Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: što sa dinstanim telećim mesom

  1. #1
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno što sa dinstanim telećim mesom

    dakle mama dinstala i donijela zamrznuto, količina da mi možemo dva-tri dana jesti. kako je ona zamrzula sve odjednom morala sma tako i odmrznuti, pa smo jeli meso na saftu s njokama..ostalo je još brdo toga i sad ekipa nebi jela opet meso na saftu s nekim drugim prilogom, pa me zanima imate ideju i može li se nešto drugo s tim napraviti da baš ne bacam, još jedan ručak da iskoristim (možda ocijediti od safta pa preliti nekim vrhnjem, ili sirom pa zapeči ili???)

  2. #2
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Dodas u meso mahune , prokuhani krumpir na kockice , malo soka od rajčice i pustis da krcka.

  3. #3
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    jaooooo...mljac..... ja to klopam uz zelje na čušpajz..... i još malo češnjaka gore....

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kupus!
    mljac!

  5. #5
    Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Agram
    Postovi
    228

    Početno

    Jednom skuhano, zamrznuto, pa opet odmrznuto i podgrijano ne smije se opet podgrijavati (odnosno termički obrađivati).
    Isto tako sirovo pa smrznuto pa opet odmrznuto ne smije se opet zamrznuti.
    Ali sirovo pa smrznuto, pa odmrznuto i skuhano može se opet smrznuti te naravno nakon odmrzavanja i podgrijavanja pojesti.

  6. #6
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ako nisi sve grijala nego samo što ste danas pojeli možeš napraviti:
    -rižoto
    -mahune, kelj, kupus varivo
    -grašak, mrkvica, noklice varivo
    -dodaš samo pire
    -napraviš meksičku i nafilaš tortilje
    -napraviš kinesku

  7. #7
    disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    852

    Početno

    u lisnato staviš to meso ( al iscjediš saft ako ga ima) i malo svježeg sira ( dvije žičice )
    i napraviš pogačice.
    kad ih zapečeš još preliješ sa umakom od šampinjona i vrhnja za kuhanje

  8. #8
    deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Postovi
    310

    Početno

    Ako nisu predebele šnite, možeš napraviti rolade punjene sa špinatom, suhim rajčicama, pršutom/šunkom i mileram. Na laganoj temperaturi (80 stupnjeva) u pećnici sat i pol "peći". Možda malo više posla, ali totalno MLJAC!!!

  9. #9
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    opa pune ste savjeta, svaka čast. Na kraju sam skuhala s graškom, mrkvicom i krumpirićima kao varivo + to meso što je ostalo (nisam prvi put sve grijala samo dio odmrznutog tako d aje to valjda ok.nadam se da još nećemo nakon svega imati i probavne probleme

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •