita, ako ti dijete ne trenira plivanje, mislim da mu peraje nisu potrebne

kratke peraje se koriste na plivačkim treninzima jer omogućuju bržu frekvenciju rada nogu i jači intenzitet treninga, što je u funkciji bolje forme i u konačnici postizanja boljih rezultata na natjecanjima

Pih, ništa od razumnog razloga za kupnju peraja. Jedino u službi šminke.

A jeste gledali što piše ovaj fizioterapeut? Mislim, nisam našla puno drugih koji to potiču?!
    On kaže:
    plivanje s perajama vas tjera da kretnje prilagodite tom pomagalu, što će reći da nema trzajeva i naglih pokreta, već su kretnje nogama polakše i usporenije, ali u isto vrijeme i snažnije. To definitivno smanjuje pritisak na koljeni zglob i donji dio leđa, a kako nema potrebe da ruke sudjeluju u održavanju tijela na površini, pritisak na vratnu kralježnicu isto je tako manji.

Napominjem, ovaj isječak počinje uvodom za
    dugotrajno plivanje a ne za rekreacijsko i ne za djecu.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Uh, ja nikako ne bi voljela da mi moj petogodišnjak d obije na brzini.
    Osim ako si ne ugradim propeler.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi mame uvijek kompliciramo...Nece peraje djetetu ni skoditi ni puno koristiti, ako je u njima koji sat dnevno. Nama osobno je to jos jedno pomagalo na kupanju i sluzi da djeteta veseli. Ako ti sin zeli peraje, kupi. Ako nije zainteresiran, nemoj. Ali mi se ne bi zvale mame da sve ne propitkujemo.
    Inace, za odrasle osobe plivanje sa perajama je odlicna tjelovjezba bez opasnosti od ozljeda.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj PikiViki prvotno napisa Vidi poruku
    Mi mame uvijek kompliciramo...Nece peraje djetetu ni skoditi ni puno koristiti, ako je u njima koji sat dnevno. Nama osobno je to jos jedno pomagalo na kupanju i sluzi da djeteta veseli. Ako ti sin zeli peraje, kupi. Ako nije zainteresiran, nemoj. Ali mi se ne bi zvale mame da sve ne propitkujemo.
    Inace, za odrasle osobe plivanje sa perajama je odlicna tjelovjezba bez opasnosti od ozljeda.
    A e!

S tim da, biilo je stvari o kojima sam mislila da se nema šta znat, pa kad pročeprkaš, a ono cila nauka

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    S tim da, biilo je stvari o kojima sam mislila da se nema šta znat, pa kad pročeprkaš, a ono cila nauka
    btw, ta nauka i košta!

pogledaj si malo cijene tih perajica!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Peraje i daska za plivanje su obavezni alati u skoli plivanja, mislim da za to postoji dobar razlog. I jedno i drugo pomazu tehnici koja je puno vaznija od brzine.
    Mislim da je bitno nauciti pravilo plivati, jer se inace samo umaras, onda te zbog tog uhvati strah i panika.
    Po meni nije nepotrebno, dapace. Treba gledati dugorocnu isplativost.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U školi plivanja peraje i daska za plivanje jesu obavezni "alati", uz pedalse, ali ne odmah u početku.
    Oni se počinju koristiti kasnije, kada su osnove tehnike već više-manje usvojene.
    Peraje za plivački trening nisu iste kao peraje za ronjenje ili rekreativno plivanje, kraće su i tvrđe, i, da, pomažu tehnici, poglavito u delfinu. Za koji čisto sumnjam da će osmogodišnje dijete krenuti vježbati... :/

No, naravno, sve je stvar i osobnog izbora, pa tko voli, nek' izvoli :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U dućanu ronilačke opreme peraje za određeni broj noge su oko 180 kn. A imam dvoje djece, koristit će i mlađem, živimo u Splitu, more nam je par min autom tako da, rekviziti za more su mi ok investicija. Al isto bih pronjuškala što i kako, ima kupit peraja i z a60 kn po nekim dućančićima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •