-
što sa dinstanim telećim mesom
dakle mama dinstala i donijela zamrznuto, količina da mi možemo dva-tri dana jesti. kako je ona zamrzula sve odjednom morala sma tako i odmrznuti, pa smo jeli meso na saftu s njokama..ostalo je još brdo toga i sad ekipa nebi jela opet meso na saftu s nekim drugim prilogom, pa me zanima imate ideju i može li se nešto drugo s tim napraviti da baš ne bacam, još jedan ručak da iskoristim (možda ocijediti od safta pa preliti nekim vrhnjem, ili sirom pa zapeči ili???)
-
Osoblje foruma
Dodas u meso mahune , prokuhani krumpir na kockice , malo soka od rajčice i pustis da krcka.
-
jaooooo...mljac..... ja to klopam uz zelje na čušpajz..... i još malo češnjaka gore....
-
Osoblje foruma
-
Jednom skuhano, zamrznuto, pa opet odmrznuto i podgrijano ne smije se opet podgrijavati (odnosno termički obrađivati).
Isto tako sirovo pa smrznuto pa opet odmrznuto ne smije se opet zamrznuti.
Ali sirovo pa smrznuto, pa odmrznuto i skuhano može se opet smrznuti te naravno nakon odmrzavanja i podgrijavanja pojesti.
-
ako nisi sve grijala nego samo što ste danas pojeli možeš napraviti:
-rižoto
-mahune, kelj, kupus varivo
-grašak, mrkvica, noklice varivo
-dodaš samo pire
-napraviš meksičku i nafilaš tortilje
-napraviš kinesku
-
u lisnato staviš to meso ( al iscjediš saft ako ga ima) i malo svježeg sira ( dvije žičice )
i napraviš pogačice.
kad ih zapečeš još preliješ sa umakom od šampinjona i vrhnja za kuhanje
-
Ako nisu predebele šnite, možeš napraviti rolade punjene sa špinatom, suhim rajčicama, pršutom/šunkom i mileram. Na laganoj temperaturi (80 stupnjeva) u pećnici sat i pol "peći". Možda malo više posla, ali totalno MLJAC!!!
-
opa pune ste savjeta, svaka čast. Na kraju sam skuhala s graškom, mrkvicom i krumpirićima kao varivo + to meso što je ostalo (nisam prvi put sve grijala samo dio odmrznutog tako d aje to valjda ok.nadam se da još nećemo nakon svega imati i probavne probleme
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma