kaj je bolje kupiti namještaj ili uz pomoć svije spretne ruke, recimo lijeve i desne sam napraviti po uzoru na neke "poznate marke"
ima li tko računicu isplativosti...
i ima li interesenata ako je dobro izvedeno?
kaj je bolje kupiti namještaj ili uz pomoć svije spretne ruke, recimo lijeve i desne sam napraviti po uzoru na neke "poznate marke"
ima li tko računicu isplativosti...
i ima li interesenata ako je dobro izvedeno?
ovisi o čemu govoriš...kuhinja, ormari ili trosjed i stolci.....
za kuhinju pouzdano znam da je oko 2-3x jeftinija ako ju sam radiš...
mislim da je tapeciranje dosta skupo..
ma nisam mislio generalno na namještaj...mislim na namještaj za djecu...stol, stolice, neki ormarić, takve stvari
te stolove i stolice za djecu imas super povoljno u ikei. ne vjerujem da se previse isplati raditi. Ali ako dodjes do neke cifre javi.
kvaliteta? dizajn? što vam je važnije?
dječje sobe malo ljepšeg izgleda se ne isplati raditi jer je majstorima tlaka kombinirati boje (a i ne možeš uvijek pogoditi kao kada tvornički izrađuju), izrezivati nepravilne dijelove i sl.
Za namještaj ravnih linija, bolje kvalitete, svakako stolar; dok srednju i lošiju kvalitetu se ne isplati davati raditi jer košta koliko i u dućanu ...
Ako mora biti po mjeri, onda opet stolar jer ako želiš ekstra mjere za neki komada tvorničkog namještaja onda moraš i ekstra platiti što je pokatkada puno i previše ...
baš sam bila jasna![]()
najjeftinija varijanta je ako ti se sviđa nešto kaj ima za kupiti u "elgradu", "iverpanu" i sličnim dučanima. oni ti odma i zrežu po mjeri tak da si to možeš i sam sastaviti.ZliVuk prvotno napisa
a ak hoćeš izvoditi neke kerefeke, onda trebaš imati dobroga stolara, tj. pravoga stolara (koji ima i prešu, može furnirati...), a i onda te ispadne jeftinije...
bar mi imamo takva iskustva![]()
super...ima neke slike sa neta super stolova i stolica..kad završim izradu postat ću slike pa da vidite kaj je pravi majstor zanata
pa daj nam stavi link da prvo vidimo kak to treba zgledati...a onda ćemo mi ocijeniti kakav si ti majstor![]()
pa da, a ne onako na nevidjeno.
mogli bi povjerovati da to bas tako mora izgledati.
a ti si inace neki majstor ili samo po doma.
vidim da postas i neke recepte, da nisi kuhar koji u fusu izradjuje namjestaj ?
ma kak da vam pokažem sliku...ne znam ja postat sliku.
ak mi netko objasni nema frke
imaš sčiku na kompjuteru?
imaš
onda odeš ovdje http://tinypic.com/ i digneš je na njihpv server
pazi da ovdje pejstaš link ,a ne sliku
valjda je to OK
ak ispadne neka moja gola slika, zanemarite ali javite da namještaj nije...
http://i2.tinypic.com/t99q12.jpg
:D i to si sam napravio' vau
ma to još radim...ali u finalu će tako izgledati..još samo polakiram i gotovo...oćete sliku trenutačnog stanja stvari?
ma to još radim...ali u finalu će tako izgledati..još samo polakiram i gotovo...oćete sliku trenutačnog stanja stvari?
ajde 8)
evo samo da slikam i uploadam...
ah jedva...
http://i2.tinypic.com/t9a79x.jpg
http://i2.tinypic.com/t9a89u.jpg
ovo je prvi model...puno drvo, bez šarafa, znači samo drvene tiple i ljepilo...
ručni rad i cijena u skladu s time...
zlatne ruke...............![]()
:shock:
wooow; super zgleda i ovak, nepofarbano !!
hvala....
ženica me sili da to dovršim jer već ima slike kreveta i ormara kaj bi trebalo napraviti...
dakle radim po narudžbi (al tek kad završim za moje djete, kaže moja bolja/najbolja polovica)
sad mi je lakšeZliVuk prvotno napisa
![]()
ne kužim..što ti je sad lakše?
pa mislim si
..gle kako je krasno kada se neko primi posla i završi ga u ovom desetljeću ...
ali očito će I ženica biti zaslužna za zgotovljen posao 8)
ona je moja muza i moj pokretač za sve što činim
[quote="Inquirer"]pa da, a ne onako na nevidjeno.
mogli bi povjerovati da to bas tako mora izgledati.
a ti si inace neki majstor ili samo po doma.
vidim da postas i neke recepte, da nisi kuhar koji u fusu izradjuje namjestaj ?[/quote]
mrak kombinacija! još ak u slobodno vrijeme radi i goblene... 8)
hehehehehehe....
ovaj tjedan je lakiranje...
trebam požuriti jer krečem u jedan projekt zvan "The Krevet"
ak upali bit će za Ambientu, koliko će biti dobar
Ovo super izgleda, moram pokazati svom vučiću, baš me zanima jel bu kaj rekel!![]()
ali moraju biti reprezentativni u svakom pogledu; dakle ujednačen, sitni vez i zanimljiv motiv; ranjeni vepar u bijegu ili konji na pojilu...mrtve prirode se ne brojeInquirer prvotno napisa
![]()
vuče, a jel ti nudiš i kakve usluge glede stolarije ili se samo hvališ svojim djelima i ljubomorno ih čuvaš za svoja 4 zida?
anki....kao što sam napisao....prvo moram svojem djetetu napraviti/dovrštiti namještaj...a onda dalje...znači određeni interes postoji?
apsolutno 8)
ja bi te već "rezervirala" za jednu malu intervenciju, ak si zainteresiran...
hehehehehe....
samo da nije farbanje starih prozora...
posao je posao...a to je robija...
ajde...kaj ti treba?
to bu te možda Vrijeska žicala...ja imam peveceja![]()
imaš pm
Evo linka na kuhinju koju smo MM i ja sami izradili. Trajalo je, ali Vam s ponosom predstavljam.
http://tinypic.com/v67nlj.jpg
jako lijepo :D
može pitanje? ko vam je bušil rupe za pante i kak ste pripasali fronte da vam savršeno stoje?
Zli Vuče, svaka čast!
Ovo je fantastično!
Možeš li javno staviti cijenu ovakve garniture?
anki...nisam se javio....u gužvi sam..
isprike, isprike!!
pante se stavljaju sa posebnim svrdlom...cca 100 kn
a oni šarafići na pantama služe za podešavanje....
piece of cake...
cijena mojeg uratka...iskreno ne znam
materijal me koštao cca 500 kn (imam za još jednu stolicu) a rad, ne znam, ja to radim iz gušta kad mi dođe (čitaj: kad me ženica potjera)
FYI. ni stol ni tolica nemaju niti jedan komadić metala, samo drvene tiple i ljepilo. (kak su delali stari majstori)
a što se tiće općeg dojma, ja sam zadovoljan s obzirom na to da delam na podu u dnevnom boravku.
takav rad poskupljuje gotov proizvod. pedanterija s pokrićem.
može li se to platiti?
sve ok vučko![]()
ma znam za svrdlo, ali ne znam da li mi se to isplati kupovati za 2 pante...nekad su to bušili u furniru...moram projveriti da li još uvijek..
nama je problem namjestiti ladice da savršeno stoje jer imamo one koje upadnu u okvir elementa pa se i najmanji pomak vidi iz aviona...![]()
apricot...znaš i sama kaj košta ručni rad...vidi samo Rolls Royce, isto ručni rad....
ali ovo je nešto drugo, ovo se radi sa srcem (za moje srčeko)
anki...meni se isplatilo kupiti ga...fi 22 ili 25 mm moram provjeriti...al mogu ti posuditi ak ti treba (sa ili bez bor-mašine)
anki, buse u furniru, elgradu, iverpanu... ma svuda
u elgradu ne :/
tam samo režu...bar su nama tak rekli...
ima u dvoristu kod elgrada u podaupskog natpis 'busimo rupe za pante'. to mozda nije u elgradu, ali je tamo
ja bila u ovom na jarunu![]()
hvala, bum išla vidjeti.
Mi smo sve ovdje kupili. jako smo bili zadovoljni, sve buše...i još nam dali popust, mislim izborila se ja
Siže Kupres
http://www.sizekupres.hr/defaultstranica.asp
Zli Vuče, ovo je kao iz bajke...