Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: cerviks skracen na 1/2 clanka-strogo mirovanje u trudnoci

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno cerviks skracen na 1/2 clanka-strogo mirovanje u trudnoci

Sada sam u 33+4 tj,vratila sam se od ginekologa koji je na vaginalnom pregledu ustanovio da je cerviks znatno skracen,te da postoje velike sanse prijevremenog porodjaja.Preporuke su strogo mirovanje,put na more fakticki zabranjen,savjeti da vise lezim nego sjedim,umaranje ne dolazi u obzir i ako osjetim bilo kakve bolove hitno u bolnicu.Da stvar bude gora nalazim se u 8mj trudnoce koje je najopasnije za porod.Kad sam izasla iz ordinacije prvo sam proplakala pola sata u autu od soka,a tek onda krenula kuci.Ako itko zna nesto vise o ovoj temi ili je imao slicna iskustva molim da mi se javi jer cini mi se poludjet cu od brige.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga renchy bit će sve u redu.
    Ja sam u prvoj trudnoći na koju sam čekala 5 dugih godina u 27. tjednu imala isti nalaz.
    Prva reakcija je bila identična tvojoj, osim što nisam imala snage odvesti se sama doma nego sam zvala mm-a da dođe po mene.
    Slijedila sam upute ginekologa i na kraju rodila curku u 41+2 . S tim da sam od 38-og tjedna ponovno bila jako aktivna.

I psiha ima veliku ulogu , ja sam sebi obećala da neću dramiti,da čemo curka i ja biti skupa bar do 37-og tjedna. Taj dan sam popila 1 Normabel od 2 mg prvi i zadnji put u životu.
    Puno sam razgovarala s Bogom i molila ga da bude ok.
    Čuvaj se
    Posljednje uređivanje od bodo : 09.08.2013. at 00:28

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne razumijem . :/
    u cemu je panika ako imas skraćeni cerviks u 33 tj u trudnoći koja nije prva bez nekih drugih problema?
    meni bi to bio skoro pa očekivani nalaz , ništa za paniku.
    a sto se tiče toga da je 8 mj najopasniji za porod to nije istina , svaki tjedan vise u maternici je dobar za bebu . Nije 28 tj manje opasan od 33 tj.
    ja bih potrazila drugo mišljenje .
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.08.2013. at 00:35

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

potpis na sirius

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala vam curke!Mozda je jos veca panika u glavi sto sam prosle godine u 5mj trudnoce izgubila bebu i sama pomisao da bi mi se moglo dogoditi nesto slicno me dovodi do ludila.Je Sirius u pravu si nije prva trudnoca,imam dvoje zive i zdrave djece i te trudnoce sam odnjela ko od sale,onako skolski "u visokim petama do zadnjeg dana" kako se znam nasaliti,medjutim treca je bila tragicna i moram priznati da nad ovom cetvrtom strepim vise nego nad bilo kojom prije.Sto je najgore bas one simptome koje me ginekolog pitao da li imam su se poklopili sa stanjem u kom se nalazim,a to je da i mala tura hodanja dovodi do prilicno velike boli u predjelu stidnih kostiju i donjeg djela trbuha te da bez puno razmisljanja trazim mjesto za sjesti.Doktor kaze da tijelo samo odasilje signale da ne moze i da se nesto dogadja.To sto se tice te informacije o porodu u 8mj trudnoce mi se cine poprilicno istinite ma koliko ih mi negirali jer pluca nisu potpuno razvijena,a i u tom periodu se najvise razvija ovojnica mozga te uslijed takvog prijevremenog poroda i statistika govori da ima najvise slucajeva cerebralne paralize.Mislim da sam navela dovoljno razloga zasto me obuzima panika.Samo zelim roditi zivo i zdravo djete po cjenu da ne maknem iz kreveta.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma dobro rency još tjedan i pol pa si u 9 mj. tako da do tad lezi a onda ako rodiš neće biti toliko opasno

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Mali Mimi,ali vjeruj mi sad mi se to cini ko prava vjecnost...sto je najgore od svega bojim se da necu uspjeti mirovati.Najmladji sin(sad ce 3g)izistkuje jako puno pokretnosti i napora...muz mi je na terenu,stariji sin na moru,mama takodjer tako da smo prepusteni jedno drugom.Imam i psa.ali za njegove setnje sam molila susjedu.Bojim se da ce sljedeci tjedan biti izuzetno naporan i tezak,pogotovo psihicki...sve dok ne nadjem neko rjesenje.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj renchy prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam curke!Mozda je jos veca panika u glavi sto sam prosle godine u 5mj trudnoce izgubila bebu i sama pomisao da bi mi se moglo dogoditi nesto slicno me dovodi do ludila.Je Sirius u pravu si nije prva trudnoca,imam dvoje zive i zdrave djece i te trudnoce sam odnjela ko od sale,onako skolski "u visokim petama do zadnjeg dana" kako se znam nasaliti,medjutim treca je bila tragicna i moram priznati da nad ovom cetvrtom strepim vise nego nad bilo kojom prije.Sto je najgore bas one simptome koje me ginekolog pitao da li imam su se poklopili sa stanjem u kom se nalazim,a to je da i mala tura hodanja dovodi do prilicno velike boli u predjelu stidnih kostiju i donjeg djela trbuha te da bez puno razmisljanja trazim mjesto za sjesti.Doktor kaze da tijelo samo odasilje signale da ne moze i da se nesto dogadja.To sto se tice te informacije o porodu u 8mj trudnoce mi se cine poprilicno istinite ma koliko ih mi negirali jer pluca nisu potpuno razvijena,a i u tom periodu se najvise razvija ovojnica mozga te uslijed takvog prijevremenog poroda i statistika govori da ima najvise slucajeva cerebralne paralize.Mislim da sam navela dovoljno razloga zasto me obuzima panika.Samo zelim roditi zivo i zdravo djete po cjenu da ne maknem iz kreveta.
    ja sam svojeg rodila u 34 tj i sve je ok. Puko mi je vodenjak i za par sati je stigao bebač. Sestra je svojeg rodila s 33 tj isto tako je sve u redu s njim. Većih problema je bilo s drugim koji se je rodio u 40 tj (dobio je bakt meningitis u bolnici)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Miruj, ali realno gledajući ja ne poznajem nikoga tko u trećoj, četvrtoj trudnoći u 8. mjesecu nije bio otvoren. Ja sam u trećoj od 2. tjedna bila otvorena pola članka a od 34. 2 prsta, od 36. tri prsta, od 38, četiri prsta da bih na kraju rodila živo dijete u 43. tjednu na indukciju. Jednako kao mirovanje važan je i mir u glavi. Želim ti da se dobro naležiš i domoriš pa da za mjesec, dva rodiš krasnu bebicu...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vlatka moram ti reci da me je ovo sto si napisala o ranom porodu i iskustvu koje imas malo umirilo,stvarno je lijepo cuti da ima i takvih slucajeva,mada su mi rijeci mog ginekologa zvucale poprilicno alarmantno(inace on ne panicari,nije taj tip).E sad mozda i on ovoj trudnoci pristupa sa vecom mjerom opreza s obzirom na moje proslogodisnje iskustvo...tko ce ga znati.Casa meni ne pise da sam otvorena u nalazima vec : "cerviks skracen na 1/2 clanka,sakroponiran,uloziv za vrh prsta",ni sama ne znam koja je to razlika,ali po prilici znam da je cerviks usce maternice koje bi po prilici trebalo biti dugacko oko 4cm,a meni je manje od 1cm sto odgovara cerviksu prije porodjaja.E sad,da li je u takvom slucaju poput mog moguce iznjeti trudnocu do kraja...ne znam.Znam samo da je doktor naglasio da je vrlo bitno da napunim 36tj trudnoce,a kad napunim 37tj da sam na konju,izmedju ostalog mi je more i put striktno zabranjeno kao velika opasnost...

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

smiri se renchy moja kolegica je rodila u 35tt i sve 5

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja E. je rođena 33+6, nikakvih problema nema, a onda sam bila prvorotka

ti si trećerotka i ovaj nalaz koji imaš je najnormalniji za to razdoblje, malo smanji tempo i sve će biti ok

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Gle, cerviks skraćen je bolji nalaz od cerviks u nestajanju kako je meni stajalo od 34. tjedna plus uloživ za dva prsta... Poanta je: to ne znači da ćes ranije roditi, to samo znači da se trebaš pripaziti i da bi porod trebao biti lakši jer si se počela pripremati ranije...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala vam cure na rijecima ohrabrenja,upravo to mi i treba sada,da poslozim sve u glavi i stignem do kraja.Upravo sam zvala jednu doktoricu poznatu koja radi van nase drzave,saslusala me je,takodjer je rekla da takvo stanje nije cudno za trecerotkinju te da bi ona jos savjetovala vaginalete Utregeston 1oomg(ako sam dobro zapamtila)jer one smiruju maternicu i sprecavaju dolazak ranih kontrakcija.Zvat cu jos sutra svog ginekologa da ga pitam slaze li se s tim.Ima li koja od vas iskustva sa koristenjem tih vaginaleta?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni nitko nije predložio, a došla sam do 43. tjedna... I sve je bilo u redu...

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Draga Renchy, ja sam u 6.mjesecu trudnoće (ne znam točno tjedan) imala "niži cerviks", lagane kontrakcije i neku bakterijicu dole na šta mi je ginekologica, koja isto nije paničarka, rekla da joj se to sve baš ne sviđa i: "prijevremeni porod se desi da ni sam ne znaš šta se desilo, govorim iz vlastitog iskustva"... vjerojatno me nije imala namjeru preplašiti, ali ja nisam mogla sebi doći od brige, straha i neizvjesnosti i njene su mi riječi danima odzvanjale u glavi. Naravno, preporučila mi je mirovanje uz lagane šetnje itd... Strepila sam nad svojom bebom, nad trbuhom, nad samom sobom... Nakon par dana, opustila sam se psihički i emotivno (koliko je moguće) i stvarno mislim da je to najbitnije. Svako jutro sam mazila trbuh i govorila na glas da će sve biti u redu, pričala sam stalno sa svojom curicom, išla u lagane šetnje, kad bi osjetila umor, stala bi, sjela, odmorila... Kad sad razmišljam o tome svemu, ustvari, više sam se pazila i odmarala, ali sve sam normalno "obavljala", samo u prvoj brzini, laganini...
    Rodila sam u 37. tjednu prekrasnu zdravu curu, porod je bio , došla sam u bolnicu otvorena 4 prsta, rodila za 3 h, takvih bi poroda potpisala još 5!
    Sve će biti super, vjeruj u sebe i svoje tijelo, uživaj u trudnoći! Najljepše vrijeme tvog života tek je počelo...

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Malo sam se nespretno izrazila rekavši da tvoje najljepše doba tek počinje...poslje sam se sjetila da si rekla kako imaš dvoje dječice.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala vam cure na podrsci i na rijecima ohrabrenja,prvotni sok je prosao i sad sama sebi govorim da moramo izdrzati i da ce sve biti dobro.Bas danas su puna 34tj i odvalila sam 4dana mirovanja,znam da vam zvuci suludo jer to je malo,ali za mene je jako puno i ponosna sam sto smo u komadu.Preostala su jos dva tj koja moram,a ako budem imala pravo na jos trunkicu srece molim boga da docekam 37tj i da se ovo majusno bice dovede na svijet zivo i zdravo.Hvala vam od srca jos jednom svima i javljat cu se uredno da znate kako napredujemo .

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo mene ponovo prosao jos jedan tjedan mirovanja i danas je tocno 35tj...jos tjedan dana i kazu najopasnije je proslo...drzte fige da sve prodje u redu !

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne trebaš čekati još tjedan dana da bi bilo sigurno. Već sad se beba može roditi, samo će biti malo mršavija i mrvicu kraća. Sve je razvijeno. Zadnji mjesec trudnoće nam je dala priroda da se beba udeblja i lakše se privikne na svijet izvan maternice. Ne brini tako jako ( ako možeš)

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj renchy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene ponovo prosao jos jedan tjedan mirovanja i danas je tocno 35tj...jos tjedan dana i kazu najopasnije je proslo...drzte fige da sve prodje u redu !
    Renchy, mislim da se možeš opustiti . Kaskam jedan dan za tobom (jučer 35 tjedana) i, kao ti, brojim tjedan po tjedan, od samog početka trudnoće (iz drugih razloga). Mene su isprepadali zbog čestih kontrakcija negdje od 28. tjedna, no zatvorena sam cijelo vrijeme (a nisam ni mirovala na kraju jer ih imam bez obzira ležim li, spavam, šetam ili radim u vrtu).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure sretno!
    punih 35 tt je sasvim ok
    još koji dan da naberu koji gram i to je to

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf bas je lijepo procitati tako ohrabrujuce postove...nakon onog silnog straha i prolivenih suza malo se lakse dise...tjedni prolaze,a ja sam i dalje disciplinirana(mozda zbog proslogodisnje traume sto sam prozivjela,gubitka bebe u 5mj trudnoce).Moram priznati da je malisan vrlo,vrlo zivahan,okrece mi utrobu na sve strane kao da mu je vec dosadilo unutra.Za 10ak dana otprilike u 37tj planiram otici na UZVpregled da izmjerimo tezinu bebice i cekamo sretan dan.Ko zna...mozda i docekamo u komadu 22.9 pa ce se sva ova panika ciniti bespotrebna,ali nema veze,jos uvijek mi je u glavi misao vodilja da ce sve biti u savrsenom redu.

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da se i ja prikljucim,valjda sam ba pravom mjestu-danas bila na kontroli;usce za prst do VC na -1,uterus eleviran ,terapija strogo mirovanje,samo na wc i nazad...32+2 trudnoca i sad mi je panika. Kaze dr.da izdrzim mirujuci bar do 35.tjedna...strah me uzasno...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Miruj, nemaš što drugo. Ta tri tjedna će brzo proći. Što je to prema mjesecima što neke mame leže ( i ja sam to isprobala, sa sretnim ishodom)
    Okruži se TVom, knjigama, laptopom i nadam se da imaš nekoga da te mazi, pazi i hrani. I- lezi mama. I slušaj bebu kako lupa. Nemoj se strašiti. To je često u trudnoći i uglavnom završi sve u redu.

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

...naravno,mirovala bi 33 tjedna a ne 3,nadam se da se to nece nastavit...nek se jos malo strpi i super,do tad cemo lezati i gnjviti tatu

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sretno cure! Ja slican nalaz imala u prvoj T od 27.tj. Dobila terapiju i strogo mirovanje. Molila boga da doguram do 32.tj pa do 36. Na kraju rodila u 40.tj
    Druga T zasad super.

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala na potpori,to stvarno puno znaci...jucer sam bila sva prepadnuta,ogorcena na sebe jer smatram da sam ja kriva zbog toga jer se nisam dovoljno pazila ali vidim da je bilo dosta zena s istim problemom i da su rodile zdravu djecu...to mi daje snage,znam da mogu izdrzat sve zbog svoga malog sokolica

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hej Sokolic tako sam se i ja osjecala u pocetku,bojala sam se da ce vec sutradan krenuti porod,ali evo vec skoro 3tj lezim,ljencarim i sutra navrsavam 36tj trudnoce.Jos cu sljedeci tj pripaziti dok napunim 37tj,a onda vec lagana setnjica barem po Konzumu,he,he jer vjeruj mi vise ne znam ni koje je boje nebo, vise manje gledam u plafon.Nekako svakim danom kad se probudim sam ponosnija na sebe sto sam izdrzala,normalno sve za dobrobit bebe,a vjeruj mi toliko sam ko osoba hiperaktivna da je nesto drugo u pitanju proletila bi kroz zidove!Samo polako Sokolic i zajedno cemo dogurati do uspjeha!

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hm...a što bih ja tek trebala reci i panicariti ?! Trudna 25tt i 1/2 članka cervix skracen od 21tt. U 1. trudnoci ista stvar, ali sa 26tt. Rodila bebonju 40+5!! U obje dobila "mašnicu" tj. serklaž. I sada "mirujem" uz jednog aktivnog dvogodišnjaka I mislm da ni ovaj nece brzo van...mamini sinovi hehehee Lijepo im u bušici

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Onda skupa odbrojavamo ... Jos malo i ti si na konju,bit ce to sve super..pa da,sad od kad znam za to imam osjecaj ako odem na wc da cu se porodit a tko zna koliko dugo je situacija dolje ovakva jer mi je ovo bio prvi vaginalni pregled od pocetka trudnoce,mozda se nista i nije promjenilo od vrag zna kad,nikad me nista nije bolilo ni probadalo ni tako slicno,moj momak skace po trbuhu jednako od onog dana kad sam ga prvi put osjetila...strpit cu se do cetvrtka kad moram na kontrolu pa cemo dalje lakse... Duma ja i MM smo se okladili-on kaze da ce cim mi doktor dopusti kretanje sokolic poletit van jer isto nemam mira nigdje kao i Renchy,a meni nesto govori da ce on docekat termin i da ce tesko van jer je izgleda tvrdoglav na mene u svakom pogledu

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo danas punih 36tj...kako je doktor rekao najkriticnije je iza mene,sad jos do 37tj da se ta sigurnost potvrdi i spremna za porod(mada ipak prizeljkujem da docekam 22.9 zbog straha od poroda bez obzira sto je treca bebica).Ma nema te sile i muke koju majka za djete ne bi izdrzala,ponekad uistinu razmisljam kako smo izdrzljivije od muskaraca.Odlucila sam tek iza 37tj otici na pregled jer posto je to rizicna trudnoca ne bi voljela da isprovociramo pregledom prerani porod,jednostavno se ne usudim riskirati.I tebi Sokolic i tebi Duma zelim da docekate ove moje tjedne jer vjerujem svima je lakse kad procitaju postove ohrabrenja i pozitive sto su druge majke izdrzale sa sretnim zavrsetcima...na kraju krajeva bar smo se uvjerile da nismo jedine i da to mirovanje i nije tako strasno ...

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bas mi je drago zbog tebe Renchy sad se opusti i vidit ces da ce izac taman na vrijeme kad treba i sve ce biti super... Slazem se s tobom,nema toga sto ne bi izdrzala zbog svoga malog sokolica,prvi dan mi je bilo stvarno grozno ali bas kao sto si i sama rekla-kad sam vidila koliko zena prolazi istu stvar i na kraju rode predivne zdrave bebice lakse mi je i lezat i cekat...sama sam sebi u glavi poslozila da to tako mora bit i lagano odbrojavamo dane,i to ce proc za tren oka bitno da sve bude u redu...

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

renchy, nadam se da si jos u komadu
    utrogesti po nekim studijama smanjuju riziko preranog poroda.
    http://roda.hr/article/read/terapija...remenog-poroda

da sam znala to proucavala u prvoj trudnoci, mozda ne bi imala uranjeni porod u 34+3. vidjet cemo koliko cu ovaj put dogurati..
    sretnoo!!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma da Sokolic nije to mirovanje nista strasno...izdrzala sam tri tj,pred menom je jos jedan i to je to.Spodoba procitala sam clanak i vidis sad razrijesila dilemu koja mi nije bila jasna.U telefonskom pozivu jedna doktorica mi je savjetovala vaginalete za smirivanje misica maternice,medjutim moj doktor se protivio i rekao da je 90% lijek za takve trudnoce upravo mirovanje(sad mi je jasno i zasto).Sretno i tebi i ako bude bilo potrebno samo miruj jer iz prilozenog vidimo da su dobri rezultati.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala draga evo me vise ledja od lezanja bole. od ovog tijedna je kcer opet u vrticu pa je to svakako olaksanje. malo je tesko strogo lezati uz dijete, kao sto si opisala.
    ja samo znam da se moj cervix produzio za 3mm za dan. a za ukupno 6 dana se povukao trihter, tj. cervix se vratio u T formu.
    a zenama koje su prosle uranjeni porod mnogi progesteron daju preventivno.
    naravno, bez mirovanja nista, ali ako sto drugo jos moze pridonijeti poboljsanju, zasto ne. meni su ovdje u DE dali i neki homeopatski prah.
    sretno i tebi )))

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Najvjerojatnije opet paničarim bez veze ali bolje pitat nego razbijat glavu; kako strogo mirujem i samo odem na wc primjetila sam da mi cesto na gaćicama zna biti mokro,prozirna i bez mirisna ko voda iscjedak-jel se to vama dogadjalo? Jel to normalno? Ja sam sebi odmah zamislila plodnu vodu ali čak i meni to djeluje prepanično,valjda bi imala neke druge simptome a nista me ne boli i ne zateže ni tako nekako...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sokolic ako je malo,bez panike.Plodna voda ti je veca kolicina prozirne tekucine nekad pracena blagom sukrvicom.Imala sam dva poroda,prvi put mi je puknuo vodenjak bez bolova i ful proziran,a drugi put uz bolove truda i sa sukrvicom,ali vjeruj mi to se i te kako primjeti,nikako nije mala kolicina vec curi do koljena he,he.Draga spodoba ja ti vec vise manje sjedim jer su me otkidala ledja od lezanja,a doktor je rekao ako sjedenje traje duze onda noge gore na nesto poviseno i tog se drzim.Sretno curke i mirujte ...meni je ostalo jos 5dana i onda u laganu skitnju(ma samo da promolim nos iz kuce)!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moze plodna voda i lagano curkati, ne mora biti klasicno puknuce vodenjaka. Zato postoje u ljekarni neki testovi kojima se da testirati jel plodna voda ili iscjedak. Al mislim da nemas razloga za brigu, pojacan prozirni vodenasti iscjedak je normalan u trudnoci, a i mozda je malo mjehur popustio kad beba skoci... Mene je toga isto bilo strah u prvoj trudnoci, ali bilo je sve ok.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sokolic prvotno napisa Vidi poruku
    Najvjerojatnije opet paničarim bez veze ali bolje pitat nego razbijat glavu; kako strogo mirujem i samo odem na wc primjetila sam da mi cesto na gaćicama zna biti mokro,prozirna i bez mirisna ko voda iscjedak-jel se to vama dogadjalo? Jel to normalno? Ja sam sebi odmah zamislila plodnu vodu ali čak i meni to djeluje prepanično,valjda bi imala neke druge simptome a nista me ne boli i ne zateže ni tako nekako...
    Vjerojatno je vaginalni iscjedak, ali ako želiš biti sigurnija, probaj ovako. Nakon mokrenja, operi se i dobro se obriši ručnikom da ti spolovilo bude skroz suho, uzmi suhu krpu tamno zelene ili tamno plave boje i stavi među noge ( bez gaćica, naravno) i dok stojiš jako se nakašljaj bar dva-tri puta. Ako osjetiš da curi ili vidiš mokre tragove na krpi, mogla bi biti plodna voda i onda moraš odmah u bolnicu na pregled.
    U ljekarni zna biti za kupiti uložaka koji promijene boju ako na njih dođe plodna voda. Isto odmah na pregled.

Plodna voda može curkati danima i tjednima kap po kap, i zna uz mirovanje u bolnici i antibiotike sve proći u redu. No, hitni odlazak liječniku se podrazumijeva.

Postoji mogućnost da je i mokraća, pogotovo ako jako puno piješ pa je mokraća razrijeđena i izgleda poput vode.

Držim ti fige da je sve u najboljem redu i da, nasreću, samo bez veze paničariš. No, u trudnoći je bolje paničariti bez veze, nego se praviti da je sve OK, jer zna biti da nije. I-javi nam kako si, može?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni baš kad kihnem zna pobjeći malo ali ja mislim da je to baš mokraća jer mi je stalno pritisak na mjehuru i nemam kontrolu kao prije
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 27.08.2013. at 15:13

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala na savjetima cure,puno mi je lakše kad vas malo davim nego da sama razbijam glavu glupostima...mislim da je sve ok,radila sam ovaj test sa kasljanjem i krpicom i ništa-suho! U četvrtak idem na kontrolni UZV pa ću bit 100% sigurna...ipak hvala puno svima...do sad mi je trudnoća bila savršenstvo ali ovih par dana ko da se sve nakupilo ili ja samo sebi preuveličavam a to će biti najprije ... E da-i nije toga toliko obilni,onako ko malo veći krug zna bit na gaćicama,ko bijelo pranje i to samo ponekad ne često...
    Posljednje uređivanje od sokolic : 27.08.2013. at 15:16

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Samo ti davi, zato i jesmo tu da si pomažemo

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma ❤ ste sve od reda
    Posljednje uređivanje od sokolic : 27.08.2013. at 17:02

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sokolic prvotno napisa Vidi poruku
    trik broj 17
    plodna voda ima drugu PH vrijednost nego vagina. ako se ne varam, plodna voda ima vrijednost oko 7, dok je PH vrijednost vagine 4-4.4. u apoteci imas uzeti ph trakice ili pak ph rukavice. ako je boja trakice zuckasta (imas index za mjerenje) onda je ph oko 4. ok, vrijenost se moze povecati i ako zena ima kakvu infekciju ili gljivice, sto bi opet bio razlog da se PH vrijednost mora popraviti. jelte.
    meni se desava da idem na WC, ali da se valjda kroz pritisak djeteta mjehur ne isprazni u potpunosti. dakle desi mi se da idem na WC i da tri minute kasnije kihnem i da vidim tragove. zato non stop nosim one male uloske. to isto valja uzeti u obzir.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I meni se cini da je to normalno...sve te manje kolicine.Ja primjerice ne mogu zadrzati mokracu dok se smijem,onako od srca...uredno mi pobjegne,a sto se tice iscjetka imam ga kroz cijelu trudnocu medjutim to nije nista alarmantno jer prosla sam preglede u Vinogradskoj,Petrovoj,u Domu zdravlja i kod svog ginekologa,vec bi netko od tih silnih doktora alarmirao da je nesto opasno,bjelkast do proziran je i bez mirisa.Dobro je da si ucinila te testove,sad ces biti mirnija.

sokolic avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I jesam mirnija,najbolje pitat pa bit s mirom ...možda samo pretjerujem jer mi je ovo prva trudnoća ali ipak,nikad nije naodmet pitati...
    Posljednje uređivanje od sokolic : 28.08.2013. at 12:40

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma ne pretjerujes nista,nema to veze sa prvom trudnocom,meni su sve takve,pune znatizelje,pitanja i neznanja.Vidis da i ja neprestano nesto zapitkujem bez obzira sto mi je cetvrta trudnoca.Svaka je ona zasebna i razlicita.Na kraju krajeva dve glave su uvijek pametnije od jedne,a ovdje ce svaka od nas zasigurno naci pokoji dobar savjet,podrsku i odgovor na pitanje.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Danas su mi puna 37tj...beba i ja smo izdrzali datu naredbu doktora i docekali u komadu.Od danas na dalje cekamo porod !Cure vama na mirovanju sretno!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo renchy!
    Sad se opusti i uzivaj u trudnoci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •